Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kraus, Šíp, kvalitní jídlo a společenská etiketa


ikona
Dr.Z
krausšíp
Je česká kuchyně kvalitní? Jak se hraje T. G. Masaryk? A umíte se chovat v restauraci? 

V poslední době se na nás ze všech možných stran valí kritika české gastronomie a potravin vůbec. Odborníků na slovo vzaté se taky vyrojilo nebývalé množství. Alespoň jeden z nich ale opravdu ví, o čem mluví.

Je jím nikdo jiný než známý expert Roman Vaněk. Nejprve jsme se dozvěděli, jak se dělá božská bramborová kaše, jak správně „hňahňat“ brambory, kdy přidat mléko atd. Spíš než o zážitcích přivozujících slast chuťovým pohárkům, se hovořilo o těch případech, kdy se to zrovna dvakrát nepovede. A že jich je v našich končinách hodně. Není ovšem všem dnům konec a dají se najít šikovní kuchaři a kuchařky po celé zemi, kteří dokážou připravit kvalitní a výborná jídla. A pozor, podíváme se i do minulosti, jak se trestali podvodníci.

Dalším hostem byl slovenský herec Martin Huba. Karel Šíp upozornil na jeho změnu image, pro níž měl Martin Huba prozaické vysvětlení. Zahrál si totiž prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka v připravovaném cyklu České století. Svěřil se, jak se těšil, že si zajezdí coby Masaryk na koni, ale zatím se mu to nepoštěstilo.

Co by to bylo za Všechnopárty, kdyby nepřišel sportovec. V tomhle případě to tedy byla atletka Zuzana Hejnová. V podstatě se jedná o další Šípův návrat k Letním olympijským hrám v Londýně, kde Zuzana Hejnová vyhrála bronzovou medaili. Kromě toho jsme se taky trochu podívali na její zálibu v cestování po Asii a na ambice pro příští olympiádu.

Nestačí vám, že se amnestie řeší ve všech médiích? Chcete víc? Máte to mít. Jan Kraus v tom má totiž jasno. Svůj názor má i na mši svatou kardinála Duky za sdělovací prostředky.

Prvním hostem byl legendární hudebník Felix Slováček. S Krausem vzpomínali na doby, kdy jste na platinovou desku potřebovali dva a půl milionu prodaných desek, a ne pár tisíc jako dnes. Stranou nezůstal ani vztah s Dádou Patrasovou, konkrétně pak jejich seznámení . Řešila se i záhada, že je Felix Slováček celý život zdravý, takže dal pár rad jak na to. A pokud už si pozvete takového hosta, je jasné, že ho nepustíte bez toho, aby vám zahrál.

Druhým hostem byla spisovatelka a novinářka Tamara Heribanová, která představila svou nejnovější knihu a prozradila, jak dělá rozhovory.

Pokud máte stále problémy se společenským chováním, tak poslední host je určen právě pro vás. Byla jím totiž Eva Filipová, odbornice na etiketu a s Janem Krausem si zašli do improvizované nóbl restaurace, kde si vysvětlili všechny záludnosti, které by na vás mohly čekat. Samozřejmě to bylo všechno okořeněno slušnou dávkou typicky krausovského humoru.

Do Všechnopárty si v pátek pozvali experta Romana Vaňka a pokud debat o kvalitách české kuchyně nemáte ještě dost, rozhodně stojí za to se podívat. Neméně zajímavý byl rozhovor se slovenským hercem Martinem Hubou. Večer na Primě jednoznačně ovládlo stolování s Janem Krausem a Evou Filipovou.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace