Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Fincher nás pobaví


ikona
Spooner
fincherhbovideo
Režijní eso míří na HBO a zamíří do hodně netradičních vod. 

V Hollywoodu najdete jen málo větších režijních jistot, než je David Fincher. Sice v posledních letech občas zoufáme, že si pro svůj obrovský talent nevybere originálnější a více autorskou látku. I přesto ovšem zůstává jedním z mála režijních matadorů, jenž nenatočil byť jen průměrný film. Nedávná Zmizelá navíc dokázala, že každý jeho nový snímek je více méně událost a rádi bychom ho v kinech potkávali častěji. Jenže toho se nejspíš jen tak nedočkáme, jelikož po producentském úspěchu s politickým megahitem House of Cards naplno míří do bedny. A ne do ledajaké, ale do samotné HBO.

S kabelovou jedničkou totiž filmový mistr pracuje rovnou na třech projektech. Kuchtí tak mimo jiné noir kousek Shakedown, jenž nás zavede do bulvárního světa padesátých let v Los Angeles, a také remake britské pecky Utopia, na níž bude opět spolupracovat s autorkou Zmizelé, Gillian Flynn. Na ty si ovšem ještě nějaký pátek počkáme. Jako první totiž dostala od HBO zelenou novinka Video Synchronicity, v níž se Fincher poprvé vrhne do komediálních vod. A to bychom od něj opravdu nečekali. Projekt navíc bude hodně čerpat z jeho vlastního života, protože bude pojednávat o začínajícím režisérovi, jehož snem je natočení epické sci-fi. Jelikož jsou však osmdesátá léta, tak místo toho skončí u natáčení hudebních videoklipů, které zrovna zažívají svůj velký boom. Prostě Fincherův život přes kopírák. Kromě režie úvodních dílů a tradiční produkce se proto bude podílet i na scénáři a své seriálové dítko přirovnává svým stylem ke kultovnímu Vincentovu světu. A to rozhodně nezní špatně. Hlavní roli si pak střihne téměř neznámý Charlie Rowe ze zrušeného feel-good kousku Red Band Society a dále se objeví například britská jistota Jason Flemyng či španělská kráska Paz Vega. Prostě méně známé, ale neselhávající tváře. Na obzoru se nám tak rýsuje další potenciální pecka s režijní hvězdou. Tohle by pro HBO měla být sázka na jistotu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace