Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nejznámější seriálová magie


ikona
Davies182
V kinech úřaduje Mocný vládce Oz. Jak je to ale s kouzelníky a čarodějkami v televizi?  

Do kinosálů se momentálně v hodně barevném stylu vrací Sam Raimi. Režiséra původní Spideyho trilogie nebo kultovních démonických eskapád s hrdinou Ashem, jenž má místo ruky motorovou pilu, asi netřeba dlouze představovat. Jeho nový Mocný vládce Oz se několika málo lidem líbí, většinou ale sklízí poměrně vlažné reakce. I seriály pak pochopitelně oplývají širokou škálou roztodivných vládců magie, černokněžníků a ježibab. V našem obrázkovém speciálu si nyní připomeneme ty nejzásadnější.

Existuje nezměrné množství televizních stálic či kultů o mnoha sezónách, v nichž se magie objevuje docela pravidelně. Dnes tedy budeme muset vynechat všechny hororové a fantasy kulty v čele s např. Akty X, Grimmem či Supernatural, ve kterých se občas také kouzlí/lo jako o život, a přesuneme se rovnou k seriálovým zářezům, které v naprosté většině na čárech vyloženě staví. Takže špičaté kloubouky nasadit a hůlky do rukou, jdeme na to.

Nejen končit, ale i začínat by se mělo ve velkém stylu. Takže si hned zkraje představíme trio těch nejpovolanějších z povolaných, v Česku známé pod příhodným televizním názvem Čarodějky. Shannen Doherty jako Prudence "Prue" Halliwell je nezapomenutelná, stejně jako její dvě ségry Piper a Phoebe. Fandů mají tyhle "sexy příběhy" stále dost.

Která fantasy aktuálně v bedně nejvíc válí? No jasně, epická Hra o Trůny! Právě zde lze potkat nebezpečnou Carice van Houten jako Melisandru. Kdy asi dojde k pořádné bitce mezi ní a Daenerys Targaryen (Emilií Clarke)? Předloha napoví...

Stranou nemůže rozhodně zůstat pohádkové Once Upon a Time. V něm zatápí kouzelné řísi hrozivá Lana Parilla jako Zlá Královna, brojí proti ní Sněhurčina dcera Emma Swan s tváří Jennifer Morrison. Nakolik mocná je však doopravdy její dřímající magie?

Seriálová adaptace rozsáhlé fantasy Legends of the Seeker přivedla na scénu Bruce Spencera aka pološíleného Zeddicuse Zu'l Zorandera.  A hurá do Polska - nejen u nás známý Michał Żebrowski v kůži Sapkowskiho Zaklínače je ten pravý kouzelnický drsňák každým coulem!

Chtěli jste animovaná kouzla? Není problém. Mocný vládce Mumm-Ra z Hromkoček je tu jen pro vás, stejně jako zákeřný Gargamel z kultovních Šmoulů. Hádáme, že by v tomhle souboji lovec modrých pidipostaviček moc nestíhal.

V Čechách byl dále notně provařený i Merlin se Samem Neillem, a to zejména díky nekonečným reprízám na Hallmarku. Ale když se řekne Merlin, musí se říci i Morgana. V jejím případě se podíváme třeba ke zrušenému Camelotu, kde ji hrála bond girl Eva Green.

Ani tuzemsko nemůže zůstat stranou, takže skočíme na návštěvu k nejúlisnějšímu černokněžníkovi všech dob, Rumburakovi,  a po hlubokých lesích se projdeme po boku vysokého večerníčkového Krakonoše.

Taky jste kdysi o víkendu brzo ráno vstávali na nové díly Vládců kouzel? Vybavíte si ještě australskou Heather Mitchell jako Ashku? A možná vám něco řeknou i novější kriminální Dresden Files, ve kterých úřadoval Paul Blackthorne jako Harry Dresden...

Zase vezmeme do rukou pastelky, tentokrát ale zůstaneme u již na začátku zmíněného Spider-Mana. Kdo by mohl zapomenout na dobromyslného Doctora Strange nebo tajuplnou Madame Pavučinu?

Geoffrey Bayldon jako Čáryfuk toho asi moc neřekne lidem, narozeným po roce 1990, ale nevadí. Postava cáklého kouzelníčka si své místo v galerii bezesporu zalouží. S Barvou kouzel od Terryho Pratchetta už to ale bude lepší, ne? David Jason jako Mrakoplaš neurazil!

Jednu raritu bychom tu nakonec přeci jen měli. Obyvatelé Sunnydale se totiž v epizodě šesté řady Buffy, přemožitelky upírů s názvem Once More With Feeling museli vypořádat s démonem Sweetem. Jeho magie nutila celé městečko k tanci a zpěvu... Klikejte sem nebo na obrázek.

Závěrem si trochu zašpásujeme s rádoby moderními kouzelníky, kteří však ke svému řemeslu kupodivu žádnou magii nepotřebují: Gill Grissom z CSI kouzlil v laborce, Locke ze Ztracených se mysteriózně etabloval v nekorunovaného vládce ostrova, a Walter White jako Perníkový táta měsíčně vyčaruje statisíce chechtáků...

Dala by se naším výčtem magická galerka uzavřít, nebo jsme si právě zadělali na kouzelné pokračování obrázkového seriálu? Jací jsou vaši nejoblíbenější seriáloví Gandalfové a Melisandry?

P.S. Jo, úplně poslední obrázek je namalovanej. A je zatraceně cool!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (13)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace