Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co očekávat od Pozůstalých?


ikona
Spooner
leftovers
Jakým směrem se dle tvůrců vydá tajemná novinka od HBO? 

Seriálová adaptace knihy The Leftovers z pera Toma Perroty patřila mezi nejočekávanější novinky letošního léta a každému je asi jasné proč. Tvůrce Ztracených Damon Lindelof opět za scenáristickým stolkem, záštita kabelové jedničky HBO a tajemný děj motající se kolem dvou procent zmizelé populace dělali z projektu toho pravého potenciálního nástupce zmiňovaných Ztracených. Již nemastný a neslaný pilot nám dal ale najevo, že tak jednoduché to s tímto seriálem nebude a místo tajemné atmosféry a navozování otázek se dostavila spíše vleklá nuda. Známý scenárista Damon Lindelof se nyní o svém seriálovém dítku konečně rozpovídal a bohužel to vypadá, že se žádné velké změny nedočkáme ani v budoucnu.

Pokud totiž naivně očekáváte, že se seriál bude zabývat odpověďmi na otázky, jak a proč k tajuplnému zmizení vůbec došlo, čekáte marně. Lindelof pak na férovku dodává, že pokud se na novinku díváte pouze kvůli této záhadné lince, tak se máte na Pozůstalé ihned vykašlat. Seriál se totiž hodlá více zabývat faktem, jak tato událost působí na psychiku hlavních postav. Tento styl se zpočátku nelíbil ani samotné HBO a tvůrci museli ve scénáři provést řadu změn, aby u zdejších kravaťáků vůbec uspěli. Změn se dočkala například i hlavní postava v podání Justina Therouxe, jež byla dle stanice až příliš milá a nevýrazná a až po konzultaci získal tento charakter malinko zajímavější i antihrdinský nádech. Nutno podotknout, že obavy oceňované stanice byly zcela na místě. Reakce diváků jsou totiž rozporuplné, sledovanost také není nikterak slavná a svými kvalitami nás očekávaný projekt ani nadále neoslňuje. Nový Lindelofův pokus se tedy ani po řadě změn neodvíjí zrovna nadějně a na nával nových diváku to po popření všech záhadných otázek také nevypadá. Snad tedy tvůrci vědí, co dělají, a po matném úvodu nás ještě dokážou překvapit. Moc v to ale nevěříme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace