Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Luther se dočká remaku


ikona
Spooner
luther
Američtí producenti si berou na paškál další britskou pecku. A nejspíš nám z toho bude opět do breku. 

Ne, tahle móda už mě vážně nebaví. Vím, že originalita se v dnešním Hollywoodu asi hledá sakra blbě, ale přesto mi remakování současných evropských seriálových hitů ve většině případů (buďme rádi za výjimku jménem The Killing) přijde jako naprosto stupidní a zbytečný nápad. Ještě horší je to pak v případě úspěšných britských pecek, které si mohou američtí diváci sami dohledat na svých kabelovkách a na prestižních cenách typu Emmy sbírají nejedno ocenění. I přesto se ovšem vlna amerických vykradaček asi jen tak nezastaví. Své tamní verze, i když alespoň v mnohém pozměněné, se dočkal veleúspěšný Sherlock, stanice FOX nám nyní nabízí prý až příliš věrnou adaptaci kriminálky Broadchurch s názvem Gracepoint a David Fincher se zase nepochopitelně pustil do režie remaku ostrovní Utopie. Nyní navíc přišla na řadu na jedna z mých velkých srdcovek, kriminálka Luther.

Opět tak budeme sledovat osudy titulního drsného detektiva, jenž loví ty nejbrutálnější vrahy a nebojí se přitom občas malinko ušpinit ruce. Jen se ze špinavého Londýna samozřejmě přesuneme do některého z amerických velkoměst. Scénáře se sice opět ujme tvůrce původního seriálu Neil Cross, takže můžeme naivně doufat, že mu pořád zbyly nějaké trumfy v záloze. Spíš to však vypadá na prachsprosté rýžování známé značky, jež bude díky zakotvení na stanici FOX určitě zaříznuto po první sezóně. Aspoň, že charismatický Idris Elba má dostatek rozumu na to, aby se této zbytečnosti herecky nezúčastnil. I když s jeho producentskou záštitou prý počítat můžeme. I přesto ale nejspíš půjde o další smutný remakový zářez na zámořské pažbě. Jaký hit z Británie asi znásilní hollywoodští producenti příště? Že by oceňovaného Wallandera, nebo snad The Fall? Radši na to ani nemyslet.

Update:  Jednu dobrou zprávu bychom ale přeci jen měli. Příští rok se totiž dočkáme na BBC i návratu originálního Luthera s Idrisem Elbou v podobě dvoudílné minisérie. Snad se vrátí i Alice.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace