Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, alkohol a politika


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jak se léčit smíchem? Co říká Jiří Pospíšil na současnou politiku? A co udělát za dvě stovky? 

Po týdnu jsme tu znovu s další rekapitulací pátečních late night show a jako obvykle začneme s Všechnopárty Karla Šíp. Ten se v úvodu pozastavuje nad statistikou, ve které jsme na druhém místě v konzumaci alkoholu na hlavu. Samozřejmě to nezmiňoval jen tak a existuje tu souvislost s prvním hostem.

Tím byl primář mužského oddělení závislostí Psychiatrické léčebny v Bohnicích MUDr. Karel Nešpor CSc. Každému je snad jasné, že se rozhovor točil kolem alkoholu. Probrala se problematika pití nezletilých, metanolová aféra, jak člověk rozpozná, že je na alkoholu závislý a jak tuto závislost může léčit. Jedním ze způsobů je smích, což Karel Nešpor jednak vysvětlil, ale také názorně předvedl. Hromadný africký smích na závěr stál za to.

Další host, režisér Vladimír Michálek (Je třeba zabít Sekala), zavzpomínal na svou cestu k filmu, jaké profese vystřídal a čím vším si prošel, než režíroval svůj první film Amerika. Popsal také, jak vypadá takový normální natáčecí den.

Posledním hostem byla herečka Zdena Hadrbolcová. S ní se Karel Šíp bavil o jejím zájmu o novinařinu a jak probíhal rozhovor s Bohumilem Hrabalem. Řeč byla samozřejmě i o divadle, hrách, které napsala a hrách, ve kterých v současnosti účinkuje.

Mysleli jste si, že už o prezidentské volbě v Show Jana Krause neuslyšíte? Tak to máte smůlu. Jan Kraus v úvodu klidní vášně po první přímé volbě prezidenta. V podobném duchu pokračovalo i „Stalo se“.

Jako první přišla mecenáška umění Meda Mládková, která se rozpovídala o tom, jak se k umění vůbec dostala, proč se soustřeďuje hlavně na obrazy malíře Františka Kupky a jak ji léta unavuje boj s větrnými mlýny. Kraus pak stočil debatu na politiku a snažil se z Medy Mládkové vymámit nějaké rady, jak u nás zlepšit politickou kulturu.

A u politiky jsme zůstali i s druhým hostem. Tím totiž byl bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Takže se mluvilo o státní zástupkyni Lence Bradáčové, umírání ODS a o tom, proč si Meda Mládková vybrala zrovna Jiřího Pospíšila jako svého spolupracovníka a následníka v galerii. Na závěr si ještě všichni rýpli do premiéra Nečase a okomentovali amnestii.

Posledním hostem byl Maxim Kryžanovský, který poskytuje portál, kde lidé nabízejí své služby za dvě stě korun. Na pět minut se zasekli u buzení, které si od Kryžanovského můžete objednat, ale ani za nic z něho nemohli pořádně dostat, jak taková služba vypadá a pořádně ho tak potrápili.

Všechnopárty se v posledních týdnech trápí a nezabránil tomu ani netradičně vysmátý Karel Nešpor, jehož rozhovor je asi tak jediným, který stojí za to zhlédnout. Show Jana Krause naopak v pátek zabodovala a to hlavně díky dvojici Mládková Pospíšil.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace