Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Asimov míří na HBO


ikona
Spooner
asimovhbo
Jedna z nejslavnějších sci-fi sérií se dočká své seriálové verze. A dohlédne na ní jeden z bratrů Nolanů. 

Kabelovka HBO se nikdy nebála vskutku ambiciózních a velkorozpočtových sérií. Již před více než deseti lety nám přinesla výtečné Bratrstvo neohrožených, jež svou velikostí dokázalo zašlapat do země i většinu celovečerních bratříčků. No a nyní zase servírují epickou fantasy ságu Hru o trůny a na příští rok chystá například hvězdně obsazený Westworld s Anthony Hopkinsem. Kabelová jednička si ale brousí zuby na další velký hit. Bere si totiž do parády jednu z velkých knižních sci-fi klasik, Nadaci z pera Isaaca Asimova.

Knižní série legendy žánru vypráví samozřejmě příběh z dosti vzdálené budoucnosti, konkrétně geniálního matematika Hari Seldona. Ten se celý svůj zabývá speciální vědě zvané psychohistorie, díky níž je schopen předpovědět budoucnost. Jednoho dne tak zjistí, že Galaktickou říši brzy čeká zánik, po němž bude následovat několik tisíc let chaosu. Rozhodne se proto založit titulní útočiště pro nejgeniálnější vědce, učence či umělce, aby zde uchoval co nejvíce lidských znalostí po možném zániku Říše. Velebenou sci-fi látku, jež se bude dozajista nacházet pod drobnohledem věrných čtenářů, si pak nevezme na starosti nikdo menší, než bratr a scenáristický parťák Christophera Nolana, Jonathan. Ten má kromě celovečerních práciček se svým slavnějším bráchou prsty také v oblíbeném seriálu Person of Interest či již zmiňovaném Westworldu. Díky aktuální pecce Interstellar už navíc víme, že ambiciózní sci-fi mu dvakrát problém nedělají a HBO na rozpočtu svého potenciálního hitu určitě šetřit nebude. Zatím to tedy zní zatraceně lákavě a milovníci literární legendy a kvalitních sci-fi látek se mají zřejmě nač těšit. Pořádný žánrový kousek navíc v bedně znatelně chybí.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (21)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace