Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co o nich nevíte: McConaughey a Harrelson


ikona
Dr.Z
detectivefaktapripad-temnytrue
Kdo donutil McConaugheyho cvičit? A za co byl Harrelson zatčen? 

True Detective je skutečně velká pecka. O tom se můžete přesvědčit jak v naší recenzi, tak v diskuzích. Nemalou zásluhu na tom určitě mají i Matthew McConaughey a Woody Harrelson. Pojďme se teď trochu blíže podívat na tyhle dva herce. Třeba o nich zjistíte něco, co jste ještě nevěděli.

Matthew McConaughey

Nikdy jako dítě nedostal zaracha. Přestože ještě v osmnácti letech viděl za celý život pouze dva filmy, vystudoval na University of Texas v Austinu filmovou produkci. První roli měl v reklamě na pivo. Účinkoval i v reklamách na kolínskou Stetson Black a na parfém pro muže od Dolce & Gabbana. Sám přitom deodorant ani parfém nepoužívá. Za první velkou výplatu za film Dámská jízda si najal uklízečku, aby jeho dům každý den zářil čistotou. A mohl si jich najmout ještě víc, byl totiž volbou číslo jedno do Cameronova Titanicu. Všichni ale víme, jak to nakonec dopadlo. Jeho otec zemřel v roce 1992 na infarkt. Jak prozradila McConaugheyho matka ve své knize, bylo to během sexu. S rodiči se asi příliš nenudil, dvakrát se totiž rozvedli a pak se pokaždé zase znovu vzali. Šťastné to manželství. V době, kdy chodil se Sandrou Bullock, ho donutila chodit do posilovny. Když se s kolegou Stevem Zahnem připravoval na roli ve filmu Sahara, podstoupil i částečný trénink u Navy SEAL. Jestli bylo horší peskování od Sandry, nebo od drsňáků ze speciální jednotky zdroje neuvádí.

Jestli jste si mysleli, že je Matthew nějaký svatoušek, tak vás hned vyvedeme z omylu. Jednou k němu domů přijela kvůli hlasité hudbě policie. Našla ho nahého ve společnosti neznámého muže, jak hraje na bonga. Příliš mu nepomohly ani drogy, které měl u sebe, ani to, že se bránil zatčení. Bubínky má tak moc rád, že když jeho přítelkyně rodila, hrál na ně osm hodin v kuse, aby jí to utrpení zpříjemnil. Co bylo horší už necháme na vás. V roce 2006 si chtěl dáchnout od natáčení a šel si zasurfovat. Dostal však prknem po hlavě a když se dobelhal k jednomu ze surfařů, ptal se, jak se dostane domů do Californie. Až poté, co se ho zeptali, jestli ví, kde je, si uvědomil, že od protinožců by to do Malibu byla celkem štreka. Že ho jeho agent musí milovat dokazuje i to, že se jednou za rok sbalí a na tři týdny vypadne neznámo kam. Jako většina celebrit má i McConaughey vlastní značku oblečení. Jmenuje se „j. k. livin“, což je zároveň jeho motto: „Just keep living.“

Woody Harrelson

Jako malý byl diagnostikován s dyslexií a poruchou soustředění. Objevovaly se u něj i výbuchy agresivity, díky čemuž si prošel hned několik školek. Jak moc se dokáže Woody Harrelson rozčílit poznal i jeho agent, když se Woodymu nepovedl konkurz na roli do telenovely. A asi to trochu přehnal, protože s ním poté jeho agent skončil. Přehnal to i jeho otec Charles Harrelson, ten byl totiž hned dvakrát odsouzen za nájemnou vraždu. Poprvé v roce 1968 (Woodymu bylo sedm let) a podruhé v roce 1978 za vraždu federálního soudce. Za to dostal hned dva doživotní tresty. Woody Harrelson je znám pro svůj alternativní způsob života. Nejen, že nejí maso a mléčné výrobky, ale nedopřeje si ani cukr a mouku. V Zombielandu tak nejedl pravé Twinkies, ale veganské kukuřičné náhražky.

Ani Woody Harrelson se nevyhnul konfliktu s policií. V roce 1983 byl zatčen za výtržnictví, když tančil na silnici a blokoval dopravu. Než ho strážnici zadrželi, stihl ještě vylézt na policejní auto, seskočit z něj a dát pěstí zasahujícímu policistovi. To jestli byl pod vlivem drog se neví, ale pravdou je, že má hodně blízký vztah k marihuaně. Kromě toho, že je dlouholetým bojovníkem za její legalizaci, zaplatil také půlmilionovou kauci za jistého Todda McCormacka, který ve svém domě v Bel-Air pěstoval oblíbenou rostlinku ve velkém. Bránil se však tím, že jeho produkt nesloužil k prodeji, ale k pomoci nemocným. Vzhledem k Woodyho problémům s agresivitou, je dobré, že si našel hned několik způsobů, jak se uklidnit. Jednak si může zajet do Kostariky, kde vlastní svůj malý kousek deštného pralesa. Také si může zaskočit do kyslíkového baru v San Francisku, jehož je spolumajitelem. No a na konec je Woody certifikovaný instruktor jógy, takže těch způsobů, jak se hodit do klidu má víc než dost. A pokud by to bylo málo, může si zahrát se svou kapelou Manly Moondog and the Three Kool Hats.

Hráli spolu v:

  • Temný případ (TV seriál) - 2014
  • Surfařská svoboda - 2008
  • Ed TV - 1999
  • Vítejte v Hollywoodu - 1998

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace