Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Deset komiksových postav z Arrowa


ikona
Dr.Z
arrow
Na koho se můžeme těšit v nadcházejících epizodách pecky Arrow? 

Seriál Arrow se začíná pořádně rozrůstat. Poslední upoutávky ukázaly, že můžeme očekávat pěknou řádku komiksových postav a rozhodně by s nimi neměla být nuda.

Oliver Queen / The Arrow / Green Arrow

Bohatý lučištník samozřejmě nemůže chybět v našem výčtu komiksových postav seriálu Arrow. Ač stále holduje zelené, v televizi si jméno zkrátil na údernější The Arrow, pořád však vede dvojí „wayneovský život“, na veřejnosti působí jako vážený obchodník, v komiksu dokonce jako politik, a když se nikdo nedívá, zaleze si do své tajné Arrowcave (tohle jméno se oprávněně stává terčem posměchu Harley Quinn), přes hlavu přetáhne kápi, vyzbrojí se lukem a šípy a jde ukázat zločincům, zač je toho loket. Na rozdíl od předlohy mu rodiče nesežral lev a na opuštěném ostrově se nenaučil všechno sám. Tvůrci televizní adaptace si také vymysleli Oliverova parťáka Johna Digglea. Felicity Smoak se sice v komiksech vyskytuje, ale s Green Arrowem byste ji nepotkali.

Roy Harper / Red Arrow / Speedy / Arsenal

Když se hlásíte k superhrdinům, musíte do kolonky rodiče napsat mrtví. Sidekickům však stačí pochovat alespoň jednoho z rodičů. To je přesně případ Roye Harpera. Ten komiksový po smrti svého otce vyrůstal v rezervaci, kde se naučil střílet z luku. Ten seriálový pochází z chudinské čtvrti The Glades a z drobného zlodějíčka se po zásahu Arrowa vypracoval na místního strážce pořádku, až si vyprosil místo po boku svého zeleného vzoru. A aby s ním v televizi nebyla úplná nuda, naočkovali ho tvůrci speciálním sérem, které mu poskytlo nadlidskou sílu, což s sebou nese i drobné potíže se sebeovládáním. Bezesporu však bude jeho pomoc nezbytná, pokud se bude chtít Team Arrow zbavit Sladea Wilsona.

Slade Wilson / Deathstroke

My o vlku... Slade alias Deathstroke si také prošel televizní inkarnací, takže se na něj tak úplně nevztahují všechna dosud známá fakta. Ano, je to voják, ale ne americký, nýbrž australský. Nebyl součástí projektu na vytvoření super vojáků, ačkoliv si v seriálu šlehnul sérum, kterém bylo k tomuto účel vyvinuto. Stejně jako v komiksu se z něj i v seriálu stává záporák až po smrti jeho vyvolené. V téhle inkarnaci to však nebyla jeho žena, ale láska z ostrova, jejíž smrt má náš zelený hrdina tak trochu na triku. Díky šikovně dávkovaným flashbackům jsme dlouhou dobu neměli tušení, co se se Sladem stalo, ale po poslední epizodě je jasné, že s Oliverem si už na pivko nezajde.

Sara Lance/ Black Canary

Odtud to začíná být drobínek nepřehledné. Civilní jméno Black Canary v komiksu je Dinah Lance. Že vám to nic neříká? Tak ještě doplním její prostřední jméno a výsledek je: Dinah Laurel Lance. Ano, je to právě ufňukaná seriálová alkoholička, kterou nejčastěji vidíme v sexy oblečku vedle Green Arrowa. Seriáloví tvůrci to však krapet zamotali a vytvořili Saru Lance a z ní pak udělali Black Canary. Ta na rozdíl od předlohy nemá žádné nadpřirozené schopnosti (gen umožňující silný sonický útok) a musí si vystačit s technickými udělátky. V boji nablízko je ovšem stejně nebezpečná. Ještě aby ne, když ji vycvičil samotný Ra's al Ghul.

Helena Bertinelli / Huntress

Huntress to se svými identitami taky nemá lehké. Čtenáři komiksů ji nejprve mohli znát pod jménem Helena Wayne. Má něco společného s Brucem Waynem, ptáte se? Ano, je to jeho dcera. To si takhle Batman a Catwoman udělali romantický večer a... V dalších inkarnacích se už však vyskytuje pod svým italo-americkým příjmením Bertinelli. Po smrti svého mafiánského taťky se oblékla do černé a vyhlásila válku všem zločincům. Stejně jako Batman, tak i Arrow nebyl zrovna dvakrát nadšený z toho, že je ochotna odkrouhnout kohokoliv, kdo jí bude stát v cestě. V nadcházející epizodě Birds of Prey asi můžeme očekávat nějaký ten konflikt s Black Canary. Těšíme se.

Ben Turner / Bronze Tiger

Bronze Tiger v seriálu tak trochu ostrouhal. V komiksu ho můžeme vídat s tygří hlavou, má totiž schopnost přeměny, a navíc je obdařen nadlidskou silou. To však neplatí vždy, ne ve všech komiksových inkarnacích vládl Ben Turner nadpřirozenými schopnostmi, někdy si musel vystačit „pouze“ s perfektní znalostní bojových umění (dokonce to nandal samotnému Batmanovi). I seriál se drží dále od všeho nadpřirozeného, takže Bronze Tiger frajeří s nasazovacími pařáty á la Wolverine. Ben Turner není klasický záporák, můžeme ho najít na obou stranách barikády a spíš než dobro ostatních nebo plány na ovládnutí světa ho zajímá vlastní prospěch.

Floyd Lawton / Deadshot

Jeden z nejlepších nájemných vrahů a zřejmě nejlepší střelec DC univerza to s tím záporáctvím taky nemyslí úplně vážně. Neberte mě špatně, Deadshot vám udělá slušivou díru do hlavy bez sebemenšího zaváhání, musí za to ovšem dostat dobře zaplaceno. Zatímco v seriálu byl představen pouze jako zabiják, který zabil bratra Johna Digglea, v komiksech má Floyd Lawton manželku i dceru. Je jasné, že v nadcházejících epizodách bude v Suicide Squad největší tření právě mezi Arrowovým bodyguardem a Deadshotem. Jestli si tihle dva aspoň jednou nedají přes hubu, bude to docela překvapení.

Mark Schaffer / Shrapnel

Jak už jsme si řekli, Arrow se v rámci možností drží reálného světa, takže tady nenarazíme na žádné nadpřirozené schopnosti nebo šílené vynálezy. Přivést tak do seriálu komiksového Shrapnela, který se skládá z malých kovových částí a dokáže se rychle rozložit a zase složit, vybuchnout a kdo ví co ještě, by bylo nemyslitelné. Z chodícího kovomatu tak tvůrci udělali sériového bombového atentátníka. Příliš mnoho jsme se o něm nedozvěděli, ale zdá se, že je to hračička, a to nejen kvůli tomu, že vlastnil hračkářství. Suicide Squad tak dostane zkušeného pyrotechnika. Snad se pořádně předvede a nevyhodí při tom do vzduchu i své kolegy.

Lyla Michaels / Harbinger

Lyla Michaels je na tom podobně jako Shrapnel. V komiksech lítá a machruje s jinými schopnostmi, ale na televizních obrazovkách se stává obyčejnou agentkou skupiny A.R.G.U.S. (něco jako S.H.I.E.L.D.) – podobné výkony jako podává Black Widow u Marvelu ale asi neuvidíme.  Bývalá manželka Johna Digglea zatím ukázala, že Team Arrow má lepší informace než tajná vládní organizace a že je schopná se nechat zavřít v Rusku do vězení. Snad v těchto výkonech nebude pokračovat i nadále a trochu se předvede.

Dr. Harleen Frances Quinzel / Harley Quinn

A na konec tu máme jednu spekulaci. Dle posledních trailerů to totiž vypadá, že by se v seriálu mohla objevit Harley Quinn. Cassidy Alexa, jejíž jméno se ve spojitosti s touhle rolí skloňuje nejčastěji, zatím nic nepotvrdila, jisté informace se sice objevily na jejím Twitteru, ale okamžitě zase zmizely. Ani její agenti nejsou příliš sdílní, navíc o tom sami zřejmě moc nevědí. Jediné, co bylo potvrzeno je, že to ona se objevila v upoutávce na další epizody Arrow. O působení šílené blondýnky s copánky v samotném seriálu se zatím píše jako o cameu, takže na nějakou významnější roli se zřejmě těšit nemůžeme. Mám tak obavy, že na více než pár záběrů do cely a nějakou tu repliku se nedostane. Navíc je tu spekulace, že daleko větší prostor mladičká obdivovatelka Jokera dostane v novince Flash. Tak jako tak jeden z jejích posledních tweetů odhaluje, že odjíždí do Vancouveru (zde se natáčí Arrow i Flash) a čas si krátí čtením scénáře. Tak uvidíme, kde nám tenhle roztomilý cvok zakotví.

Těch komiksových postav se v seriálu objevuje samozřejmě daleko víc. Jaká je vaše nejoblíbenější? A koho byste nejradši v Arrow viděli?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace