Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Hrdinů do země Oz


ikona
Spooner
heroesoz
Čaroděj ze země Oz se dočká další seriálové adaptace. A to hodně nezvyklé. 

Televizní producent a scénárista Tim Kring vždycky patřil mezi tvůrce, jemuž rozhodně nechyběly slušné nápady. Problém je ale v tom, že mu ty opravdu výborné nápady vydrží nanejvýš jednu sezónu, a pak už se jen bolestivě vaří z vody. To je případ jak jeho oblíbených Hrdinů tak i nedávného mysteriózního Touch s Kieferem Sutherlandem. Nyní si však bude snažit napravit svoji pošramocenou reputaci, a proto přichází pro jistotu s cizím nápadem. Sveze se totiž na letní seriálové vlně a stejně jako konkurence hodlá do bedny přivést populární svět spisovatele Lymana Franka Bauma z jeho knížky Čaroděj ze země Oz. Ta se tak dočká v nejbližších měsících rovnou čtyř seriálových reinkarnací. V Emerald City od NBC se tak dočkáme temného pojetí klasického příběhu, CBS ve své novince Dorothy zase chystá literární postavy využít pro nové lékařské drama a na Syfy připravuje svou fantasy verzi Warriors of Oz ruský režisér Timur Bekmambetov. Kringova podoba legendární novely pro CW zní ovšem možná nejšíleněji.

Jeho novinka Dorothy Must Die bude vycházet ze stejnojmenné připravované knihy od Danielle Paige, která se nás bude snažit přesvědčit, že s Baumovou báchorkou to bylo všechno trochu jinak. V této verzi se totiž Dorotka vůbec nevrátila domů a už vůbec to nebyla ta roztomilá a hodná holčička, jak jí známe. V seriálu se přesuneme v zemi Oz do současnosti, kde díky kouzlům stále mladá Dorotka nastolila tak trochu fašismus a za pomocí svých věrných poskoků Plecháče, Strašáka a lva zde založila silnou diktaturu. Do země plné kouzelných bytostí proto díky tornádu zavítá další holka z Kansasu. Ta se hned po svém příjezdu setkává s čarodějnicemi a ostatními utlačovanými bytostmi a poznává, že právě ona musí s krutovládou kdysi roztomilé dívenky nadobro skoncovat. Ano, zní to opravdu dost šíleně a pod Kringovým vedením z toho může vylézt nekoukatelná příšernost, ale také možná celkem slušná zábava. Stále to zní totiž o třídu zajímavěji, než další romanťárna z doktorského prostředí. Snad se tak aspoň jeden z připravovaných výletů do země Oz povede a Baum nebude muset rotovat ve svém hrobě více, než doposud.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace