Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ztraceni čekají na zelenou


ikona
Davies182
abclostztraceni
Jeden z nejznámějších seriálů vůbec se v budoucnu nejspíš vrátí do beden. Co práskli tvůrci?  

Tak vrátí se nebo ne? V dobách jejich největší slávy obývali populární Ztraceni ty zdaleka nejzářivější místa v celosvětových žebříčcích sledovanosti. Dvaadvacet milionů diváků není něčím, na co by domovská stanice ABC snadno zapomínala, obzvláště pak v dnešní době skomírajících ratingů. Nedávno takto uplynulo rovných deset let od vysílání vůbec první epizody LOSTů, což ponouklo jednoho z velebených tvůrců, Carltona Cuse, k několika poměrně velkohubým prohlášením. Nutno ovšem podotknout, že naprostá většina z nich dává celkem smysl, posuďte sami:

"Jakákoliv forma vzkříšení seriálu není vůbec od věci. Frančízu vlastní studio Disney, kterému vydělala slušný balík. Jen těžko si lze představit, že by ji nechali u ledu navždy. S Lindelofem jsme naši část příběhu již odvyprávěli a hádám, že je teď konečně na někom dalším, aby se námi nechal inspirovat k novým či pokračujícím dobrodružstvím. Víte, je to trochu podobné Letopisům Narnie. Existuje celkem sedm knih a komplet je napsal C. S. Lewis, všechny se ale do toho světa vrací v jiných letopočtech, s odlišnými hrdiny, no a dokonce i ty příběhy samotné jsou vždy jinak koncipované. Je zcela přirozené, že někdo každou chvíli zatouží po vlastním příběhu z ostrova, jiné verzi známé lost-story. Je to nevyhnutelné, i když s tím dozajista bude hodně moc práce."

Fanoušci Cusemu pochopitelně zobou z ruky, představa je to totiž přenádherná. Něco na ní navíc bude už jen z toho důvodu, že ty nejvýdělečnější pop-kulturní značky se opravdu vracejí spolehlivěji než hejno poštovních holubů. Vzpomeňme namátkou na taková legendární jména jako je televizní Červený trpaslík, filmové Hvězdné války nebo třeba herní pecka Diablo. A to jsou jen střípky – všichni tito se k nám dá se říci vracejí donekonečna a nikomu to nevadí. Kdokoliv ze čtenářů se tak snad v minulosti vsadil s kamarády, že se veleúspěšní Ztraceni jednou opět podívají do beden, kurz mu právě po letech znovu více než nahrává. Nevyhnutelnost zní skvěle.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace