Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konec seriálové sezóny: Vítězové a poražení


ikona
Spooner
serialy
Hlavní sezóna na celoplošných stanicích je u konce. Kdo se vrátí na podzim, a jaké seriály si balí kufry?  

Máme tu květen a s ním nám už tradičně přichází i konec hlavní televizní sezóny na pětici hlavních celoplošných stanic. A jak už to tak bývá, pro některé seriály to je konec definitivní. I tento rok tak jednotlivé televize v posledních dnech obnovovaly své největší hity a rušily ty méně úspěšné, aby uvolnily místo novinkám pro nadcházející podzimní sezónu. A že těch odpadlíků bylo zase požehnaně. Uplynulá sezóna byla totiž z hlediska novinek, slušně řečeno, značně průměrná a nový televizní megahit byste zde hledali marně. Seznam zrušených novinek, ale i prověřených značek, je tak letos zase pořádně macatý. A při pohledu na chystající se novinky (ty si probereme v nadcházejících dnech) mám pocit, že se to v příštích letech jen tak nezmění. Teď už si ovšem pojďme radši shrnout, s jakými kousky se budeme shledávat i nadále, a s kým se naopak budeme muset navždy rozloučit.

ABC:

OBNOVENO:
Agenti SHIELD (Agents of SHIELD)
American Crime
Black-ish
The Catch
Dr. Ken
Fresh off the boat
The Goldbergs
Chirurgové (Grey's Anatomy)
Vražedná práva (How To Get Away With Murder)
Poslední chlap (Last Man Standing)
Průměrňákovi (The Middle)
Taková moderní rodinka (Modern Family)
Bylo, nebylo (Once Upon A Time)
Quantico
The Real O´Neals
Skandál (Scandal)  

ZRUŠENO:
Agent Carter
Blood & Oil
Castle na zabití (Castle)
The Family
Galavant
The Muppets
Nashville
Of King and Prophets
Wicked City 

Stanice ABC svůj televizní repertoár letos zredukovala docela solidně. Ostatně ještě aby ne, když jejich sledovanost je zase o něco nižší, než v předchozích letech, a z průseru je musí vytahovat veteráni v čele s Chirurgy a Takovou moderní rodinkou. Z novinkového pohledu to pak letos byla doslova bída a i takovému Quanticu, jež na podzim vypadalo na černého koně sezóny, klesala sledovanost ke konci tak nepříjemně, až mohou být tvůrci rádi za odklepnutí druhé řady už v polovině sezóny. Poroučela se pak nejen většina novinek, ale bohužel také Agentka Carterová potvrzující, že ABC se s comicsovkami prostě trápí, muzikálový Galavant a v neposlední řadě také Castle. Devátá řada se sice bez Stany Katic podle mediálních zpráv měla původně konat, nevole fanoušků ovšem byla nejspíš tak obrovská, že se stanice rozhodla dát detektivce poslední ránu z milosti. A i přesto, že mám ukecaného pisálka rád, šlo bohužel o jedinou správnou možnost. 

CBS:

OBNOVENO:
2 $ocky (2 Broke Girls)
Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
Spravedlnost v krvi (Blue Bloods)
Myšlenky zločince (Criminal Minds)
Jak prosté (Elementary)
Hawaii Five-0
Life in Pieces
Madam Secretary
Mom
Námořní vyšetřovací služba (NCIS)
Námořní vyšetřovací služba L. A (NCIS: Los Angeles)
NCIS: New Orleans
Scorpion
Supergirl – stěhuje se na CW 

ZRUŠENO:
Angel from Hell
CSI: Cyber
Dobrá manželka (The Good Wife) – skončila poslední série
Mike a Molly – skončila poslední série
Lovci zločinců (Person Of Interest) – skončila poslední série

NEROZHODNUTO:
Code Black
Criminal Minds: Beyond Borders
Limitless
The Odd Couple
Rush Hour 

To na nejsledovanější CBS si dávají s obnovováním malinko na čas a na svůj osud stále čeká několik seriálů v čele s televizním Všemocným. Ten má sice po první sérii slušnou fanouškovskou základnu, stanice je však zvyklá na daleko vyšší ratingy, a tak se seriál podle zákulisních spekulací zřejmě bude dívat po jiném televizním domově. Snad to s ním tedy dopadne nakonec podobně jako se Supergirl, která se nakonec dočká druhé šance na sesterské CW. Jinak je ovšem u televizního giganta vše při starém. Pár starých známých v čele s Dobrou manželkou a Person of Interest se s námi sice loučí, sázka na rutinní kriminálku a vyvanuté sitcomy ale kanálu pořád vychází. Tak proč tuto nudnou taktiku měnit, že jo? 

CW:

OBNOVENO:
The 100
Arrow
Crazy Ex-Girlfriend
Flash
iZombie
Jane the Virgin
Legends of Tomorrow
The Originals
Království (Reign)
Lovci duchů (Supernatural)
Upíří deníky (The Vampire Diaries) 

ZRUŠENO:
Kráska a zvíře (Beauty and the Beast) – poslední série
Containment – limitovaná série 

To na CW je situace diametrálně odlišná. Zatímco jinde škrtají jeden seriál za druhým, na menší stanici dali zelenou prakticky všem svým seriálům. Výjimkou je pouze nevýrazné Containment, jenže v tomto případě se jednalo vlastně o minisérii. A taková obrovská vlna obnovování už chce v době, kdy stanice chystá samozřejmě i další novinky a navíc sem přiletí zmiňovaná Supergirl, docela odvahu. Na druhou stranu, na CW si to mohou nyní dovolit. Sledovanost jim díky comicsovým hitům stoupá a mohou se opřít jak o tituly s věrnou fanouškovskou základnou (The 100, Království), tak kritiky oblíbenými kousky (Jane The Virgin, Crazy Ex-Girlfriend). Tak uvidíme, jak dlouho jim tato dobrá forma vydrží. 

FOX:

OBNOVENO:
Bobovy burgery (Bob's Burgers)
Sběratelé kostí (Bones)
Brooklyn Nine-Nine
Empire
Gotham
Poslední chlap na Zemi (The Last Man on Earth)
Lucifer
Nová holka (New Girl)
Rosewood
Scream Queens
Simpsonovi
Sleepy Hollow 

ZRUŠENO:
Bordertown
Cooper Barrett's Guide to Surviving Life 
Grandfathered
The Grinder
Minority Report
Second Chance

NEROZHODNUTO:
Griffinovi (Family Guy) 

Novinkový masakr. Asi tak by se dala jednoduše shrnout situace u čím dál zoufalejších FOXů. V jejich kolonce zrušeno se totiž do jednoho nacházejí pouze novinky z uplynulé sezóny a další řady se dočkal jen veleprůměrný Lucifer a nevýrazná kriminálka Rosewood. Sledovanost osvědčených značek je také čím dál smutnější a jediným hitem zde tedy zůstává hudební hit Empire. I jemu sice od loňska klesly ratingy, díky té bídě ostatních kousků ovšem tamní hlavouni musí tvůrcům z vděku snad venčit i psy. Zlepšení a zajímavé novinky jsou navíc stále v nedohlednu. 

NBC:

OBNOVENO:
Černá listina (The Blacklist)
Blindspot
The Carmichael Show
Chicago Fire
Chicago Med
Chicago PD
Grimm
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: SVU)
Shades of Blue
Superstore

ZRUŠENO:
Crowded
Game of Silence
Heartbeat
Heroes Reborn
The Mysteries of Laura
The Player
Telenovela
Neranditelní (Undateable) 

Bída s nouzí stále vládne i na NBC, která by se mohla už klidně přejmenovat v Chicago TV. Nebýt totiž nekonečných spin-offů z původně hasičské série (na podzim dorazí už i právníci) a osvědčené Černé listiny, jež také dorazí se svým seriálovým bratříčkem, mohli by to tamní kravaťáci snad už zabalit. Také očekávaný thriller Blindspot s Jaimie Alexander po slibném startu z hlediska sledovanosti malinko zaostal za očekáváním a ani Jennifer Lopez to se svou kriminálkou Shades of Blue příliš nevytrhla. Extrémně pak pohořel návrat Hrdinů a pokračuje i katastrofální neúspěch tamních komedií, z nichž se dalšího ročníku dožila jen novinka Superstore a nenápadné The Carmichael Show . Zdejším kravaťákům zkrátka do smíchu asi ještě nějaký čas nebude.

A co říkáte na uplynulou sezónu vy? Nabídla podle vás nějaké příjemné překvapení, nebo se vyplatí sledovat jen zajímavější kabelovky?

UPDATE: Code Black, The Odd Couple a Criminal Minds: Beyond Borders dostali na CBS nakonec další sezónu, Rush Hour zrušen. Osud Limitless je stále neznámý. U FOXů dle očekávání pokračuje Family Guy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace