Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hra o trůny hlásí návrat


ikona
Spooner
game of throneshra o trůny
Přípravy na čtvrtou sérii fantasy hitu jsou v plném proudu. Kohopak se v ní dočkáme? 

Třetí řada seriálového hitu Hra o trůny vyvolala nejen u nás v redakci značné rozporuplné názory. Pro některé patří stále mezi nejlepší seriály současnosti, pro jiné je ovšem sága ze Západozemí už malinko nudná a až příliš ukecaná. Hlavouny z HBO to však zatím nemusí vůbec trápit, jelikož jejich temná fantasy boří rekordy ve sledovanosti, ve stahování z netu, v počtu hysterických reakcí, no prostě ve všem. Přípravy na čtvrtou sérii jsou proto již v plném proudu a samotné natáčení začíná vlastně už v těchto dnech. Není proto divu, že nás tvůrci v poslední době začínají zaplavovat novými jmény, které příští rok v seriálu uvidíme. Byla už tak například obsazena jedna z nejdůležitějších postav další řady, Oberyn Martell. Člen dalšího veledůležitého rodu se vypraví do Králova přístaviště na chystanou svatbu, ale rád by při té příležitosti vyřešil i jednu starou rodinnou záležitost. V seriálu pak tuto roli ztvární nepříliš známý Pedro Pascala, jehož jste si mohli všimnout maximálně tak v propadáku Red Widow, či aktuálně běžící kriminálce Graceland. Daleko zajímavější a pro fanoušky podstatnější jméno se ovšem zabydlí na režisérské sesli.

K seriálu se totiž navrátí britský řízek Neil Marshall, jenž má na svém kontě například strašidelný Pád do tmy či béčkový Soudný den. Hlavně ovšem stojí za zatím nejvelkolepějším dílem seriálu, epizodě Blackwater, v níž se Stannisova armáda vydala neúspěšně rozbořit hradby Králova přístaviště a Marhall tak dokázal natočit dechberoucí díl i přesto, že v produkci ještě nějaký ten milionek znatelně chyběl. A jakou epizodu si režisér natočí tentokrát? Čtenářům už to možná stejně došlo, ale i tak varuji všechny neznalce předlohy před KNIŽNÍMI SPOILERY!! Pokud si nechcete zkazit zážitek, tak nečtěte dál. Věřte ale, že se máte nač těšit:

Neil Marshall totiž vymění teplíčko Králova přístaviště za ukrutnou zimu na Zdi. Ujme se tedy pochopitelně obrovské bitvy o Černý hrad, v níž se několikatisícová armáda Mance Nájezdníka složená nejen z Divokých pokouší dobýt hlavní pevnost Noční hlídky. Jeho cestu přes Zeď mu však bude chtít překazit Jon se svým černými bratry a také o něco početnější armáda Stannise Baratheona. No zkrátka epická bitva se vším všudy, na kterou bude muset HBO vypláznout asi o dost více peněz, než v případě bitvy na Černovodě. I tak nás ale v režii Neila Marshalla rozhodně žádná nuda nečeká.

A co říkáte na tento režisérský návrat vy? Těšíte se na další velkolepou epizodu v podání Neila Marshalla?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace