Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Discovery otevírá zlaté doly na Klondiku


ikona
JAn_G
klondike
Jaký bude nový projekt tvůrce Útěku z vězení v produkci Ridleyho Scotta a Discovery Channel? 

Minulý týden jsme vás informovali o chystaných pilotech nadcházející podzimní seriálové sezóny a tentokrát se podíváme na hudbu mnohem vzdálenější budoucnosti. Faktuální televizní stanice Discovery Channel bez nadsázky patří k těm programům, které je možné bez výčitek sledovat 24/7. Rozmanitost jednotlivých pořadů a jejich informační hodnota je jednoduše neuvěřitelná a každý divák si v jejich rozsáhlé nabídce dokáže najít to své. Na konci minulého roku se však stanice rozhodla upustit od své programové politiky a dala zelenou první fikční minisérii Klondike, která vznikne v její koprodukci.

Jak už sám název napovídá, nepůjde o nic jiného, než epické o historické drama z období zlaté horečky na Klondiku, která způsobila jednu z největších masových migrací v historii. Desetitisíce lidí v letech 1896 – 1899 cestovali do kanadského Yukonu za iluzorní vidinou rychlého bohatství, aby si zde uřízli svůj vlastní díl ze zlatých těžišť. Na Klondike se nedávno vrátili zkusit své štěstí i hrdinové dokumentárního hitu Zlatá horečka –Aljaška, takže připravovaný projekt, jehož natáčení každou chvílí propukne v kanadské Albertě, nebude nijak narušovat programovou strukturu ani orientaci stanice.

Šestidílná minisérie vychází z novely kanadské novinářky a historičky Charlotte Gray Gold Diggers: Striking It Rich In The Klondike a její adaptování má na starosti Paul Scheuring, tvůrce Útěku z vězení. Klondike bude primárně sledovat osudy šesti cizinců a jejich kolektivní boj o přežití při hledání zlata nedaleko malého pohraničního městečka. Yukonská divočina je totiž místo silných mrazů, nehostinných podmínek, ale i skrytého bohatství, kde se to jen hemží chamtivými a nebezpečnými jedinci. Na produkci se mimo Discovery Channelu podílí taky Ridley Scott, David W. Zucker a kanadské Nomadic Pictures, které má na svědomí westernový hit Hell on Wheels. Z osobních důvodů od projektu sice před třemi dny odešel Chris Cooper, jehož role násilnického kněze se v současnosti přeobsazuje, i tak si Klondike zachovává impozantní obsazení. Mezi zlatokopy se objeví Tim Roth, Richard Madden, Ian Hurt, Tim Blake Nelson a Abbie Cornish. Přestože je premiéra stanovená až na příští rok, u nás v redakci už teď přímo  hoříme nedočkavostí!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace