Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vesmírná odysea se dočká pokračování


ikona
Spooner
vesmirna odysea
Legendární dílo Stanley Kubricka a Arthura C. Clarka se dočká své závěrečné kapitoly. 

Současná filmová tvorba vesmírným spektáklům přeje. Je to už rok, co nás Alfonso Cuarón ohromil svou technicky dokonalou Gravitací a již za pár dní nás zřejmě na zadek posadí i galaktické cestování Christophera Nolana v pecce Interstellar. A právě jedna z velkých Nolanových inspirací, Kubrickovo uctívané sci-fi 2001: Vesmírná odysea, se nyní připojí k módě vesmírných filmů a dočká se svého dlouho plánovaného pokračování. A neujme se ho nikdo menší, než věhlasný režisér Ridley Scott.

Guru sci-fi filmů se totiž ujme produkce seriálové adaptace knihy 3001: Poslední vesmírná odysea z pera dalšího klasika žánru, Arthura C. Clarka. Poslední kapitola galaktického dobrodružství vrací zpátky na scénu kosmonauta Franka Poola, jenž je díky moderním technologiím vzkříšen zpět k životu. Seriál by nám pak měl přinést další neotřelý a možná i trochu filosofický pohled na zbytky lidské civilizace, která bude nejspíš brzy vyhubena vyspělými monolity. Proslulý režisér pak neslibuje nic menšího než vizuálně podmanivou podívanou plnou zajímavých charakterů a nějakého toho temnějšího rozjímání nad osudem lidstva. Poslouchá se to opravdu skvěle. Celé to má ale jeden podstatný háček. Ambiciózní projekt si totiž vzala pod svá křídla kabelovka Syfy, domov velestupidního Sharknada či odpadového Z Nation, pro jejíž hlavouny je pojem kvalitní seriál nejspíš sprosté slovo. A to opravdu není stanice, jíž bychom svěřili pokračování opulentního, filosofického kultu, jenž navždy změnil žánr jako takový. A scénář od autora Pirátů z Karibiku či G. I. Joe, Stuarta Beattieho, mě také velkým optimismem nenaplňuje. Snad se tedy fanouškové nedočkají televizní noční můry.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace