Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, IQ a papoušek


ikona
Dr.Z
krausšíp
Jaké je průměrné IQ? Kde žijí lidojedi? A co na to papoušek Aruna? 

Karel Šíp si opět někde přečetl nějakou zajímavost, a tak se s námi na úvod Všechnopárty podělil o výsledky měření IQ v Evropě. Podle všeho jsme dosáhli rovné stovky, což stačilo pouze na 13. místo, na prvních místech se umístili Němci, Britové a Poláci. No a proč o tom vůbec začal Šíp mluvit? Samozřejmě se toto téma týkalo prvního hosta.

Tím byl předseda Mensy ČR Ing. Tomáš Blumenstein. Od něho jsme se dozvěděli, jak paří nadprůměrně inteligentní lidé, co dělají v hospodách a čím se baví. Hlavně však byla řeč o IQ, jak se dá zvýšit, jaká je normální a jaká abnormální hodnota a co je třeba, aby se člověk stal členem Mensy.

Dalším hostem byl herec Pavel Trávníček, který se zpočátku rozplýval nad svým Rolls Roycem, pak už se ovšem přešlo k tradičním a otřepaným tématům, takže jsme si už po stopadesáté vyslechli, jak mu ovlivnily život role princů, obzvláště pak ten z Tří oříšků pro Popelku.

Třetím hostem byla textařka Gábina Osvaldová. Ta se rozpovídala o tom, jak vystudovala herectví, co chtěla hrát, v čem se objevila a jak se dostala k psaní textů. Pak se dostali k cestování a k návštěvě lidojedů na Sumatře.

Jan Kraus se v úvodu své show vyjádřil k situaci ČEZu v Bulharsku. Od invaze do Sofie se dostal ke katastrofě jménem fotovoltaika. Na tradiční zprávy se tentokrát nedostalo, za to jsme se mohli podívat, jak si Kraus hraje s hračkou jménem Psí hovínko.

Prvním hostem byl herec Tomáš Hanák. Připomněli jsme si jeho aktivitu během prezidentské volby, takže kdo neviděl jeden z jeho spotů, měl nyní příležitost. A to nebylo všechno. Celkově se dál hrabali v té špíně, která volbu provázela. Zmínka byla i o Hanákově aktivitě v Nižboru, kde bydlí.

Jako druhá přišla spisovatelka Kateřina Tučková. Držitelka ceny Jiřího Ortena a Magnesie Litery se rozpovídala o svých knihách, ale také o nedostatku peněz a dotací v kultuře a umění.

Už dlouho jsme v Show Jana Krause neměli žádné zvířátko, takže bylo zřejmě na čase to napravit. Jako poslední tedy přišel René Franěk, ten si založil vlastní zoologickou zahradu, přišel ukázat několik svých exemplářů a s sebou přinesl i řadu zajímavých historek.

Se Všechnopárty to jde od desíti k pěti. Nejenže potenciálně zajímavý rozhovor s předsedou Mensy byl nezajímavý, ale vyprávění Pavla Trávníčka o Třech oříškách pro Popelku bylo jako stokrát prožité déjà vu. O pověstný chloupek na tom byli na Primě. I když návrat k prezidentské volbě bolel stejně a vše se tak pokoušel zachránit kadící papouch Aruna.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace