Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Luther míří do kin


ikona
Spooner
luther
Výtečná britská kriminálka se dočká vlastního filmu. A která postava dostane nejspíše spin-off? 

Britský kriminální klenot Luther s prozatím nejlepší rolí Idrise Elby patří rozhodně mezi to nejlepší, co v daném žánru v posledních letech vzniklo. Dech navíc tvůrcům nedošel ani v nedávné famózní třetí sérii, kterou jsem nebál vychvalovat horem spodem, a v níž se náš životem zkoušený detektiv rozloučil se ctí. Ano, říkám rozloučil, protože dle nedávno prohlášení tvůrců se čtvrté série nejspíš opravdu nedočkáme. Fanoušci však zatím rozhodně brečet nemusí, jelikož tvůrce seriálu Neil Cross nedávno potvrdil, že oblíbený drsný polda se z televize přesune do filmu.

Lutherovo filmové dobrodružství plánoval Cross s Idrisem Elbou už delší dobu, ale až do teď jsme se nedočkali žádného oficiálního potvrzení. Nyní už je ovšem vše jasné. Scénář je totiž hotov, kamery by se mohly rozběhnout během příštího roku a drsný detektiv z Londýna se přesune na plátna kin v podobě prequelu. Podíváme se tak na Johnovi dřívější patálie u policie, kdy byl ještě ženatý s Zoe a vše se nezdálo tak ztracené. Poslední scéna filmu by měla být zároveň známou úvodní scénou ze seriálu, tedy detektivovo zúčtování s nebezpečným pedofilem. Dočkáme se pak také většiny starých a kromě Zoe se proto můžeme těšit i na parťáka Ian Reeda a překvapivě také na Justina Ripleyeho. Z logických důvodů se však nepotkáme s fanoušky milovanou Alice Morgan, která by přece jen mohla ve snímku malinko chybět. Fandové ale nemusí smutnit ani v tomto případě. Neil Cross se totiž stále nevzdal naděje na spin-off této oblíbené rudovlásky, jejíž postavu dle svých slov absolutně zbožňuje a v případě tohoto projektu koketuje hned s několika nápady. Zkrátka jedna dobrá zpráva střídá druhou a my se temných londýnských případů zřejmě jen tak nezbavíme. A to je jedině dobře.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace