Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Legendární Kancl se dočká české verze


ikona
Spooner
kancl
Kultovní seriál Rickyho Gervaise zaútočí na diváky České televize. 

Kultovní řachandu Kancl britského démona Rickyho Gervaise a jeho parťáka Stephena Merchanta asi zrovna obsáhle představovat nemusím. Sitcom o dosti netradičním pracovním prostředí a asi nejotravnějším a nejstupidnějším šéfovi na světě totiž nejen, že se již stačil zařadit mezi legendární britské klenoty, ale také stál u vzniku dnes populárního mockumentary žánru a vydalo se po jeho cestě opravdu mnoho následovníků. Ani nedávno ukončený americký remake se Stevem Carellem pak rozhodně nebyl žádný propadák a ve své závěrečné deváté sezóně dokázal bavit i bez své hlavní hvězdy. Odkazu kancelářské taškařice se však v televizi rozhodně nezbavíme a již brzy se dočkáme rovnou české verze. Ano, slyšíte správně.

Tuzemský remake pod brněnskou větví České televize si pak vzal na režijně starost Milan Šteindler. Dějově půjde samozřejmě opět o to samé a i v našich luzích a hájích se pak zachová oblíbená podoba fiktivního dokumentu. Scénáristé prostě dílo jen více přepracují na míru vkusu českého diváka. Což vzhledem k vkusu většině televizních diváků možná není zrovna dobré znamení. Hlavní role nesnesitelného šéfa se pak tentokrát zhostí Václav Kopta ze Sněženek a Machrů či nedávno ukončeného seriálu Gympl. To není zrovna herec, jehož bych si ihned představil jako nástupce Ricka Gervaise a Steva Carrella, ale rozhodně může příjemně překvapit. Větší neznámou zůstává spíše samotný Milan Šteindler, jenž už bohužel není v takové formě jako před lety a jeho aktuální sitcom PanMáma, který je mimochodem také remakem úspěšného irského originálu, přesně ukazuje, jak se podobný seriál točit nemá. Tak snad mu tato látka sedne mnohem lépe. Snahu České televize zabodovat na nepříliš úspěšném poli sitcomů však musíme i přesto ocenit. Ostatně, komediální Čtvrtá hvězda od tvůrců úspěšného Okresního přeboru a ansámblu Dejvického divadla je už skoro za rohem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace