Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

StarDance VI: Šárka doskákala


ikona
Krasa
stardance
Třiadvacátý listopad byl osudný Šárce Kašpárkové a Janu Tománkovi. Přitom vystřihli svůj nejlepší tanec. 

Po minulé odbočce s muzikálovými vystoupeními, se StarDance VI vrátilo čtvrtým večerem do starých kolejí. Tereza Kostková nezklamala a konstantně se jí nedařilo najít tu správnou kameru. Marek Eben nastartoval nedobrý humor jakousi plochou hláškou o Gangnam Style. Znovu musím konstatovat, že je smutné, když vzdělaný a chytrý moderátor zakládá svůj humor primárně na hrané nevědomosti a metráčkovské naivitě. Jeho „veselá“ intermezza byla zase psychicky nepříjemná. O to příjemnější však jsou ty jeho jemné, dialogové fórky, kterých není příliš, ale působí přirozeně a dobře. Ale fóry, nefóry, buďme rádi za jednu podstatnou věc. Že v pořadu nezpívá.

 

Ondřej Brzobohatý & Eva Krejčířová
Ondřej Brzobohatý je macho z časopisu Popcorn a tak nějak jsem čekal, že paso doble v jeho podání bude poněkud čajíček. Medley od Adele ve španělské úpravě však byla volba králů a dokázalo poměrně tradiční choreografii příjemně oživit. Ondřej sundal tričko a zapomněl na kakofonii ksichtů, čímž si jistě vydobyl nejeden hlas od ajfonových stařenek. Bylo to ostré a přesné. Za mě nejsympatičtější Ondřejův výkon v soutěži.

Šárka Kašpárková & Jan Tománek
Šárčino vystoupení předběhnul podivný Ebenův frk o trpaslících v botách a kýbl trapnosti se na mě vylil jako na Carrie v románu od Kinga. S Janem Tománkem mám už několik řad jakýsi problém. Jeho úchylný nehybný úsměv při tanci mě neskutečně ruší a léta mu vyčítám i nevalné, nezáživné choreografie. Se slowfoxem mě však nesmírně překvapil. Měl totiž příběh, překvapivý element a dobrou hudbu. Zřejmě jsem se na sobotní přenos dobře vyspal, ale podruhé stvrzuji nejlepší dosavadní tanec dané dvojice.

  

Matěj Ruppert & Alice Stodůlková
Matěj Ruppert si nechal narůst podivné panické chmýří a byl extrémně zlý. Alici se dle medailonku zřejmě nelíbila zvolená hudba, mě zařazení takovéto necoriddovské rock-opery příjemně zpestřilo večer. Paso doble bylo bez obvyklých rytmů obtížné k nalezení, ale Matěj působil nesmírně sebejistě. Ujetý ulízaný účes mi poprvé ani nevadil, Alice přichystala výtečnou choreografii. Třetí tanec, třetí úspěch. Něco se děje.

Jo, a abych na to nezapomněl, Tereza Kostková měla opět příšerné, nelichotivé šaty. Přeju jí to, hi!

  

Imrich Bugár & Jitka Šorfová
Přišel obr Imrich a sednul si. Pak předvedl těžký slowfox bez éteričnosti, který mi ale z nějakého důvodu připomněl televizní filmy o Sherlocku Holmesovi, co kdysi vysílali na Hallmarku. Imrich má totiž zvláštní kouzlo, blíže popsatelné jako akutní absenci charismatu, která působí nesmírně zajímavě, a za jeho ryzí chlapáctví mu tak jsem schopen odpustit i těžkopádnější taneční kreaci. Tohle byla jedna z nich. A přesto se mi líbila. Jen úplně jinak, než tance všech ostatních.

Anna Polívková & Michal Kurtiš
První hudebně relativně tradiční paso tohoto večera a nutno podotknout, že to v tomto tanci Anně Polívkové vůbec nesedělo. Po dvou vynikajících a především velmi netradičních tematických tancích číslo znatelně pokulhávalo a závěrečný skoropád byl přeci jen příliš velkou kaňkou na kráse. Netvrdím, že se mi vystoupení vysloveně hnusilo. Jen bylo průměrné a nepříliš zajímavé, včetně choreografie. Plně souhlasím s Tatianou a její poznámkou o rovnováze. Hmatatelná nervozita zkrátka pokaždé uškodí. A to nejen v tanci.

 

Tatiana Kuchařová & Jan Onder
Gangsterka, třicátá léta a asi první tanec, kdy mi byla dvojice Tatiana & Jan relativně sympatická. Ocenil jsem náročnou choreografii, která byla zvládnuta s grácií a zkrátka a dobře byla na kapku jiné úrovni, než ty ostatních soutěžících. Snad poprvé nemám příliš, co bych napsal. Tohle bylo téměř profesionální vystoupení, z něhož sálala dobrá nálada. Líbilo se mi a označuji společně s porotou za jasně nejlepší vystoupení večera.

Večer plný pasa doble a slowfoxu byl velice kvalitní a to i včetně závěrečného souboje týmů. Co se týče nejlepšího tance, výjimečně se shodnu s porotou a odsouhlasím Jana Ondera a Tatianu Kuchařovou za krále, potažmo královnu sobotního parketu. Nejméně se mi líbila Anna Polívková s Michalem Kurtišem, kteří nedokázali navázat na výborný minulý týden. Černý Petr nakonec ukázal na pár Šárka Kašpárková & Jan Tománek, kterému jsem vyhazov věštil vlastně již několik večerů zpátky.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace