Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stranger Things jedou dál


ikona
do_Od
netflixstranger things
Co dál s pozoruhodnou novinkou od Netflixu? 

Kvalitní seriál se mimo jiné pozná třeba i tak, že ho máte chuť po skončení ihned vidět znova. Měl jsem to tak loni s Pozůstalými, začátkem roku s Daredevilem a teď nově i s nadpřirozenou novinkou Stranger Things. Druhý maraton mám navíc již za sebou a pokud jste ještě nečetli naši desítkovou recenzi, musím vás na ni znova odkázat, jelikož si teď za každým slovem, každou chválou snad stojím ještě víc, než-li předtím. Byla to pecka, i přes určité drobnosti, titěrné vady na kráse se v seriálu zkrátka podařilo zkombinovat podivnou auru nostalgie, Kingovský horor, retro atmosféru a k tomu všemu uvést do pochodu ještě vlastní mytologii, která překypovala nejen záhadami, ale také senzačními postavami, kterým v průběhu první série prostě nešlo nefandit. Bylo to skvělé, svěží a vůbec se nedivím, že si to tolik lidí, včetně mě, zamilovalo. A jelikož seriál slaví úspěch nejen u diváků, ale i u kritiků, přišly na řadu diskuze o možných pokračováních.

Prvně bych rád řekl, že ačkoliv oficiálně ještě nic potvrzeno nebylo, druhé řady se na 98% dočkáme. To není jen domněnka, zároveň vycházíme z toho, co o případném navázání řekli sami tvůrci. Shawn Levy, který seriál produkoval a sám natočil třetí a čtvrtou epizodu víceméně potvrdil, že by všichni v práci rádi pokračovali a materiálu na to mají více než dost. A to pak doplňují i slova Rosse Duffera, jednoho z bratrů Dufferových, kteří za celým seriálem stojí. Podle všeho existuje rovnou třiceti stránkový dokument pokrývající jenom onu "druhou stranu" (The Upside Down), který potvrzuje, jak promyšlený svůj svět Dufferové ve skutečnosti mají. No a ve druhé řadě bychom se pak mohli dozvědět třeba i to, odkud se vzala samotná příšera, proč byla sama, jak funguje Deparment of Energy (továrna na Jedenáctky) a samozřejmě co se stane dál s našimi oblíbenými charaktery. Vše je navíc připravené, herci jsou volní, tzn., že jakmile by dal Netflix zelenou, mohli bychom se premiéry dočkat teoreticky už v létě 2017. Nezbývá tedy než doufat, že nezbytné detaily budou brzy rychle pořešeny a oficiální práce na druhé řadě budou moci vypuknout co nejdřív. Nevím jak vy, ale já se neskutečně těším.

Vytáhni v hospodě: Jeden z bratrů při otázce na možná pokračování srovnal svět Stranger Things s tím, který obýval Harry Potter. Teoreticky bychom se k Mikovi a spol. prý mohli vracet rok co rok a pokaždé bychom dostali novou nálož dobrodružství. Že vás tohle srovnání ani nenapadlo? Tak to nejste sami!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace