Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

3x sbohem seriálovým peckám


ikona
Dr.Z
speciál
Které seriály se nevrátí na obrazovku, už chvilku víme. U těhle tří nás to ale mrzí opravdu hodně 

Před několika dny jste si mohli přečíst o tom, které seriály se nedočkají další sezóny. Některé zabila sledovanost, jiné vysoké náklady a další jednoduše dosloužily. Tyhle tři nám budou chybět nejvíc.

Go on

Loňské komediální novinky se mírně řečeno moc nepovedly a většina z nich to má zaslouženě již za sebou. Jen jeden nový sitcom si tento krutý osud nezasloužil a to vtipné Go on Matthew Perryho. Sympatické postavy na každém rohu, hvězda Přátel stále ve výtečné formě a dobře napsaný scénář, který se nebojí černého humoru a ani řady dojemných situací. Ano, pár chybiček a slabších epizod by se našlo, ale i tak šlo o jediného svěžího zábavného nováčka, jenž dokázal pobavit více, než řada jeho zajetých konkurentů.

Hlavním důvodem, proč mi je zrušení komedie NBC tak líto, je však samotný Matthew Perry, jehož jsem měl z kultovního sitcomu vždy nejradši. Bývalého představitele Chandlera Binga totiž jakoby se od skončení kultovního hitu držela seriálová smůla a na rozdíl od svých přátelských kolegů se mu ne a ne zadařit. Jennifer Anniston má své romantické komedie, Courtney Cox si popijí vínko ve Městě žen, Lise Kudrow se daří ve Web Therapy a Matt LeBlanc si ze sebe dělá srandu v Epizodách. Jen ten Perry se již musí rozloučit se svým třetím seriálem a minimálně podruhé zcela neprávem. Bývalá komediální hvězda totiž opět dokázala, že stále umí utáhnout vlastní projekt a rozhodně ještě neřekla své poslední slovo. Škoda, že na to diváci ani hlavouni z NBC neslyší. Komentátor Ryan King a jeho banda podivínů by si minimálně jednu šanci ještě zasloužili a v příští sezóně mi budou chybět. (Spooner)

Touch

Čekání na zázrak? Tohle možná bude tak trochu obousečná zbraň, ale budiž. Touch totiž loni v lednu odstartoval tak nehorázně kulervoucím pilotem, že se z toho fandům mysteriózních zápletek protáčely oční bulvy ještě další dva měsíce, tj. než se dočkali jeho druhé epizody. Právě tehdy už ale vlastně začalo jít všechno do kytek. Francis Lawrence se sice v nezapomenutelném úvodu černého koně stáje FOX předvedl s nabušenou osudovou zápletkou, jenomže se záhy ukázalo, že si tvůrci opovážlivě vystačí s identickou dějovou výplní do téměř každé následující části seriálové skládačky. Kreativita: nula procent.

Jake nebyl obyčejný autista. Jeho prazvláštní vědomí mělo totiž tu moc, že jím klučina mohl na první pohled banálními příhodami propojovat osudy mnoha lidí na planetě, a rozdávat nebetyčné štěstí. Nebo rovnou život. Časem se ale ukázalo, že mu jde po krku tajemná nadnárodní organizace... Jak velkou roli zde dokáže sehrát obětavý tatík v podání Kiefera Sutherlanda? Měla to být sázka na jistotu, něco se ale pokazilo. Skvělý pilot uchvátil každého bez výjimky, pak to však se seriálem šlo ze strmého kopce. Ani ta Maria Bello tomu moc nedala. Můžeme plakat, můžeme se i radovat, že se díky konci Touch nakonec vrátí Jack Bauer. Faktem ale zůstává, že měl tento projekt ohromný potenciál, který nešťastně ztroskotal záhy po odvysílání úvodní čtvrthodinky. Tohle rozloučení po dvou sezónách je tak vážně hořké. (Davies182)

Happy Endings

To si takhle sedíte v hospodě, popíjíte pivo, Mr.Hlad vám s řádnou porcí superlativ doporučí seriál, vy si ho pak samozřejmě pustíte a už po pár epizodách se do něj zamilujete. Takhle jsem tedy objevil Happy Endings. Sice to nebyla láska úplně na první pohled, ale nakonec jsem dostupné díly zhltnul s chutí, kterou pamatuji naposled u první řady Jak jsem poznal vaši matku, a netrpělivě jsem vyhlížel každý další díl. O to víc jsem teď zklamaný, že se v zámoří nenašel dostatečný počet televizních diváků, kteří by seriálu dopomohli do dalších sezón, protože Happy Endings rozhodně ještě nevyčerpalo svůj potenciál.

O zmiňovaném seriálu, kde se Ted Mosby snaží najít svou vyvolenou, se už v jeho začátcích mluvilo jako o nástupci legendárních Přátel. Jsou to ale spíš Happy Endings, které mají s přáteli daleko víc společného a mnohdy připomínají atmosféru, kterou nám léta přinášeli Chandler, Monica a spol. Letošní seriálová sezóna toho pro mě příliš nepřinesla, takže jsem hlavně doháněl nějaké resty a Happy Endings bylo příjemným překvapení. Sympatické, uvěřitelné a dostatečně odlišné a hlavně výrazné postavy, svěží tvůrčí přístup a skvělí herci mi učarovali natolik, že toto letošní zrušení mě zasáhlo nejvíce a rozhodně bych byl všema deseti pro, kdyby se Happy Endings podařilo zakotvit u jiné televizní stanice. Do té doby tu máme ale docela problém, protože těch „přátelských“ sitcomů tu už moc není. Pravidla zasnoubení také končí a nám tak zbývá už jen lepšící se New Girl nebo o něco slabší Men at Work.

A co bude chybět nejvíc vám?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace