Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Zima si přišla pro HBO


ikona
do_Od
hackeřihbohra o trůnyleak
Jednou jsi dole, jednou nahoře. V případě HBO jseš ale poslední dobou jenom dole.  

Pokud jste posledních pár měsíců nestrávili v jeskyni, bez internetu, nebo totálně bez zájmu o svět kolem vás, pravděpodobně jste zaslechli něco málo o tom, že HBO napadli hackeři. To samozřejmě není nic nového, hackeři pravidelně útočí na různé společnosti - občas ve jménu dobra (třeba když členy ISIS zaplavili na Twitteru gay pornem), jindy zase ve jménu zla (tzv. WannaCry hack, který ochromil některé nemocnice a zdravotní zařízení ve Velké Británii a způsobil v zemi šílené problémy).

My se na následujících řádcích budeme logicky soustředit zejména na události posledních týdnů a masivní únik dat z HBO. Je však nutno dodat, že situace ještě stále není vyřešená, s největší pravděpodobností se tedy některé informace časem změní a další detaily, které zde nezazní, eventuálně vyplavou na povrch. Pokud však nemáte v plánu po tomhle zamířit zpátky do jeskyně, určitě se o nich někde dočtete. A teď už k věci.

Tak zněly slova šéfa HBO krátce poté, co se začaly na začátku srpna objevovat první zprávy o nejnovějším průniku do sítě HBO. Hned v úvodu bylo jasné, že hackeři získali přístup k několika nezveřejněným seriálovým epizodám (mezi nimiž byla například novinka Room 104, či nadcházející díly seriálu Ballers), stejně jako střípkům scénářů. Celkový objem ukradených dat se podle všeho zastavil na 1,5 terabajtech. První vlaštovky pak logicky hackeři okamžitě zveřejnili, aby bylo jasno, že svůj zločin myslí vážně.

V podobných případech se americké společnosti jako první obrací na Federální úřad pro vyšetřování neboli FBI, který je vyšetřováním těchto krádeží pověřen. Což moc dobře ví každý, kdo viděl čtvrtou (a taky poslední!) Smrtonosnou past, kde se něco podobného, akorát stokrát horšího řešilo taky. I kdyby ale s něčím přišli, bude to trvat několik měsíců, než se o tom dozvíme my ostatní. Každopádně den nato CEO společnosti Richard Plepler rozeslal zaměstnancům HBO email, ve kterém de facto stálo, že tohle je teď svět, ve kterém žijeme, a stejně jako s každou jinou překážkou, i tuhle podpásovku HBO překoná. To ale ještě nevěděl, do jak velkých problémů je hackeři tentokrát namočili.

Hackeři se zpočátku chvástali, že se jedná o největší kyber útok všech dob a všechny připravovali na to, že vypustí jednu z dosud nezveřejněných epizod Hry o trůny. To je koneckonců korunní klenot téhle kabelovky a logicky tak přilákává tu největší pozornost, o kterou v tomhle případě šlo hackerům především. Doposud však žádnou epizodu nevypustili, všechny dosavadní leaky totiž pochází od samotného HBO. Ale k tomu až za chvíli. Faktem je, že místo specifických epizod Hry o trůny se hackeři dostali k mnohem citlivějším datům. Vedle četných emailových konverzací totiž získali zároveň i osobní informace desítek, ne-li stovek zaměstnanců. Auč.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace