Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Nejsledovanější seriály Netflixu


ikona
Spooner
daredevilnetflixorangeplny dumstrangerthings
Co patří mezi největší hity internetového giganta? A opravdu tak strašně šlape na paty televizní konkurenci? 

Posloucháme to v posledních letech prakticky neustále: Netflix přichází s další seriálovou peckou, Netflix zadupává do země všechnu televizní konkurenci, Netflix neumí šlápnout vedle…no však to znáte. Jedinou věc, kterou jsme doposud neznali, byly samotné ratingy streamovací jedničky. Ano, největší hity mezinárodního giganta samozřejmě mají na internetu ohromný burz a pořád se zde o nich mluví. Kolik ovšem jejich největší hity doopravdy vidělo lidí, ale doposud zůstávalo záhadou. Hlavouni Netflixu totiž tato čísla už léta úzkostlivě drží pod pokličkou a opakovaně na tuto otázku omílají dokola jednu a tu samou frázi: „Nezáleží nám na sledovanosti, ale na počtu předplatitelů“. A po této stránce streamovací služba opravdu slaví čím dál větší úspěch. Ostatně ještě aby ne, když jejich seriálová portfolio každým týdnem roste a před několika měsíci otevřela své služby prakticky celému světu. Nyní už však máme konečně i rámcovou představu o tom, jak si Netflix v rámci ratingů opravdu stojí.

S žebříčkem nejsledovanějších seriálů Netflixu totiž přišla společnost Symphony Advanced Media, která vypátrala ostře střežené ratingy kvůli obrovské popularitě největší novinky léta, sci-fi Stranger Things. Statistika pak bere v potaz sledovanost seriálů během prvních 35 dnů a k dispozici jsou pouze data ze Spojených států. Osmdesátková pecka s Winonou Rider pak díky neuvěřitelné internetové šuškandě neuvěřitelně zabodovala a z vcelku nenápadné novinky se během prvního měsíce zařadila mezi trojici nejsledovanějších zářezů stanice. Nejedná se pak o jediného překvapivého člena této topky. Desítka nejsledovanějších titulů má totiž přeci jen malinko jiné složení, než bychom čekali. Ostatně podívejte se sami.

1. Orange is the New Black Season 4 – 15.9 milionů
2. Fuller House – 15.7 milionů
3. Stranger Things – 14.07 milionů
4. Making a Murderer – 13,35 milionů
5. Daredevil Season 2 – 13.35 milionů
6. Jessica Jones – 6.3 milionů
7. Unbreakable Kimmy Schmidt - 6.1 millionů
8. The Ranch – 6 milionů
9. House of Cards – 5.7 milionů
10. F is for Family – 4.7 milionů

První příčka v podobě ranařek Orange is the New Black možná někoho tolik nepřekvapí. Ostatně sami kravaťáci už dlouho prohlašují, že se jedná o jejich nejsledovanější show. Také jste ovšem očekávali, že se o první místo porve spíše s nářezovým Daredevilem, než se sequelem legendárního sitcomu? Holt, ani comicsoví geekové nezmůžou nic proti návratu televizních legend. Rudý ďáblík se pak musel sklonit dokonce i před zmiňovanou peckou tohoto léta a překvapivě i velmi adorovaným dokumentem Making a Murderer! Překvapí pak také nížší příčka Kevina Spaceyho či absence oceňované pecky Narcos. I když zrovna tyto seriály nabírají své diváky asi pozvolna a možná se jejich vysoká sledovanost více ukázala v delším časovém horizontu.

Teď si ale malinko posviťme na samotná čísla. Ta se vám mohou zdát na první pohled možná menší, než byste od tohoto internetového giganta v dnešní době čekali. Pravdou ovšem je, že sledovanost první pětice je opravdu imponující a ukazuje, že Netflix zatraceně šlape na paty televizní konkurenci. Samozřejmě taková Hra o trůny je se svou průměrnou sledovaností okolo 23 milionů ještě malinko jinde. Propírané Stranger Things však svým dominantním nástupem porazilo například i poslední řadu megahitu Živých mrtvých, jejíž průměrné ratingy za epizodu se pohybují těsně pod 14 miliony. Netflix se svými největšími hity zkrátka ohrožuje i ty vyložené seriálové jistoty a její kousky se zřejmě řadí i mezi nejúspěšnější televizní tituly současnosti. A na rozdíl od kabelovek a další konkurence rozhodně nemá na skladě pouze jeden či dva výstavní kusy. Také ostatní populární tituly si pak sledovanost hezky rozdělují a zklamané výrazy na tváři tamních kravaťáků asi nenajdete.

Na druhou stranu se ale pořád nejedná o oficiální údaje, a dá se proto spekulovat, že pravá čísla jsou možná ještě malinko jinde. Ostatně, firma Symphony Advanced Media se o tyto statistiky nepokouší poprvé a na určování ratingů Netflixu se před měsíci malinko spálila i přední ratingová společnost Nielsen. Hlavouni ovšem tyto čísla na základě nepřesností vždy rychle smetli ze stolu. V Symphony Media se však dušují, že tentokrát už opravdu přišli na netflixovský tajný recept a berou v potaz i údaje a statistiky, které dříve neměla k dispozici. Těžko říct, kde je pravda. Vedení Netflixu se ovšem prozatím neozývá tolik jako v minulosti a existuje zde celkem slušná šance, že se tyto statistiky opravdu docela blíží skutečnosti. To se ale vzhledem k zarytému mlčení streamovací služby asi jen tak nedozvíme. O popularitě jednotlivých pořadů si však z tohoto žebříčku nejspíš uděláte obraz celkem snadno. Stejně jako o čím dál silnější pozici Neflixu.

Co si o tomto žebříčku myslíte vy? Dá se podle vás údajům věřit, nebo jsou snad skutečné ratingy ještě větší?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace