Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Gandalf na divadelních prknech


ikona
Spooner
hopkinsMcKellen
Ian McKellen a Anthony Hopkins chystají zajímavou spolupráci v režii BBC. 

Herecký veterán Ian McKellen už má za sebou tolik památných rolí, že by si mohl v klídku popíjet čajíček na své zahrádce. Jenže starého matadora evidentně natáčení stále baví a i na postarší kolena si rád nasadí jak Gandalfův špičatý klobouk, tak Magnetovu ikonickou helmu. Sem tam navíc zavítá i do televize, kde se tentokrát sejde s dalším veteránem a kamarádem, Anthony Hopkinsem.

Představitelé kultovních záporáků se představí v připravovaném filmu BBC, The Dresser, podle stejnojmenné divadelní hry Ronalda Harwooda. Snímek nás zavede na divadelní prkna během druhé světové války, v níž se titulní kostymér s tváří McKellena snaží za každou cenu pomoci místní hvězdě právě v podání bývalého Hannibala a udržet tak divadelní tour celou pohromadě. Nebude to mít ale vůbec lehké, jelikož herec je tak trochu egocentrický magor, s nímž není snadné vyjít. Příběh na dvakrát strhující podívanou zrovna nevypadá. BBC si však nezajímavé látky většinou nevybírá a režii má pak na starosti Richard Eyre, režisér oceňovaných dramat Iris či Zápisky o skandálu. Původní hra už navíc patří k divadelním klasikám a na projektu se možná bude podílet i sám autor. Obsazení dvou britských klasiků tedy vzbuzuje slušnou zvědavost. O herecké kvality se nejspíš bát opravdu nemusíme.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace