Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Hry o trůny do post-apokalyptického světa


ikona
Spooner
gamegame of throneshrahra o trůnymartin
Autor slavné fantasy ságy George R. R. Martin přivede do bedny adaptaci svých dalších knížek.  

Slavný spisovatel George R. R. Martin to má u fandů v posledních letech malinko nahnuté. Seriálovou verzi Hry o trůny sice svěřil do těch správných rukou a fantasy sága od HBO už šestým rokem patří mezi nejlepší a nejvýraznější seriály roku, jeho pisálkovská práce tím ovšem malinko trpí a fanoušci na vytoužený šestý knižní díl slavné série, Vichry zimy, čekají už několik bolestivých let. Martin sice už pěkně dlouho slibuje, že vydání je prakticky za rohem, místo toho ale maká s HBO nejen na televizním megahitu, upisuje se dalším projektům a dělá snad všechno kromě psaní. A nyní nás čeká příchod jeho další knižní série do bedny.

Televizní divize studia Universal totiž získala práva na jeho Divoké karty. Tentokrát však nejde o epickou fantasy, ale sérií povídek, jež nás zavedou do alternativního post-apokalyptického světa. V té v roce 1946 zasáhl Zemi tajemný mimozemský virus, a zatímco většinu lidstva čeká bolestivá smrt, zbylý šťastlivci skončí buď s duševními či fyzickými vadami, nebo se zvláštními schopnostmi. A právě do toho zajímavé světa je zasazená série antologií z pera Martina a dalších autorů, jimiž nás zásobuje už od roku 1986. Kdo přesně se tohoto potenciálně zatraceně zajímavého světa ujme, zatím není známo, Martin však slibuje, že bychom se adaptace měli dočkat do dvou let. Fanoušci Písně ledu a ohně ale mohou být v klidu. Slavný spisovatel se totiž na tvorbě seriálu nijak podílet nebude, jeho závazky zůstávají u HBO a zejména čtenářů, kterým chce konečně co nejdřív doručit Vichry zimy. I přesto ovšem věří, že je jeho knižní dítko ve správných rukách a post-apokalyptický svět může svým rozsahem a množstvím postav klidně konkurovat filmovým vesmírům od Marvelů a DC. Hodně silná slova. Uvidíme, zda i tentokrát nás podle Martinovy předlohy čeká televizní událost.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace