Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailerové okénko: Pecky z Comic-Conu


ikona
Spooner
trailery
Nesmrtelní Živí mrtví, epičtí Vikings, comicsové pecky či seriálové Halo. Letošní Comic-Con byl opravdu štědrý.  

Rok se s rokem sešel a v San Diegu se tak opět odehrál svátek všech nerdů a filmových fanoušků, oblíbený Comic-Con. Ten ale nepatřil jen fanouškům filmových blockbusterů a ulítlých oblečků. Čím dál výraznější roli zde hraje také seriálová produkce, jež nám letos zase přinesla několik zajímavých novinek a výživných trailerů. A že těch upoutávek letos opravdu bylo. Televizní producenti zkrátka vědí, co diváci a účastníci ostře sledované akce chtějí vidět a svůj video materiál přivezl nejeden zvučný projekt. A my jsme pro vás samozřejmě vybrali ty nejzajímavější kousky.

The Walking Dead Season 5
Fachmani z AMC nám vždycky dokázali naservírovat řádně hutnou a efektivní upoutávku a i letošní zombie dárek z Comic-Conu vás nejspíš posadí na zadek. Pátá série megaúspěšných Živých mrtvých vypadá v plnohodnotné ochutnávce opravdu výživně. Spousta akce a brutálních killů, povedený hudební podkres a po delší době konečně zajímavější zápletka, díky níž by se mohlo v tomto zombie světě zase něco dít. Jenže u nesmrtelných zombíků už jsme na podobnou trailerovou péči zvyklí. Výsledek bývá už bohužel malinko nudnější a ukecanější. Snad pátá řada tuto nepěknou tradici přeruší.

Vikings Season 3
O pozici nejnabušenějšího seriálového traileru svátku všech geeků se však kromě populárních zombíků uchází totiž také jeden z největších televizních řezníků, Ragnar Lothbrok. Tvůrci se s námi na konci druhé série rozloučili na kvalitativním vrcholu a dle prvních záběrů to vypadá, že z něj jen tak neslezou. Více atmosférickou upoutávku byste totiž na letošním Comic-Conu hledali marně. History Channel navíc dle všeho pumpuje do svého seriálového koně čím dál více peněz a třetí série tak vypadá zase o něco epičtěji. Na britských plážích bude hodně krvavo.

Arrow Season 3
Nyní se ale vrátíme do comicsového rybníčku, kde o sobě dává opět hlasitě vědět populární Arrow. Stanice CW tak pokračuje v tradici našlapaných upoutávek na zeleného hrdinu. Ta fanouškům po nutném shrnutí předešlé řady nabídne i kupu nových záběrů, mezi nimiž nechybí ani ex-Superman Brandon Routh, ďábelský Peter Stormare či fanoušky očekávané jiskření mezi Oliverem a Felicity. Ta největší bomba však přichází až na samotný závěr. V něm nám totiž tvůrci představí hlavního záporáka pro nadcházející ročník a jednu z legendárních postav DC univerza, Ra's al Ghula. Liam Neeson se ale tentokrát nejspíš nedostaví.

Flash
V San Diegu dal o sobě samozřejmě vědět také druhý comicsový trumf televize CW, rychlík Flash. Tvůrci ovšem jakoby však tušili, že většina diváků už si očekávaný pilot stačila sehnat nelegálními cestičkami a místo klasického proma plného “nových“ záběrů přichází jen se stylovým a vtipným teaserem. Jenže i ten působí mezi nabitou konkurencí hodně svěže.

Constantine
Pozadu pak samozřejmě nemohl zůstat ani další comicsový nováček, drsňák Constantine. Zde stanice NBC vsadila na klasicky střižený trailer, jenž se k pilotu snaží navnadit i nerozhodnuté (rozuměj uniklou epizodu nestáhnuté) diváky. Fakt, že samotný úvodní díl se ještě dočká menších přetáček a ženská postava v podání Lucy Griffiths bude v dalších dílech nahrazena jiným charakterem, stanici evidentně vůbec netrápí.

Game of Thrones Season 5
Ne, první epické obrázky z páté řady uctívaného fantasy hitu ještě vážně nečekejte. Kamery se totiž začínají teprve rozehřívat a HBO tak Comic-Con již klasicky využívá k video představení nových herců a postav. Mezi nimi tentokrát nepřekvapivě dominuje početná rodinka z Dorne, která hodlá do západozemského dění výrazně promluvit. Velkým hereckým trumfem se však stává obsazení hereckého veterána Jonathana Pryce (Piráti z Karibiku, G. I. Joe) v roli Nejvyššího vrabčáka. Čtenáři tleskají, ostatním jen musí zatím postačit konstatování, že v Králově přístavišti bude příští rok zatraceně horko.

Halo: Nightfall
O seriálové slovo se překvapivě přihlásila také konzole Xbox, jenž svým příznivcům představila další sérii ze světa adorovaného Halo. Pětidílná minisérie s podtitulem Nightfall se bude odehrávat mezi čtvrtým a chystaným pátým dílem této herní ságy a produkci si vzal na starosti samotný Ridley Scott. A díky přítomnosti režijního velikána vypadá Nightfall daleko lákavěji, než jeho předchůdce Forward Unto Dawn.

Person of Interest Season 4
Jak dopadne televizní Halo je ve hvězdách, jednoho osvědčeného hitu se sci-fi tématikou se ovšem dočkáme již na podzim. Producentské dítko J. J. Abramse a Jonathana Nolana se momentálně vyhřívá na vrcholu divácké popularity a hvězdní tvůrci si budou chtít svou výtečnou reputaci samozřejmě udržet. Výživné promo, jenž šikovně kombinuje záběry z předchozí i nové série, pak dává divákům velkou naději. Jen by nemuselo být tak dlouhé.

The Simpsons & Family Guy
Očekávanou ukázku si ale mezi geeky odkroutily také dva animované kulty. Napjatě sledovaný crossover populární žluté rodinky a trhlé sestavy okolo Petera Griffina se již blíží a televize FOX se tak již musela pochlubit pětiminutovou ukázkou. A čeká nás v ní poflakování Homera s Peterem, bratříčkování v režii Barta a Stewieho, či epicky šilený souboj ve stylu starého dobrého Family Guy. Oba animáky mají sice ty nejlepší časy již dávno za sebou, tento sraz si však nechá ujít asi málokdo.

Outlander
Se svým nejžhavějším televizním želízkem o sobě dala vědět také kabelovka Starz, v němž si půvabná Claire procestuje časem do Skotska osmnáctého století. Adaptace bestselleru Cizinka, v níž samozřejmě nebude nouze o časově propletený milostný trojúhelník, ovšem stále osloví spíše dámské publikum a milovníky cestování v čase asi příliš nenadchne. Snad nás tvůrce Battlestar Galacticy, Ronald D. Moore, nakonec příjemně překvapí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace