Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s novým Top Gearem?


ikona
Spooner
top gear
Slaví Chris Evans a spol. úspěch, nebo jde o průser kolosálních rozměrů? 

Už několik měsíců předem bylo jasné, že to Top Gear bez slavné trojice Clarkson/Hammond/May nebude mít na obrazovkách vůbec jednoduché. Nová tvář pořadu Chris Evans byl pod neustálou fanouškovskou a mediální palbou a ani Mattu LeBlancovi spousta lidí nevěřila. A nutno říct, že nová moderátorská partička, kromě Joeyho, při své premiéře opravdu moc nepřesvědčila. Dostali jsme prostě nevýraznou show s moderátory, jimž to dohromady zase tolik nešlape, a Evansem, jenž se sem dvakrát nehodí. Nabízela se tedy samozřejmě otázka, jak se nemilá změna týmu a kvality podepíše na celkové sledovanosti. A po čtyřech odvysílaných dílech už můžeme říci, že legendární automobilový pořad zažívá to nejhorší období ve své moderní historii.

Sledovanost totiž s každou další epizodou raketově padá. Už úvodní díl sledovalo necelých 5 milionů diváků, což bylo daleko za očekáváním, v následujících třech týdnech však pořad přišel prakticky o polovinu diváků! Minulá, čtvrtá epizoda se pak s 2,34 miliony diváky stala rovnou nejméně sledovaným dílem od roku 2002. Tedy od doby, kdy Clarkson show oživil do podoby, v níž ji známe nejlépe. Situace tedy začíná být opravdu kritická a show se až nečekaně rychle stahuje ze svého výsluní. Jenže tvůrci stále dělají, jako by bylo vše v nejlepším pořádku.

BBC hlásí, že je s ratingy i novým týmem naprosto spokojená. Chris Evans pak dokonce přišel s prohlášením, že situace rozhodně není nijak dramatická a denní sledovanost už není v době internetového streamu a postupného nakoukávání tolik podstatná. Týdenní sledovanost Top Gearu je totiž přeci jen o nějaký ten milion vyšší. V tom má samozřejmě trošku pravdu, i přesto se však pokles diváků nedá popřít. Sledovanost v den premiéry u Clarksonovy party se přeci jen pohybovala zhruba u šesti milionů a více diváků. Top Gear zkrátka po letech slávy zažívá těžké časy a je jen otázkou, zda se z nich v nadcházející době dokáže vyhrabat. Dá se totiž předpokládat, že sledovanost bude i nadále klesat. Změní BBC tedy nakonec názor a dá novému týmu hned po první sezóně padáka? Jiné řešení nás bohužel zatím nenapadá. Automobilovým fandům tak nezbývá nic jiného, než se ještě více těšit na Grand Tour od Clarksona a spol.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace