Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Adam West, Batman z 60. let


ikona
Sam.Vimes
adam westbatmanrip
Opustil nás netopýří muž z bláznivého šedesátkového Batmana.  

Adam West byl vždycky především mužem jedné role - Batmana. Později přišel temnější Burtonův a ještě temnější Nolanův temný rytíř, v šedesátých letech byl ale Batman definován televizním seriálem s Westem a Burtem Wardem v roli Robina. Bylo to dobrodružné, ale taky hodně komediální a obzvláště z dnešního pohledu až parodické, v angličtině se pro ten seriál často používá těžko přeložitelné slovo "campy". Nechyběla grafická citoslovce při boji, páka pro okamžité převlečení do kostýmu ani slavný repelent na žraloky. Westův netopýří muž měl daleko k současnému chraptícímu drsňákovi, on sám o svém podání Batmana říkal, že to není temný, nýbrž světlý rytíř (Bright Knight). Dnes už se na něj většina lidí dívá spíš jen ironicky nebo vyloženě jako na parodii, tehdy na něm ale vyrostla celá generace fanoušků.

Batmana už nikdy nepřekonal, přesto objevil ještě v desítkách dalších filmů a seriálů. V posledních letech šlo především o cameo role (Teorie velkého třesku) a dabing, ať už jako verze sebe sama starosta Adam West  v Griffinových nebo v různých batmanovských animácích. Naposledy to byl Batman and Robin: Return of the Caped Crusaders, jež stylem přímo navazoval na původní seriál, a kromě Westa se vrátil i Burt Ward (Robin) a Julie Newmar (Catwoman). Aktuálně se pracovalo na jeho pokračování Batman vs. Two-Face. Adam West včera zemřel po krátkém boji s leukémií, bylo mu 88 let.  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace