Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Emerald City nabírá velkou posilu


ikona
do_Od
nbcoz
Magická série nabírá obsazení. A vykouzluje nám první úsměvy na tvářích. 

Následující novinka se týká projektu, který už nějakou dobu tak trochu pluje pod naším radarem. Z části za to může NBC, které celé dílo zaštiťuje a z části taky fakt, že z původního snímku Čaroděj ze země Oz se u nás nikdy nestala taková klasika, jako dejme tomu ve státech. A to ani po několika remacích, sequelech a bůhví čem dalším. Země Oz se u nás zkrátka ne a ne tak úplně chytit. Ve zbytku světa je tomu ale trochu jinak a upřímně, mluvíme tady o předloze, která své kvality rozhodně nezapře. Možná je tedy na čase si maličko rozšířit obzory, ať už to znamená dát šanci staršímu originálu, nebo v blízké době nové desetidílné sérii s názvem Smaragdové město.

 

Příběh by se měl točit okolo dívky jménem Dorothy Galeová, která se jednoho dne přenese do mystické země Oz. V té zuří válka, které se účastní hned několik království najednou. Ty pak mezi sebou bojují jak pomocí smrtících vojsk, tak temné magie a samotné bitvy jsou to často velice krvavé. A uprostřed toho všeho stojí Smaragdové město, kterému vládne charismatický lídr, Čaroděj z Oz. Věděc a mág zároveň, který si nenechá nic líbit a nad svou zemí drží pevnou ruku. A aby se mladá Dorothy v tom všem chaosu neztratila, lépe řečeno nezemřela, bude se z ní počas seriálu muset stát silná válečnice, schopná rozhodovat o svém vlastním osudu.

No a teď k obsazení, tedy hlavní části této novinky. V hlavní roli Dorothy by se měla objevit jistá Adria Arjona, která se krátce mihla i v druhé řadě seriálu True Detective. Ta, jak s ní Taylor Kitsch nechtěl spát (to bohužel nebyl první ani poslední fail, kterého se tvůrci při natáčení dopustili). Pokračujeme, nově bylo potvrzeno, že v roli velkého (!) čaroděje se objeví Vincent D'Onofrio, tedy zatraceně talentovaný herec, který letos naprosto exceloval jako hlavní záporák seriálového Daredevila. Pak se taky mihl v Jurském světě a za rok ho čeká pravděpodobně největší zkouška jeho dosavadní kariéry, protože by se měl ukázat jako záporák v remaku Sedmi statečných. Nakonec zmíním ještě jedno jméno, tentokrát za kamerou a to režiséra Tarsema Singha, který dělal například na výborné Cele nebo Válce Bohů. Jeho hlavní předností je důraz na vizuální stránku a skutečné lokace a kulisy a něco takového by mohlo Emerald City výrazně pomoci. Točit by měl ostatně všech deset epizod. Teď už tedy nezbývá, než se těšit, s čím se tahle parta vytáhne. Upřímně ovšem raději budu držet palce tomuhle, než abych se spokojil s tím, co na nás brzy vysype MTV. Ale to jsou jen mé dva centy, v diskuzi můžete rozvést, jak jste na tom vy, nebo s jakým dílem ze světa Oz si myslíte, že je nejlepší začít. Ostatní v čele se mnou to určitě ocení. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace