Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Speciál: Seriálový fešák Iron Man


ikona
Davies182
ironmarvel
Superhrdinská galerie aneb jak jde čas s Tonym Starkem v televizních animovaných seriálech?  

Třetí železné dobrodružství snad nejoblíbenějšího z Avengerů - multimilionáře Tonyho Starka - momentálně drtí (a ještě dlouho drtit bude) světová kina. Jeden z nejúspěšnějších filmů hollywoodské historie už jistě viděla i spousta čtenářů TVZone, načež v redakci svorně pochybujeme o tom, že by většina z nich byla na Iron Mana 3 naštvaná. Železo se navíc musí kout, dokud je žhavé, tudíž jsme si zavčas řekli, že je ta správná chvíle na další obrázkový speciál. Vítejte u přehlídky plecháčových obleků napříč mnohaletou historií rozličných animovaných seriálů!

Snažil jsem se kutat tak hluboko, kam mě jen různé seriálové databáze na internetu pustily. Za nic na světě mi však pod ruku nepřišel jediný Tonyho oblek, aplikovaný na živé herce. Ať už jsem projížděl epizody TBBT, Community nebo třeba HIMYM, nikde jsem na hraně-komediální Starkův odkaz z masa a kostí nenarazil. Jsme odkázáni na animaci, přátelé! Vadí to ale? Klidně se v komentářích pochlubte vlastními odkazy na fotky živoucího televizního Tonyho - budete za kabrňáky. A teď už... power: 100%!

Stařičké perly si necháme na konec, odstartovat bude vhodnější seriálem Iron Man z roku 1994. Věřte tomu, že zdejší oblek vypadá prkenně pouze z toho důvodu, že Tony zrovna nenahání Mandarina. To s jeho crossoverem ve známějším supermaxovském Spider-Manovi (1994) už je to lepší. Dostane odporný Venom nakonec přes tlamu?

Z The Avengers: United They Stay z roku 1999 se podařilo ukořistit pouze krutopřísný plakát. Snad jím nepohrdnete: vidíte Tonyho vlevo nahoře, ne? Léta Páně 2006 pak Iron Man poctil návštěvou comicsovou čtveřici ve Fantastic Four: World´s Greatest Heroes. Vytípnutý je obrázek uprostřed bitky s Mr. Fantastic.

A konečně další Tonyho seriálová sólovka: dvě sezóny celkem fajn Iron Mana: Armored Adventures (2009) se v bedně držely dohromady čtyři roky. Nepředpokládáme dále, že by valná většina čtenářů koukala na sem tam až moc dětinské The Super Hero Squad Show (2009)... Animovaná řada inspirovaná hračkami od Hasbra? OK.

To už ale přilétá asi nejprovařenější Iron Man u nás v The Avengers: Earth´s Mightiest Heroes (2010). Tyhle dlouhé názvy jsou vážně cool! A teď trochu Japonska: nechali jste si trestuhodně utéct nářezovou sérii Marvel Anime (2010)? Mno, tak v tom případě díky Galactusovi za internet, že?

O "spratkovském" Spíďovi jsme už jednou psali v našem starším vstávání, Ultimate Spider-Man (2012) ale nakonec doopravdy tak špatný není. Iron Man zde sehrál nemalou roli! Ke konci přehledu se pomalu dostáváme i mimo marvelovské universum... Tony Stark aka pan Burns v Simpsonech (1989) vypadá přinejmenším zajímavě.

Další na řadě je Ted MacFarlane a jeho šílená rodinka z Family Guy (1999). To byste neuhodli, které silně intelektuální dítko si obléklo nejznámější brnění na světě... A co když si na Avengers hrají hrubiánští caparti ze South Parku (1997)? Doufejme, že Iron Man s kapucí brzy nezemře hrozivou smrtí!

Na samotný závěr si potom dáme slíbeného lahůdkového Iron Mana z roku 1966. Seriál jménem The Marvel Super Heroes nejspíš mnoho z vás nesledovalo, vychutnejte si tedy alespoň obrázek tak trochu neohrabaného Tonyho Starka. Ne, lepší rozlišení vážně neměli.

Tak který se vám líbí nejvíc? A na jakou z výše vypsaných suprhrdinských animovaných taškařic jste koukali?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace