Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jekyll a Hyde míří do bedny


ikona
Spooner
jekyll a hyde
Další hororová klasika se podívá na televizní obrazovky. 

Tak to vypadá, že britská stanice ITV se vydává hodně zajímavým tvůrčím směrem. Je to teprve týden, co jeden z největších konkurentů BBC ohlásil své plány o vlastní verzi příběhu doktora Frankensteina, v níž se po stopě ikonické postavy vydá Sean Bean. Domov hitů Panství Downton či kriminálky Broadchurch se však do vod klasiků hororového žánru hodlá vydávat evidentně mnohem častěji a společně s legendárním doktorem se na jejich obrazovky podívá další literární klasika.

Svého seriálového zpracování se tak dočká kultovní doktor Jekyll a jeho malinko vzteklejší alter ego Hyde. Pokud se ovšem bojíte dalšího dobrodružství z viktoriánského Londýna, jichž se teďka v televizi rojí jak hub po dešti, můžete zůstat v klidu. Nová adaptace slavného příběhu nás totiž zavede do třicátých let dvacátého století, do období rozkvětu Hollywoodských filmů, moderních aut a hororových snímků o monstrech. Zde se pak bude titulní doktor snažit najít svoji pravou identitu a vypořádat se se svým prokletím. Tvůrci pak slibují nadějný mix tajemna, fantasy, hororu a dokonce i sci-fi.  Seriál Jekyll & Hyde by pak měl spoléhat také na velkou porci zvláštních efektů, díky nimž by producenti rádi dostali nejen nabručeného Hydea, ale také spoustu ostatní žánrové příšerky v čele s vlkodlaky, upíry či zombíky. Zní to zkrátka hodně divoce a může z toho vzniknout jak chutná žánrová lahůdka, tak hnusný digitální guláš. Pevně doufáme v tu první možnost. Televize ITV už by si to se svou reputací měla ostatně pohlídat.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace