Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Louis C.K. a miliónové dluhy


ikona
do_Od
horace and petelouise c.k.
Jak neuspět v televizi? Návod od samotného Louise C.K. 

Amerického komika Louise C.K. budou mnozí z vás jistě znát. Jeho filmografie možná není z nejbohatších, rozhodně se ale nedá říct, že by nebyl vidět. Ostatně hlavní role v seriálech Lucky Louise, Louie, nebo vedlejší role v Parks and Recreation, Invention of Lying, či nedávném skvělém oscarovém dramatu Trumbo, mluví za vše. Nemluvě o těch desítkách stand-upů, či práci v Saturday Night Live. A zatímco se vším, co doteď dělal, slavil relativní úspěch, jeho poslední projekt, Horace & Pete, se ukázal více než problematický.

Na začátek je třeba vědět, že C.K. seriál produkoval sám, na vlastní webové stránce, bez jakékoli předchozí reklamy. Ne snad, že by o jeho dílo nebyl zájem. Stanice FX, se kterou dělal seriál Louie, má smlouvu na tzv. first-look, tzn. že pakliže se producentům bude jeho budoucí projekt zamlouvat, mají možnost seriál jako první odkoupit a poté dále distributovat. V tomhle případě ale C.K. osobně požádal CEO FX Networsk Johna Landgrafa, aby mohl Horace & Peta produkovat na vlastní triko a ten mu dal své požehnání. Bylo to tedy víceméně vlastní rozhodnutí, které dovedlo C.K. až ke dluhům. Podle všeho totiž jedna hodinová epizoda tohoto seriálu stála půl miliónu dolarů. Každá epizoda se přitom pak na jeho webu prodává víceméně zadarmo (2-5 dolarů). C.K. si navíc projekt nenechal ani nikým sponzorovat, všechno šlo tedy z jeho vlastních peněz. Problém je, že po čtyřech epizodách prodej seriálu nedosahoval potřebných čísel, tak aby mohl C.K. dokončit zbylých šest epizod a nedostat se do dluhů. Nezbývalo mu tedy nic jiného, než si vzít půjčku a dotočit zbylých šest epizod za "cizí" peníze.

V nedávném rozhovoru ale jinak energický tvůrce zůstával pozitivní. Podle jeho slov seriál eventuálně hodlá prodat nejvyšší nabídce a zároveň také na svých stránkách nabídne nový způsob pořízení celé první řady. Tímhle způsobem by mohl produkci splatit a ke konci léta už by tak seriál prý mohl začít vynášet. Kolik a jestli vůbec, toť ale otázka. Holt, nejspíš existuje důvod, proč tomu lidé říkají "riskovat."

Vytáhni v hospodě: Louis C.K. vyrůstal jako malý v Mexiku. Do dnes má dokonce i mexické občanství a španělština je jeho mateřským jazykem.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace