Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix v Česku: Co se skrývá pod pokličkou?


ikona
Sam.Vimes
netflix
Do ČR konečně dorazil Netflix. Jak to vypadá s jazykovou podporou, obsahem či cenou? 

Poskytovatel streamovaného obsahu Netflix právě expandoval do asi 130 dalších zemí, chybí snad jen komunistická Čína a pár dalších. Zato ale nechybí Česká ani Slovenská republika, tak se pojďme podívat, jak to celé funguje a jak to vypadá s nabídkou nebo cenou.


První měsíc je zdarma, pak se platí buď 7,99 € (v přepočtu asi 215 Kč) za SD na jedné obrazovce zároveň nebo 9,99 € (270 Kč) za HD na až dvou obrazovkách zároveň nebo 11,99 € (325 Kč) za Ultra HD na až čtyřech obrazovkách zároveň. Předplatné je možné kdykoliv zrušit a navíc vám 3 dny před vypršením zkušebního měsíce přijde email s upozorněním. Registrace je rychlá a jednoduchá, stačí zadat jméno a číslo platební karty (ale jak jsem říkal, zatím ještě nic neplatíte), vyberete zařízení, na kterých budete Netflix používat a můžete začít sledovat.

Na jednu registraci se dá vytvořit více účtů, pro děti se dá nastavit i rodičovská kontrola. Celé rozhraní má velice příjemný a jednoduchý design. Vybírat si můžete podle žánrů i subžánrů, případně vám Netflix nabídne doporučené filmy a seriály na základě toho, co se vám líbilo (o samotném obsahu níže). Samozřejmostí je možnost přidávání si snímků do seznamu k pozdějšímu sledování a potěší i to, že si váš účet pamatuje čas přerušení u libovolného množství sledovaných epizod či filmů. Kvalita obrazu je jako výchozí nastavena automatická, hodí se tedy si v Playback Settings nastavit střední či vysokou. I při vysoké kvalitě jsem musel film na chvíli pozastavit a nechat načítat, abych dostal skutečný HD obraz, to ale může být dost pravděpodobně způsobeno nebývalým náporem všech těch nových uživatelů, kteří si právě Netflix poprvé osahávají.


Nepříjemnou zprávou pro některé bude absence jakékoliv české lokalizace. Všechno je v angličtině, všude jsou ale také k dispozici alespoň anglické titulky. Dále jsou u některých titulů v nabídce i titulky a dabing v dalších světových jazycích, nejčastěji v němčině, francouzštině, španělštině. Na lokalizaci ale určitě dojde, otázka je jen kdy.

K tomu co vás pravděpodobně zajímá nejvíce – k obsahu. Najdeme zde pochopitelně seriály, filmy i dokumenty přímo z produkce Netflixu, nechybí comicsový Daredevil, Jessica Jones, Bloodline, Narcos, Sense8, Sandlerův western The Ridiculous 6… marně byste ovšem hledali politický House of Cards, na ten totiž u nás vlastní práva Česká televize. Dále to má Netflix trošku složitější, musí si totiž na filmy a seriály pořizovat práva zvlášť pro každý region. I tak v nabídce najdeme třeba seriály jako Breaking Bad, Dexter, Arrow, Weed, Suits, Hannibal; filmy jako Počátek, Pán prstenů, Pulp Fiction, Sherlock Holmes, Temný rytíř, Matrix… nejnovější snímky jsou z roku 2013 (Muž z oceli, Star Trek: Do temnoty). Namátkou třeba ale bondovky nebo filmy studia Marvel chybí, ostatně jako asi všechno od Disneyho. Dá se očekávat, že nabídka se bude časem výrazně rozšiřovat, i teď ale na míle předhání veškerou konkurenci. S pirátskými servery ji samozřejmě nikdo nesrovnává.


Co říkáte na vstup Netflixu na český trh vy, vyzkoušíte ho?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace