Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jo Nesbø míří na HBO


ikona
Spooner
hbonesbo
Jeden z nejčtenějších autorů posledních let a slavná kabelovka spojí své síly.  

Norský spisovatel Jo Nesbø patří v současnosti mezi autory, jehož knížek byste si v knihkupectví všimli snad, i kdybyste byli slepí. Jeden z hlavních představitelů temných skandinávských detektivek na nás totiž útočí skoro z každého regálu a nejspíš se to ještě pár let nezmění. A hlavně to asi nikomu moc vadit nebude. Literární hvězda se pak čím dál větší pozornosti těší také v Hollywoodu. Stanice NBC již nějaký ten pátek kutí podle jeho předlohy právnické drama I am Victor a nyní po slavném tvůrci šáhla také samotná HBO.

Oceňovaná kabelovka se ovšem nechopí zpracování příběhů populárního detektiva Harryho Holea, jak by si zřejmě fandové přáli. Svého již druhého zpracování se totiž dočká napínavý thriller Lovci hlav. Příběh hledače talentů Rogera Browna, jenž se však ve volném čase živí kradením slavných obrazů a jehož se poslední prácička se brutálně nevyvede, se dočkal norského filmového zpracování již dvěma lety a vznikla z toho slušná žánrová lahůdka. Televizní film od HBO, jenž bude v případě úspěchu sloužit jako pilot k seriálu, bude pak samozřejmě o tomtéž a tvůrci nám zřejmě přinesou podobně napínavou a temnou podívanou. Na novinku totiž bude dohlížet sám Nesbø a scénář sepíše jeden z výkonných producentů Pravé krve. Lovci hlav jsou tak zřejmě v těch správných rukách. I tak je ale celkem škoda, že si HBO nevybralo pro své svezení na skandinávské vlně některou z dosud nezadaptovaných knih.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace