Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konec seriálové sezóny: Odpadlíci a přeživší


ikona
Spooner
serialy
Hlavní seriálová sezóna je pomalu za námi. Které seriály se dočkají dalších sérii a kdo to naopak navždy balí? 

Máme tu květen a s ním nám už tradičně přichází i konec hlavní televizní sezóny na pětici hlavních celoplošných stanic. A jak už to tak bývá, pro některé seriály to je konec definitivní. I tento rok tak jednotlivé televize v posledních dnech obnovovaly své největší hity a rušily ty méně úspěšné, aby uvolnily místo novinkám pro nadcházející podzimní sezónu. A že těch odpadlíků bylo zase požehnaně. Přijít se zajímavou a kvalitní novinkou je totiž v záplavě konkurence z internetu a kabelovek pro televizní matadory čím dál těžší a ratingy jednotlivých stanic tento rok zase nebezpečně klesaly. I přesto se pár nečekaně úspěšných nových titulů vyrojilo a zejména NBC letos s jedním kouskem trefilo doslova seriálový jackpot. Jaké seriály teda budeme potkávat i nadále a s kým se naopak budeme muset navždy rozloučit?

 

ABC:

OBNOVENO:
Agenti SHIELD (Agents of SHIELD)
American Housewife
Black-ish
Designated Survivor
Huangovi v Americe (Fresh off the Boat)
Goldbergovi (The Goldbergs)
Chirurgové (Grey's Anatomy)
Vražedná práva (How To Get Away With Murder)
Průměrňákovi (The Middle)
Taková moderní rodinka (Modern Family)
Bylo, nebylo (Once Upon A Time)
Quantico
Skandál (Scandal)
Speechless  

ZRUŠENO:

American Crime
The Catch
Conviction
Dr. Ken
Imaginary Mary
Notorious
Poslední chlap (Last Man Standing)
The Real O´Neals
Secrets and Lies
Time After Time

Na ABC se letos producentům vedlo tak 50:50. Z většiny novinek se sice vyklubaly příšerné faily (Hayley Attwel to s právnickým Conviction zabalila už po třech epizodách!), jeden velký úspěch si ale stanice přeci jen připsala. Politický thriller Designated Survivor se stal totiž jednou z nejúspěšnějších novinek sezóny. Sledovanost sice v závěru od pilotu klesla téměř o polovinu, seriálu se ovšem nebývale daří na DVR službách, kde hit téměř každý týden láme rekordy. A to se v dnešní době obzvláště cení. Kiefer Sutherland zkrátka potvrdil, že má čuch na televizní hity, a na ABC jsou za něj zřejmě hodně rádi. Jinak to totiž z hlediska novinek kdovíjaká sláva nebyla a stanici musely zachraňovat zejména prověřené značky. Další sezóny se tak i přes obavy fanoušků opět dočkají i Agenti SHIELD a Taková moderní rodinka či Chirurgové tu s námi evidentně budou ještě sakra dlouho. Na ABC zkrátka nesmutní, ale ani se zrovna příliš neradují.

 
CBS:
 
OBNOVENO:
Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
Spravedlnost v krvi (Blue Bloods) 
Bull
Code Black
Myšlenky zločince (Criminal Minds) 
Jak prosté (Elementary) 
Hawaii Five-0 
Kevin Can Wait
Life in Pieces
MacGyver
Madam Secretary
Man with a Plan
Mom
Námořní vyšetřovací služba (NCIS) 
Námořní vyšetřovací služba L. A (NCIS: Los Angeles) 
NCIS: New Orleans
Scorpion
Superior Donuts
The Good Fight
ZRUŠENO:
2 $ocky (2 Broke Girls)
Criminal Minds: Beyond Borders
Doubt
The Great Indoors
The Odd Couple
Pure Genius
Training Day
Ransom
Ani na CBS není situace tak přiznivá, jak jsme byli v minulosti zvyklí. Stále sice zůstává nejsledovanější televizí na trhu, i jí ovšem ratingy začínají povážlivě klesat a jakoby pomalu začala ztrácet krok s internetovou a kabelovou konkurencí. Ostatně není divu, když už se zde spoléhá prakticky jen na x-té série okoukaných kriminálek a na nevýrazné sitcomy. Nového výrazného hitu se stanice i přes několik zajímavě vyhlížejících novinek nedočkala. Naopak se malinko nečekaně zbavila jednoho ze svých největších sitcomových veteránů, 2 socek. Tam však nebyla na vině ani tolik sledovanost jako spíš neúspěšná dohoda se studiem Warner Bros., jež přidrzlé číšnice vlastní. Tak uvidíme, zda si CBS s návalem nadějných nových titulů v čele s prequelem Teorie velkého třesku, příští sezónu napraví reputaci.
 CW:

 OBNOVENO:
The 100
Arrow 
Crazy Ex-Girlfriend
Flash
iZombie
Jane the Virgin
Legends of Tomorrow
The Originals
Riverdale
Supergirl
Lovci duchů (Supernatural) 
ZRUŠENO:
Frequency
No Tomorrow
Království (Reign) – poslední sezóna
Upíří deníky (The Vampire Diaries) – poslední sezóna
To na pubertálním hráči CW stále vládne pohodička. Tamní hlavouni si totiž pořád jedou to svoje a i nadále jim to vychází na jedničku. Pravda, novinky s výjimkou guilty pleasure Riverdale shořely jak papír a stanice se musela rozloučit s jistotou jménem Upíří deníky. Jejich comicsová sekce ale funguje na sto procent a perfektně se do ní zapojila i Supergirl, jež přiletěla po první sezóně z CBS. Tady se zkrátka nic nemění. A evidentně asi ještě nějaký čas nebude.
FOX:

OBNOVENO:
Bobovy burgery (Bob's Burgers) 
Brooklyn 99 (Brooklyn Nine-Nine)
Empire
Gotham
Poslední chlap na Zemi (The Last Man on Earth)
Lethal Weapon
Lucifer
The Mick
Nová holka (New Girl) 
Simpsonovi
Star
ZRUŠENO:
24: Legacy - Pozastaveno
APB
Sběratelé kostí (Bones) – Poslední sezóna
Making a History
Pitch
Rosewood
Scream Queens
Shots Fired
Sleepy Hollow
Son of Zorn 
Za to u Foxů začíná být docela smutno. Slavná stanice má totiž za sebou nejspíš nejhorší sezónu z celé celoplošné pětice. A může si za to samozřejmě sama. Ještě před lety jasná továrna na hity totiž vyprodukovala jednu nevýraznou novinku a kromě rutinního remaku Smrtonosné zbraně se jen málo z nich dočká druhé řady. Největší hit televize, hudební Empire, začal ve své třetí sezóně už trochu vadnout a ani sázka na oživení dvou největších hitů moc nevyšla. Prison Break se i přes slušná čísla další minisérie nejspíš už nedočká a pokračování 24 hodin bylo prozatím pozastaveno s tím, že se tvůrci k projektu za nějaký pátek možná ještě vrátí. Možná by však nebylo od věci nechat televizní legendy spát a místo toho se věnovat tvorbě nových neokoukaných hitů. Zrovna u Foxů je potřebují jako sůl.
NBC:

OBNOVENO:
Černá listina (The Blacklist)
Blindspot
Chicago Fire 
Chicago Med
Chicago PD
The Good Place
Great News
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: SVU)
Shades of Blue
Superstore
Taken
This is Us
Timeless
Trial and Error 
ZRUŠENO:
The Blacklist: Redemption
Emerald City
Grimm – poslední sezóna
Powerless

NEROZHODNUTO:
Chicago Justice

Pamatujete si, jak ještě loni bylo NBC považováno za největšího televizního otloukánka? Tak letos už to tak úplně neplatí. Ještě před rokem vysmívaná stanice si totiž dokázala připsat nejsledovanější a nejúspěšnější novinku loňské sezóny, rodinnou ždímačku This is Us. Totální doják nadchnul nejen kritiky, ale hlavně diváky a seriál prakticky celou první sérii boural rekordy ve sledovanosti. Prostě sukces jak prase a novinka, o níž si mohly ostatní stanice nechat uplynulou sezónu jen zdát. Ani jinak se stanici nevedlo vůbec špatně a stále se mohou opřít o své hlavní opory v čele se seriálovou divizí z Chicaga a Blacklistem. Ani vyhoření třech ambiciózních novinek Emerald City, nevýrazného Powerless a spin-offu Blacklistu nemusí tamní kravaťáky mrzet. Po minulých bídných letech si totiž konečně malinko napravili reputaci a pozici loosera letos přenechali Foxům.

A co říkáte na uplynulou sezónu vy? Nabídla podle vás nějaké příjemné překvapení, nebo se vyplatí sledovat jen zajímavější kabelovky?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace