Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Reality Show: Hrůza v dolech


ikona
Davies182
minereality
Televize SyFy vrací úder v povedené duchařině z opuštěných dolů!  

Souhrny ze zahraničních reality show na TVZone.

Ghost Mine S01E01

To zase jednou bylo v redakci při rozdělování seriálů radosti! V lednu se nám totiž do merku dostala i nová mrazivá reality show stanice Syfy, Ghost Mine, načež jsem si ji jako příznivec paranormálních jevů pochopitelně nemohl nechat ujít. V živé paměti však ještě stále probleskovaly nepříjemné vzpomínky na nudný závěr Paranormal Witness nebo otřesné, nahrané eskapády z Ghost Hunters... Takže: brát, či nechat být? Jak se (ne)povedla úvodní epizoda nové show s názvem Descent Into Darkness?

Je to nářez, vážení. V SyFy snad museli vyházet veškeré pochybné osazenstvo štábu minulých strašidelých příběhů, jinak si totiž živelný nástup nové reality show vysvětlit nelze. Od prvních minut je zřejmé, že se tu v práci se zábavností a celkovou poutavostí poskočilo několik světelných let kupředu. Jako by jsme se najednou ocitli na výletě do roku 2100, kdy známá sci-fi televize divákům už úvodní znělkou nápaditě demonstruje, jak moderní, svěží a akční dokáží být hrůzostrašné historky o neviditelných bubácích. Představení Ghost Mineu prostě bere dech!

Hluboko v oregonských horách leží zlatý důl, ve kterém přes 80 let neprosvištěl vzduchem krumpáč. Je totiž opuštěný, protože - světe, div se - tu údajně straší. Duše zlatokopů, kteří v bezútěšných tunelech zahynuli, se nemají kudy dostat ven, poslední skvadra chlapů odtud pěkně rychle utekla. Sympatickým hlasem vypravěče je nám postupně představen nový majitel dolu a jeho tým horníků. Všichni z nich mají šutry v krvi, všichni potřebují uživit rodinu, některým pak osud dokonce nadělil i nejeden dramatický životní příběh. To už ale na místo činu přijíždí zkušená, vyštudovaná vyšetřovatelská dvojka, a hon za duchy a zlatem začíná. Pokud se i v dalších částech (příběh pokračuje) dočkáme stejně vrchovaté nálože děsivých historek svalnatých týpků, tajuplných termálních scanů a (ne)srozumitelných výkřiků v důlních šachtách, bude to super. Zase jednou se díky telce můžeme nejen solidně bát, ale i na čtyřicet minut neškodně zabavit. Díky za to.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace