Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

StarDance VI: Předtančení


ikona
Krasa
bukowskydancehvezdystardancetanec
Oblíbená taneční soutěž se po roce vrací na Českou televizi. Kdo je favorit a kdo dřevo ročníku? 

Šest řad a tak málo změn. Sem tam nějaké nové taneční disciplíny, tento rok konečně i dva tematické večery, avšak atmosféra a scénář StarDance jsou i s šestou sérií v podstatě neměnné. Tréninková videa s peskováním „hvězdy“ od tanečního profesionála, tanec, porota, prostor pro naučený vtip Marka Ebena a zákulisí s Terezou Kostkovou, která má na tváři vytetovaný vráskotvorný usměvavý paškleb. Po tolika letech by drobná změna mustru neškodila a ocenili bychom třeba kapku větší diváckou interaktivitu. Jasně. Předělávat licencovaný pořad, navíc s taneční tematikou je dramaturgický oříšek. Neměnit však vůbec nic a stále spoléhat na setrvačnost je kapku zaprděné. A to si nikdo nepřeje.

 

Uznale však kýváme hlavou, že znělka šesté řady StarDance je výborná – vtipná a stylová. Líbilo se nám i představování nejen nynější osmičky celebrit, nýbrž i tanečníků, které v některých případech vídáme už ixtým rokem. Marek Eben a Tereza Kostková jsou však již tradičním inventářem a to i včetně jejich úvodního přitančení a Ebenově pohledu „Metráček po čtyřiceti letech a hubnoucí kůře od NaturHouse“. Ten měl, co se týče fórů, jeden ze svých lepších, téměř trapnosti prostých výkonů, ač to po úvodním politicky-hřbitovním monologu tak nevyhlíželo. Oprostil se od takových těch papírem šustivých glos a vtipně komentoval pořad jako takový (převlékání soutěžících na začátku, mlsání divaček při tanci Pavla Řezníčka). Kostková to tradičně přeháněla s diblíkovstvím, a když vyřknula výrok, že „porota byla husťoučká“, znovu jsme si povzdechli, že nebyla vyměněna někým… kapku méně nakažlivým.

Vyloženě nenadšený jsem z poroty. Zdeněk Chlopčík a Tatiana Drexler jsou šoumeni a dobře se poslouchají, bohužel Jan Révai je taková Ilona Csáková případně Helena Zeťová tanečních rozměrů. Nikdysvině, která nejraději kopíruje názory kolegů. Nováček Radek Balaš působil dojmem podomního prodavače textilních čistidel, který se vám snaží úlisně a rádoby vtipně zalíbit. Révaie coby fešáka a sympaťáka z Rebelů v porotě dovedu pochopit, Balaše ne. A jak nám zatančili naše celebrity? Kdo je na první dobrou favorit, a kdo příští týden zřejmě odtančí z České televize?

 

Pavel Řezníček & Lucie Hunčárová
Pavel je (alespoň vizuálně) skvělý parketový typ a díky StarDance a námi chválenému Cirkusu Bukowsky se konečně stává mužem první svítivosti. Lucie Hunčárová je zase kolegyní a partnerkou Jana Ondera a jsme upřímně zvědaví, jestli budou její choreografie tak nápadité, jako ta Janova. Pavel každopádně lépe vypadá, než tancuje. Svojí romantickou rumbu strávil v předklonu a působil velmi nervózně. Start byl velmi líný, avšak na StarDance je ta postupná progrese přeci jen to nejlepší koření.

Anna Polívková & Michal Kurtiš
Škodolibě jsme počítali, kolikrát to Michal Kurtiš během quickstepu schytá Anniným nosem, avšak zlosynové v nás si tentokrát na své nepřišli. Tanec byl totiž ucházející. Michal to zcela oprávněně tlačil na Annin komediální talent a proto komická vložka, ve které Polívková dostala jakoby-ránu elektrickým proudem, přebila veškerou okolní snahu. Bylo to vtipné a neohrabané, ačkoliv žádný velký touchdown.

 

Imrich Bugár & Jitka Šorfová
Každý ročník StarDance má svého tanečního baribala. Papírově to měl být v šesté řadě bývalý sportovní reprezentant Imrich Bugár, který vypadá lecjak, jen ne jako tanečník. Svoji rumbu strávil podstatě bez pohybu, s čímž má Jitka své zkušenosti už ze své spolupráce s hlasatelem Sašou Hemalou. Imrich je každopádně menší dřevo, než by si jeden domýšlel a bylo to takové hezké-české. Skoro škoda, že se kapela Martina Kumžáka namísto Presleyho „You Will Always on My Mind“, nerozhoupala spíše ke Gottovu „S tebou vždycky přijde máj“.

Matěj Ruppert & Alice Stodůlková
Malý bavič s vylitou plechovkou gelu na hlavě připomínal úchylného gaye z Al Pacinova filmu Na lovu. Jeho mezera mezi zuby létala po parketu z jednoho rohu do druhého a tanec byl spíš plný komiky, nežli složitých kroků. S Alicí Stodůlkovou přichází i slušný potenciál, jelikož její temperament tvoří s šoumenem Ruppertem velmi exotické duo. Těšíme se na ploužák.

 

Taťána Kuchařová & Jan Onder
Skoro podobná habaďůra, jako tomu bylo před dvěma lety s účastí Zuzany Norisové. Taťána Kuchařová tancuje obstojně a je o několik met před ostatními soutěžícími. I kvůli tomu si tak myslíme, že nemá šanci vyhrát, ačkoliv se dostane velmi daleko. A to také především díky Janu Onderovi, který je díky StarDance celebritou sám o sobě a mohl by tak teoreticky tančit sám se sebou. Technicky dobrý, choreograficky nenápaditý výkon. Jediné, co bylo očividně špatně, byl cover Phila Collinse v pozadí.

Jitka Hosprová & Lukáš Bartuněk
Neznáme Jitku Hosprovou a vlastně se za to nijak občansky nestydíme. Lukáš Bartuněk měl sice v porotě sympatickou maminku, ale je taky naprosto neznámou tváří mezi tanečníky. A tak se Jitka s Lukášem stali adepty na vyhazov, aniž by na parketu protančili jedinou cvičku. Jejich quickstep byl bohužel taktéž bez tváře a výrazu a celý ten vtípek s voodoo panenkou se dal dle našich názorů vytěžit mnohem hlouběji.

 

Šárka Kašpárková & Jan Tománek
Před výkonem jsme si zapsali poznámku: potvrď si, jestli bude Kostková v zákulisí dělat supr-čupr vtipy o tom, jak je vedle Šárky a Jana malá. A stalo se tomu tak, včetně káravých připomínek, že „z verdiktu porotců nejspíš vyroste“. Šárka s Janem dostali skandálně málo bodů a vlastně vůbec není divu. Šárka je na tanec přespříliš vysoká a působí možná ještě méně přirozeně, než statný Imrich. Potenciál do budoucna příliš nevidíme, Jan bude zřejmě stejně neúspěšný, jako loni s Pavlínou Němcovou.

Ondřej Brzobohatý & Eva Krejčířová
Ondřej pojal své taneční vystoupení velmi podobně jako Matěj. V jeho prospěch však hraje fakt, že je sekáč a nevypadá při své kreaci jako Shrek zkřížený s Jiřím Krytinářem. Energie v tomto quickstepu bylo tolik, až jsme skoro dostali chuť vylézt z redakce, zahodit plechovky s pivem a vydat se do nejbližšího kulturáku. Obecné sympatie Ondřeje a pověst Evy, která dokázala i Jaromíra Bosáka naučit tancovat, je televizně velice silná kombinace a věštíme páru vozíky esemesek a minimálně účast v absolutním finále. Předpoklady na to mají.

Souhrnným článkem jsme tak uvítali šestou řadu StarDance a kratšími artikly budeme každý týden hodnotit večer jak z hlediska tanečního, tak ryze zábavního. Nejlepší výkon, nikoliv technicky nejdokonalejší, předvedl Ondřej s Evou, nejslabší byla Šárka s Janem. Přesto si myslíme, že se za týden naposledy ukloní dvojice Jitka a Lukáš. Máte na celou lapálii stejný názor jako my?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace