Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 10 nejočekávanějších seriálů roku 2014


ikona
Spooner
top
Jaké nové pecky nás tento rok čekají v bedně? 

Rok 2013 máme již nějaký ten pátek za sebou a dobu každoročních rekapitulací z každého rohu už nejspíš také. Je tedy ten nejvyšší čas se pořádně kouknout na následující televizní ročník a podívat se na ty nejnadějnější a nejočekávanější seriálové novinky, kterých ani tento rok rozhodně není málo. Televizní stanice se nás totiž i tento budou snažit přesvědčit, že minimálně z hlediska zajímavosti a různorodosti už jejich projekty dosti šlapou na paty celovečerním bratříčkům a i v následujícím ročníku tak bude v bedně sakra z čeho vybírat. Nečekejte ovšem mezi nejočekávanějšími počiny temnou kriminálku Temný případ a návrat Jacka Bauera ve 24: Live Another Day. První jmenovaný má totiž již premiéru zdárně za sebou (v opačném případě by se s jistotou umístil na samotném vrcholu žebříčku) a u největšího amerického hrdiny jde jen o pouhé seriálové zmrtvýchvstání. Nadějných pecek se nám i bez nich představí víc než dost.

10. Wayward Pines
Kdo na tom dělá: M. Night Shyamalan
Kdo v tom hraje:  Matt Dillon, Melissa Leo, Terrence Howard, Carla Gugino, Shannyn Sossamon, Juliette Lewis, Toby Jones
Proč se těšit: Bývalý mistr napětí má sice nyní v Hollywoodu takovou reputaci, že by mu producenti nedovolili natočit ani porod jejich dítěte, na zajímavě tajuplný seriál by se ale ještě zmoci mohl. Příběh o tajemném titulním městečku, v němž se agent FBI snaží najít své dva pohřešované kolegy, totiž rozhodně nezní špatně a slušné obsazení dává naději, že i ten scénář by mohl tentokrát za něco stát. Snad si stanice FOX Inda dostatečně pohlídá.

9. Turn
Kdo na tom dělá: Rupert Wyatt, Craig Silverstein (Nikita, Terra Nova)
Kdo v tom hraje: Jamie Bell, Angus MacFayden, Kevin McNally, Burn Gorman
Proč se těšit: Historických seriálů nám na obrazovkách aktuálně zrovna moc neběží a těch zabývajících se americkou válkou za nezávislost a prvními špionskými akcemi už vůbec ne. Očekávaná novinka AMC navíc může přihrát pořádně silnou roli malinko přehlíženému sympaťákovi Jamie Bellovi. Fakt, že pilot zrežíroval Rupert Wyatt stojící za výtečným Zrozením Planety opic, už je jen lahodnou třešničkou na revolucionářském dortu.

8. Gracepoint
Kdo na tom dělá: Dan Futterman, Anya Epstein, Chris Chibnall 
Kdo v tom hraje: David Tennant, Jacki Weaver, Anna Gunn, Michael Peña, Nick Nolte
Proč se těšit: Americké remaky slavných hitů to většinou u diváků právem nemají moc jednoduché a zrovna loňské kriminální překvapení Broadchurch by si žádného nepodařeného zmetka nezasloužilo. Stanice FOX však americké předělávce věnuje velkou péči, kromě navrátivšího se Davida Tennanta přichází s dalšími známými hereckými tvářemi a na projekt bude mimo režiséra oceňovaného Capoteho, Dana Futtermana, dohlížet také tvůrce originálu, Chris Chibnall. Tohle na odlfláknutou kriminálku vážně nevypadá.

7. The Leftovers
Kdo na tom dělá: Damon Lindelof, Peter Berg
Kdo v tom hraje: Justin Theroux, Liv Tyler, Christopher Eccleston, Amy Brenneman
Proč se těšit: Další mysteriózní seriál od tvůrce Ztracených, Damona Lindelofa, a navíc v produkci HBO? Minimálně pilot v režii Petera Berga je jasná záležitost, i kdyby v ní hlavní postavy měly jen šít oblečení pro psy. K tomu však naštěstí nedojde a my budeme sledovat skupinku lidí, kteří se musí nějak srovnat s tím, že se většina civilizace prostě a jednoduše vypařila. Snad z toho nevznikne další Under the Dome. 

6. Tyrant
Kdo na tom dělá: Howard Gordon, Gideon Raff, David Yates
Kdo v tom hraje: Adam Rayner, Jennifer Finnegan, Justin Kirk, Ashraf Barhom
Proč se těšit: Každá stanice chce mít svůj Homeland a jeho tvůrci jim ho rádi naservírují. V novince Tyrant nám tak představí syna diktátora z Blízkého východu, jenž se svou typickou americkou rodinkou rozhodne vrátit zpět do rodné vlasti. Ihned je ovšem společně se svými nejbližšími vtažen do politických spiknutí, které ohrozí osud celého národa. Další hutný a napínavý thriller je nejspíš zaručen.

5. Gotham
Kdo na tom dělá: Bruno Heller (Mentalista)
Kdo v tom hraje: Zatím nikdo
Proč se těšit: Protože svět Bruce Waynea nás jen tak lákat nepřestane. V tomto seriálovém prequelu bychom se navíc měli dočkat policejních začátků Jamese Gordona, ale také originu slavných záporáků či dokonce samotného Batmana. Ano, malinko to smrdí Smallvillem a pokazit se toho dá zatraceně dost, mezi nejlákavější kousky roku však Gotham rozhodně patří.

4. Fargo
Kdo na tom dělá: Ethan a Joel Coenovi, Noah Hawley
Kdo v tom hraje: Martin Freeman, Billy Bob Thornton, Bob Odenkirk, Kate Walsh, Oliver Platt, Colin Hanks
Proč se těšit:  Vážně musím v tomto případě psát důvody? Přece bratři Coeni a další porce černohumorných příběhu z oblíbeného zapadákova, ksakru!

3. The Strain
Kdo na tom dělá: Guillermo del Toro, Chuck Hogan, Carlton Cuse
Kdo v tom hraje: Corey Stoll, Mia Maestro, Kevin Durand, Jonathan Hyde, Sean Astin, David Bradley
Proč se těšit: Když se náš oblíbenec Guillermo del Toro rozhodne zadaptovat vlastní knižní sérii Zhoubný kmen, tak by to prostě mělo stát za to. Obzvláště když mu producentská záda kryje jeden z tvůrců Ztracených, Carlton Cuse, a příběh bude pojednávat o šířícím se upířím viru, jenž muže samozřejmě zlikvidovat celou zemi. Temná a brutální podívaná nás nejspíš nemine.

2. The Knick
Kdo na tom dělá: Steven Soderbergh
Kdo v tom hraje: Clive Owen, Andre Holland, Juliet Rylance, Michael Angarano
Proč se těšit: Protože Steven Soderbergh. Už ve vynikajícím životopisu Liberace! nám slavný režisér dokázal, že mu jeho televizní štace zatraceně svědčí. Tentokrát si vzal na starost desetidílný seriál pojednávající o skupince doktorů a personálu jedné nemocnice, již na začátku dvacátého století posouvali hranice medicíny. U Soderbergha můžeme čekat rozhodně víc, než jen tradiční lékařské drama. Minimálně aspoň nastartování vyhasínající kariéry charismatického Clivea Owena.

1. Penny Dreadful
Kdo na tom dělá: Sam Mendes, John Logan, Juan Antonio Bayona
Kdo v tom hraje: Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton, Helen McCrory, Rory Kinnear
Proč se těšit: V tomhle případě se opravdu stačí kouknout na hvězdná jména vypsaná výše a všem musí být jasné, proč je zrovna opětovné spojení týmu stojící za bondovkou Skyfall, na samotném vrcholu. Připočtěte si k tomu prostředí Viktoriánské Anglie, hororovou zápletku čítající snad všechny ikony žánru (Drákula, Dr. Frankenstein a jeho monstrum, Dorian Grey) či nesmírně atmosférické upoutávky a máte jasný důvod, proč dát Mendesově počinu 11. května šanci.

Zajímavých projektů nás ovšem čeká ještě mnohem více a všechny potenciální pecky se do topky zkrátka protlačit nepodařilo. Pozornost se totiž vyplatí věnovat třeba dvojitému kombu Michaela Baye, seriálům Black Sails a The Last Ship, nadějně vypadá také drsně se tvářící The Red Road s Jasonem Momou, kriminálka The Middle Man od Bena Afflecka, komiksový Constantine, minisérie Olive Kitteridge s Frances McDormand či Billem Murrayem a překvapit může špionážní Legends či televizní verze Od soumraku do úsvitu. Mezi komediemi by pak měl vyčnívat policejní Babylon Dannyho Boylea, sitcom Tooken od tvůrců Studia 30 Rock, návrat tvůrců Breaking Bad ve spin-offu Better Call Saul nebo komediální pokus Phillipa Seymoura Hoffmana Happyish. Je toho prostě zatraceně dost a vy mě můžete v komentářích klidně začít pranýřovat za nějakou tu opomenutou pecku.

Na jaké novinky se nejvíc těšíte vy?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (15)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace