Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 5: Nejlepší reklamy Super Bowlu


ikona
Spooner
bowlreklamysupertop
Reklamní pauzy o sportovním svátku byly zase plné hvězd. Zaválel více Hulk, Kung Fu Panda nebo Arnold? 

Největší sportovní svátek Ameriky je zase za námi. Fanoušci vítězného Denveru asi ještě stále slaví, filmový fanoušci si díky štědrému nášupu spotů na ty nejočekávanější pecky taky přišli na své, a tak je na čase si probrat další z ostře sledovaných aspektů uctívaného Super Bowlu, nákladné reklamy. A letos jednotlivé firmy na svých minutových kampaních rozhodně netroškařily a zdá se mi, že do tamních reklamních pauz dorazilo ještě více hvězd, než je zvykem. Při čekání na další hnaním se za šišatou medunou tak mohli diváci narazit například na charismatického Liama Neesona, ještě charismatičtějšího Christophera Walkena, Anthony Hopkinse, pořád spíše otravného Kevina Harta či hvězdnou komediální dvojici Amy Schumer a Setha Rogena. Jo, a se svým marketingovým kouskem do mlýna dorazila i Kung Fu Panda, naklonovaný Ryan Reynolds (tentokrát bez kostýmu Deadpoola) či hvězdně obsazený spot na novou vychytávku od Amazonu.

I přesto, že hvězd zde byl letos nespočet, mám z letošní reklamní sestavy malinko rozpačité pocity. Tvůrci jakoby se soustředili na to, jak ulovit do svého kousku co nejslavnější jméno, a zapomněli na to nejdůležitější. Vtipný nápad. Originalita či kousek s vtipnou pointou se tak letos hledali hodně těžko a dokonce ani ty jindy fungující reklamy na auta letos příliš netáhly. Aneb když s tím nejvtipnějším automobilovým zářezem přijde vysmívaný Prius, dojde vám, že je něco v nepořádku. I přesto se ale letos bylo na co koukat a pětice nejvýraznějších kousků se rozhodně nevybírala snadno.

5. Budweiser – Helen Mirren Give A Damn
Budweiser měl reklamy ze Super Bowlu vždycky pořádně na háku a takřka každý rok dokáže pivní gigant přijít s kouskem, který následně na netu patří ty nejsledovanější a nejoblíbenější. A ani letošek nebude výjimkou. Tamní kravaťáci se ovšem tentokrát konečně vykašlali na dojemné reklamy s roztomilým štěňátkem a místo toho se nám rozhodli dát takové to typické ponaučení, že alkohol za volant nepatří. Jenže místo klasického otravného podání od nějakého experta vám to tentokrát sdělí legendární Helen Mirren. Ta vám takovým tím typickým britským stylem sdělí, že pokud jezdíte nalitý, jste prostě idioti. Jednoduché, ale překvapivě vtipné a efektní.

4. Pokemon
Ano, čtete správně, už i Pokemoni to dotáhli na bájný fotbalový svátek. A stačilo jim k tomu “jen“ dvacetileté výročí a nějaká ta nová hra na Nintendu. Nutno ale podotknout, že s tímto kouskem si tvůrci slušně pohráli a jako takový ten klasický motivační kousek, který k Super Bowlu nezaměnitelně patří, a zároveň jako fanouškovské pomrknutí, funguje na jedničku.

3. Apartments.com – Moving Day
Uznávám, tenhle spot zrovna nehýří nápady a vlastně to není ani kdovíjaký zázrak. Má však jedno velké plus. Je v něm zpívající a stále dosti cool Jeff Goldblum! A to ke spokojenosti prostě někdy stačí.

2. Mobile Strike – Arnold´s Fight
Starý dobrý Arnold se v reklamních pauzách Super Bowlu objevuje již pravidelně a pokaždé patří jeho zářezy mezi ty nejpovedenější. A ani letos si neuřízl žádnou ostudu. Tentokrát si nechal napsat tučný šek od tvůrců nové mobilní hry Mobile Strike a naservíroval nám vcelku slušnou akční nálož ve stylu samotné hry, na němž je vidět každý utracený dolar. A je to zábavné i přesto, že zde toho Arnie vlastně příliš nepředvede.

1. Coca-Cola – Hulk vs. Ant-Man
Na prvním místě se ovšem žádné překvapení nekoná. Zaslouženou jedničkou je totiž reklama, která už právem stačila oběhnout celý internet. Ano, na první pohled zní spojení Coca-Coly s Marvelem jako skoro až laciný reklamní kalkul. To však zrovna během Super Bowlu trápí asi málokoho. Důležité je, že se honička Ant-Mana s Hulkem  o poslední plechovku slavného moku dokázala vytěžit na sto procent a je zábavná přesně v tom správném marveláckém duchu. Víc z této minutky prostě vymáčknout nešlo. Fandové musí být z tohoto nečekaného překvapení právem nadšení. Povedenější kousek by se při letošních přestávkách hledal jen těžko.

P. S.: Speciální zmínku pak zasluhuje i tento vikingský příspěvek na jednu hodně silnou kávu. Proč? Protože ho točily šikovné české ručičky v pražských ateliérech. Není divu, že tento spot patří mezi ty nejpovedenější.

A jaká reklama letos nejvíce dostala vás?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace