Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2016 - část první


ikona
Sam.Vimes
2016vyhled
Na jaké seriálové novinky se v letošním roce můžeme těšit? 

Bilancování a ohlížení za rokem 2015 jsme si už užili dost, teď nastal čas se podívat do budoucna. Opět se dočkáme nejen nových řad osvědčených seriálových kousků, ale i žhavých novinek, které se zdají být rok od roku lákavější. Některé z nich se už rozjely a dokonce jste si na ně mohli přečíst recenze a první dojmy, teď se podíváme na zoubek nejzajímavějším projektům z těch, na které teprve dojde.


11.22.63
Stephen King se už dočkal mnoha více či méně povedených adaptací svých knih a pravděpodobně se dočká ještě spousty dalších. Tou aktuální je seriál podle románu s číselným názvem 11.22.63, v němž se obyčejný učitel dostane zpátky v čase do roku 1958 a snaží se zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho. Hlavní roli si zahraje James Franco a první díl dorazí už v únoru. Tak snad bude patřit k těm povedenějším z Kingových zfilmovaných děl.


American Crime Story
Celým názvem American Crime Story: The People v. O. J. Simpson. Tvůrci American Horror Story tady přecházejí ke zločinu a podobně jako předtím se i nyní hodlají vydat cestou antalogie. A jako první téma si pro svůj projekt nevybrali nic menšího, než jeden z nejsledovanějších kriminálních případů americké historie. O. J., bývalý hráč amerického fotbalu skončí obviněný hned z několika trestních činů, přičemž tím nejzávažnějším se stane vražda jeho ex-manželky. Hlavní roli ztvární Cuba Gooding, Jr., tím ale hvězdné obsazení rozhodně nekončí. Potkáme se třeba i s Johnem Travoltou, Davidem Schwimmerem, Sarah Paulson, Selmou Blair a dalšími. Premiéra už začátkem února!

 

Big Little Lies
HBO, David E. Kelley, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Shailene Woodley a další. Aneb seznam důvodů, proč by tohle drama o třech manželkách, jejichž perfektní životy pomalu sklouznou až do bodu, kdy někoho zavraždí, mělo zajímat i vás.

Chance
Ve zkratce, Hulu v roce 2016 bude Netflix v roce 2013 a novinka Chance by měla být jejich House of Cards. O seriál z pera Kema Nunna se svedla velká aukční bitva, kterou Hulu vyhrálo a nyní se bude snažit vsadit všechno na jednu kartu. Premiéra se chystá ke konci roku a v seriálu půjde zhruba o tohle. Chance, titulní postava, je vynikajícím neurochirurgem, který však jednoho dne učiní velmi špatné rozhodnutí ohledně jedné z jeho pacientek a tím se dostane do hledáčku jejího muže, nebezpečného a zkorumpovaného policisty, který ho posléze stáhne do hodně temných míst jeho světa. A proč nás to tak náhle začalo zajímat? V hlavní roli Hugh Laurie. A neříkejte, že vám se nestýskalo!

Legends of Tomorrow
Stanice CW se s comicsovkami pořádně rozjela, k lučištníkovi Arrow a rychlíkovi Flashovi teď přidají týmovku Legends of Tomorrow a jejich televizní DC univerzum tak už nabyde nezanedbatelných rozměrů. Různorodá skupinka hrdinů a antihrdinů (ne-li přímo padouchů) se musí spojit a cestovat časem, aby bojovali s téměř nesmrtelným protivníkem. Znít o strašně cheese a může to být pitomost nebo zábavné guilty pleasure, podle traileru to zatím vypadá tak padesát na padesát. V druhé polovině ledna budeme vědět víc.


Luke Cage
Marvel a Netflix rozhodně neztrácí čas. Daredevil byl obří úspěch a druhé řady se tak nakonec dočkáme mnohem dřív, než si všichni mysleli. A jelikož nedávná Jessica Jones sklidila podobně nadšené ohlasy, je pomalu na čase, abychom začali vyhlížet i třetího z party zvané Defenders. Tím bude Luke Cage, bývalý vězeň, barman a solidní bouchač, se kterým měla Jessica krátký románek během její cesty k pomstě a který bezpochyby přesvědčil o tom, že nás jako postava stoprocentně bude zajímat i nadále. Narozdíl od předchozích hrdinů je Luke o něco opatrnější se svými schopnostmi, většinou se snaží spolehnout především sám na sebe, ovšem jakmile ho někdo požádá o pomoc, neváhá ani vteřinu. Je to zkrátka frajer a už teď se na něj těšíme.

Outcast
Robert Kirkman se proslavil hlavně jako autor comicsu Živí mrtví (na rozdíl od seriálu pořád výborného), nedávno ale rozjel s kreslířem Paulem Azacetou sérii Outcast. Tématem jsou posednutí a vymítání démonů, nejde ovšem o žádnou zábavnou fantasy jízdu, ale o poměrně temný a drsný příběh. Je až s podivem kolik hororové atmosféry se dá v comicsu navodit vhodných použitím barev a rozložení panelů. V seriálu se v hlavní roli objeví Patrick Fugit z Na pokraji slávy.


Preacher
Adaptace špičkového comicsu od Gartha Ennise a Steva Dillona. Tohle není žádný Marvel ani DC se svými superhrdiny, ale Vertigo (ano, ano, které patří pod DC) nabízející dospělejší příběhy jako Sandman, Lucifer či Hellblazer. Preacher je příběh jižanského kazatele Jesseho Custera, kterého posedne Genesis (ne ta kapela) – výsledek spojení anděla a démona, jenž potenciálně může být nejsilnější bytostí ve vesmíru. Po Jessem tak jde militantní církev, nebeské mocnosti i kdekdo další. K ruce má svou (bývalou) přítelkyni Tulip a irského kamaráda Cassidyho s krvavým tajemstvím. Preacher je drsný, cynický a neskutečně zábavný. Na adaptaci dělají Seth Rogen a Evan Goldberg, kteří zjevně mají předlohu opravdu rádi, vše nasvědčuje tomu, že se jí dostane prvotřídní péče. V hlavních rolích se objeví Dominic Cooper, Ruth Negga a Joseph Gilgun, desetidílná série se bude vysílat v létě.

Roadies
Cameron Crowe za sebou má výborné Na pokraji slávy, rockovou muziku tedy rozhodně umí a i proto jsme zvědaví na jeho nový projekt Roadies o všech těch lidech, co se motají kolem velkých kapel během turné. V roli manažera fiktivní skupiny The Staten-House Band se objeví Luke Wilson, sekundovat mu bude Carla Gugino nebo Imogen Poots. Venku je už první trailer i pár fotek, taková šleha jako Vinyl (viz níže) to asi nebude, ale zábavná podívaná snad ano.

The Night Manager
Adaptace špionážní knihy od Johna le Carrého, autora např. předlohy k výbornému Jeden musí z kola ven. Herecké obsazení čítá fanynkami milovaného Toma Hiddlestona, Olivii Cooke a bývalého doktora House Hugh Laurieho. Ten se mimochodem zase tak trochu vrací od muziky k herectví, jelikož už jen v tomto našem malém seznamu má dva zářezy. Šestidílná minisérie začne v polovině března.

Vinyl
Rovnice rocková muzika + Martin Scorsese + Mick Jagger se může rovnat jedině naprosté pecce, jiná možnost není. A už jsem říkal, že produkuje HBO? Vinyl nabídne pohled na hudební scénu New Yorku roku 1970 skrze oči prezidenta nahrávací společnosti hraného Bobby Cannavalem. Dorazí i Olivia Wilde a našlapané trailery slibují sex, drogy a pochopitelně i nějaký ten rock‘n’roll. Rocková jízda začíná 14. února.


Westworld
Mix westernu a sci-fi může skončit dost neslavně (Kovbojové a vetřelci) nebo taky špičkovou záležitostí (Firefly). Zatím vše nasvědčuje tomu, že Westworld bude patřit do té druhé skupiny. Jde o sérii založenou na stejnojmenném filmu z roku 1973 napsaného a režírovaného Michaelem Crichtonem. Novou verzi zaštiťují zvučná jména jako Jonathan Nolan, J.J. Abrams a samozřejmě HBO. V obsazení se objeví Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood nebo James Marsden. Trailer vypadá luxusně a uniklé části smluv s komparzisty o nahých scénách budí přinejmenším zvědavost.


Na co se nejvíc těšíte vy?

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace