Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tarantinovka v bedně?


ikona
Spooner
tarantino
Chystá Quentin Tarantino konečně svůj první televizní projekt? 

Quentin Tarantino miluje westerny a nebojí se to dát najevo tím nejlepším možným způsobem. Jeho první žánrový zářez Nespoutaný Django se řadí mezi jeho nejlepší filmové kousky a aktuálních Osm hrozných se nepřekvapivě zase těší zájmu kritiků a bude nejspíš bojovat i o pár cenných sošek. Svůj srdeční žánr pak režisér několika kultovek opustit rozhodně nehodlá a už nyní se rozhlíží, čím by doplnil svůj westernový hattrick. A zdá se, že by díky tomu mohl konečně zavítat do televize.

Rád by totiž zadaptoval knihu od věhlasného autora Elmore Leonarda s názvem Forty Lashes Less One. Ta vypráví příběh černocha a indiána, kterým hrozí doživotí v nechvalně známém vězení Yuma. Jenže místo toho je jim nabídnuta možnost vykonat krvavou pomstu a vydávají se společně najít, a přinejlepším i zabít, pět nejhledanějších mužů Arizony. Prostě látka pro Tarantina jak dělaná. Podle knih zesnulého Leonarda navíc vznikl parádní seriál Justified či western 3:10 vlak do Yumy, takže o kvalitní předlohu se rozhodně bát nemusíme. Ostatně sám Tarantino už podle jedné z jeho knížek natočil Jackie Brown a na zmiňovaný western vlastní práva už skoro dvacet let. Až nyní ale podle něj nastal pro tento kousek ten správný čas a nejvíce by mu podle Quentina slušel televizní formát v podobě šestidílné minisérie. Že bychom se dočkali televizního příchodu dalšího věhlasného tvůrce, jenž se až výjimky malým obrazovkám spíše vyhýbal? Do toho je ještě asi hodně daleko. Ostatně sami víme, jak to jeho slibování a plánování občas dopadá. Pokud mu však jeho přání vyjde, máme zřejmě zaděláno na slušnou televizní událost.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace