Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S07E06

příspěvky 61 - 80 Napsat příspěvek

Nazgul

Dej příklady scén u seriálů kde se dějou ty dementni věci.
22095
Dej příklady scén u seriálů kde se dějou ty dementni věci.
Nazgul
0 0
reagovat
Bavilo by mě řešit úplný píčoviny no.:D
22094
Bavilo by mě řešit úplný píčoviny no.*:D*
0 0
reagovat

do_Od

Tak mě celá scéna s drakem vadila asi nejméně.... ale když už je o tom řeč....na celé té scéně je nejsmutnější, že stačilo aby noční král zvedl ruce jako kdysi když oživoval divoké, a drak mohl normálně vyléz z vody.... a nemuselo se řešit, že nemrtví asi nejsou kdo ví jací kováři, nemluvě o tom, že asi neměli ani dost dřeva na zátop pod kotlem, ani dost železné rudy, ani bych nečekal, že sebou celou dobu ty řetězy táhnou, nebo že je v nějaké neskutečné prozíravosti roky sbírají, aby měli pak na vytažení draka dost materiálu atd atd... prostě to šlo vyřešit úplně elegantně, tím, že by drak vylezl sám... ale tohle všechno už jsou jen podružné problémy. Potíž je, že celý ten plán a jeho průběh byl tak chatrný, že ani neměl šanci na úspěch... to co se tam dělo nebylo fantasy, to bylo opravdu science fiction, kde chyběla už jen ta Hvězdná brána... To, že to byla léčka Nočního krále zní celé krásně, do momentu, kdy se člověk zamyslí nad tím, že nemrtví se na naše hrdiny rozeběhli hned jak mohli a byli by je v normálním světě zmasakrovali, kdyby Daeneris neletěla na DeLoreanu
22092
Tak mě celá scéna s drakem vadila asi nejméně.... ale když už je o tom řeč....na celé té scéně je nejsmutnější, že stačilo [spoiler]aby noční král zvedl ruce jako kdysi když oživoval divoké, a drak mohl normálně vyléz z vody.... a nemuselo se řešit, že nemrtví asi nejsou kdo ví jací kováři, nemluvě o tom, že asi neměli ani dost dřeva na zátop pod kotlem, ani dost železné rudy, ani bych nečekal, že sebou celou dobu ty řetězy táhnou, nebo že je v nějaké neskutečné prozíravosti roky sbírají, aby měli pak na vytažení draka dost materiálu atd atd... prostě to šlo vyřešit úplně elegantně, tím, že by drak vylezl sám...[/spoiler] ale tohle všechno už jsou jen podružné problémy. Potíž je, že celý ten plán a jeho průběh byl tak chatrný, že ani neměl šanci na úspěch... to co se tam dělo nebylo fantasy, to bylo opravdu science fiction, kde chyběla už jen ta Hvězdná brána... To, že to byla léčka Nočního krále zní celé krásně, do momentu, kdy se člověk zamyslí nad tím, že [spoiler]nemrtví se na naše hrdiny rozeběhli hned jak mohli a byli by je v normálním světě zmasakrovali, kdyby Daeneris neletěla na DeLoreanu[/spoiler]
do_Od
0 0
reagovat

do Od

Aj mne sa zdá že Night King bol na nich proste pripravený, podľa mňa musel nejako vedieť čo sa asi stane. Dosť vecí by to vysvetlovalo.
22091
Aj mne sa zdá že Night King bol na nich proste pripravený, podľa mňa musel nejako vedieť čo sa asi stane. Dosť vecí by to vysvetlovalo.
do Od
0 0
reagovat

Nazgul

Tak prepáč ale porovnávať nejakú hviezdnu bránu s tým že tá voda mohla byť zospodu zásobovaná teplým prameňom je čistá koko.... Sa aspoň zamysli nad tým čo hovoríš. Ja som uviedol normálne reálne vysvetlenie ktoré aspoň do toho pasuje a ty mi tu vytiahneš toto? Bež do prdele....
Baviť sa s .... čo chcú silou mocou len nadávať aká je to sprostosť a nepripustia žiadnu inú možnosť je strata času.
To že Noční hlídka mala zmapované celé územie za Zdí beriem, o tom sa nebudem vadiť, ale kde si tam videl nejakého jej člena? Na Eastwatch už veľmi dlho nebola žiadna posádka všetko sú tam len Divoký a jediný Jon by mohol o tom niečo vedieť, aj to pochybujem že sa naučil naspamäť celú mapu severu. A pochybujem že Divoký ktorí s nimi cestovali to majú celé tak dopodrobna zmapované. Vôbec nemuseli byť z tohto kúta zeme na ktoré sa vydali.
A nepovedal som že chodili kolem Zdi, povedal som že hľadali skupinku mŕtvych a zrovna jednu našli pri tej hore a nemuselo to byť tak ďaleko od Zdi.
A tiež nieje pravda že ten boj na jazere začal hneď ráno. Začal až keď Ohař hádzal kamene a to tam už hodne dlhú chvíľu sedeli, dokonca už aj Thorosove telo bolo úplne zhorené. Takže to mohlo byť tak okolo poludnia.
22090
Tak prepáč ale porovnávať nejakú hviezdnu bránu s tým že tá voda mohla byť zospodu zásobovaná teplým prameňom je čistá koko.... Sa aspoň zamysli nad tým čo hovoríš. Ja som uviedol normálne reálne vysvetlenie ktoré aspoň do toho pasuje a ty mi tu vytiahneš toto? Bež do prdele.... Baviť sa s .... čo chcú silou mocou len nadávať aká je to sprostosť a nepripustia žiadnu inú možnosť je strata času. To že Noční hlídka mala zmapované celé územie za Zdí beriem, o tom sa nebudem vadiť, ale kde si tam videl nejakého jej člena? Na Eastwatch už veľmi dlho nebola žiadna posádka všetko sú tam len Divoký a jediný Jon by mohol o tom niečo vedieť, aj to pochybujem že sa naučil naspamäť celú mapu severu. A pochybujem že Divoký ktorí s nimi cestovali to majú celé tak dopodrobna zmapované. Vôbec nemuseli byť z tohto kúta zeme na ktoré sa vydali. A nepovedal som že chodili kolem Zdi, povedal som že hľadali skupinku mŕtvych a zrovna jednu našli pri tej hore a nemuselo to byť tak ďaleko od Zdi. A tiež nieje pravda že ten boj na jazere začal hneď ráno. Začal až keď Ohař hádzal kamene a to tam už hodne dlhú chvíľu sedeli, dokonca už aj Thorosove telo bolo úplne zhorené. Takže to mohlo byť tak okolo poludnia.
Nazgul
0 0
reagovat

Chermy

Ani ne tolik HBO, jako čistě Benioff s Weissem. Za ty roky už mají takové slovo, že když si dupnou, HBO kývne.

Osobně si myslím, že se unáhlili a klidně by to těch deset epizod letos a deset příště utáhlo. Těžko říct, jak daleko jsou s psaním další řady, natáčet se podle všeho začíná už letos v říjnu, ale fakt doufám, že to ještě natáhnou. Delší stopáž moc neřeší, bohužel.

Na druhou stranu to rozhodně nevidím tak černě, jako někteří tady. Jak jsem psal minulý týden, politikaření mají za sebou a plynulostí je tohle nejlepší série. Že tam některý věci nedávají smysl, nebo se na ně rovnou kašle, jsem jim po těch letech už ochoten promíjet. Tenhle díl mi vadil ze všeho nejvíc režijně, kdy některý záběry vůbec nedávaly smysl, navíc mi chybělo i napětí.

A ještě k řetězům, Nočnímu králi a vůbec celému tomu střetu za Zdí:
Četl jsem teorii, že to mohla ve skutečnosti být léčka Nočního krále. Věděl, že když Jona zajme, Dany pro něj přiletí, počítal se třemi draky (proto tři oštěpy), počítal s oživováním (proto řetěz) a nikam nespěchal. Těžko říct jak to mohl všechno vědět (něco s Branem?), ale vysvětlovalo by to opravdu dost.
22089
Ani ne tolik HBO, jako čistě Benioff s Weissem. Za ty roky už mají takové slovo, že když si dupnou, HBO kývne. Osobně si myslím, že se unáhlili a klidně by to těch deset epizod letos a deset příště utáhlo. Těžko říct, jak daleko jsou s psaním další řady, natáčet se podle všeho začíná už letos v říjnu, ale fakt doufám, že to ještě natáhnou. Delší stopáž moc neřeší, bohužel. Na druhou stranu to rozhodně nevidím tak černě, jako někteří tady. Jak jsem psal minulý týden, politikaření mají za sebou a plynulostí je tohle nejlepší série. Že tam některý věci nedávají smysl, nebo se na ně rovnou kašle, jsem jim po těch letech už ochoten promíjet. Tenhle díl mi vadil ze všeho nejvíc režijně, kdy některý záběry vůbec nedávaly smysl, navíc mi chybělo i napětí. A ještě k řetězům, Nočnímu králi a vůbec celému tomu střetu za Zdí: [spoiler]Četl jsem teorii, že to mohla ve skutečnosti být léčka Nočního krále. Věděl, že když Jona zajme, Dany pro něj přiletí, počítal se třemi draky (proto tři oštěpy), počítal s oživováním (proto řetěz) a nikam nespěchal. Těžko říct jak to mohl všechno vědět (něco s Branem?), ale vysvětlovalo by to opravdu dost.[/spoiler]
Chermy
0 0
reagovat

Děs a hrůza

Já nějak nechápu, proč se vlastně HBO rozhodlo svoji dojnou krávu takhle zkrouhnout a osekat, když to evidentně nedělá dobrotu. Taky jsem nevěřil, že scénář půjde tak strašně do hajzlu, když se absolutně opustí vedení a předloha Martina.... Na začátku série jsem ještě přivíral oči... ale máme za sebou šest dílů a já jsem tak neskutečně otrávený, že to ani nedokážu popsat.... inteligentní dialogy, intriky, promyšlené zvraty a vztahy nahradila rychlodráha, která nedává smysl, je debilní zbrklá a typicky seriálová jako kdybych koukal na opulentní předražený díl Xeny.... přesně to co bylo vyzdviženo v recenzi mi naopak chybí absolutně.... už se nemusíme bát o žádnou postavu... naprosto přesně víme, kdo je hlavní hrdina... a kdo nemůže zemřít, deux ex machina jsou tak strašně přehnané a účelové, vztahy vychtěné.... strašně to šustí papírem... ať už je to zrychlením vyprávění (vztah Daeneris a Johna opravdu ale opravdu absolutně nefunguje a je jen směšný) všechny figurky se po poli pohybují jen tak jak potřebuje scénárista aby se to krkolomě dotlačilo do konce který si někdo vysnil. Všechny výtky které jsem četl a slyšel mi dávají daleko větší smysl, než vývoj děje v téhle sérii. Opravdu smutný konec mého nejoblíbenějšího seriálu. Inteligence a nevypočitatelnost šla stranou opulentnosti. Asi mě ty postavy přestaly zajímat.... všehno se děje tak zkratkovitě, že emoce nefungují a dějové nesmysly tu musí na webu vysvětlovat ultrafanoušci, aby to dávalo nějaký chatrný smysl.... to se nikdy dřív nedělo.
22088
Já nějak nechápu, proč se vlastně HBO rozhodlo svoji dojnou krávu takhle zkrouhnout a osekat, když to evidentně nedělá dobrotu. Taky jsem nevěřil, že scénář půjde tak strašně do hajzlu, když se absolutně opustí vedení a předloha Martina.... Na začátku série jsem ještě přivíral oči... ale máme za sebou šest dílů a já jsem tak neskutečně otrávený, že to ani nedokážu popsat.... inteligentní dialogy, intriky, promyšlené zvraty a vztahy nahradila rychlodráha, která nedává smysl, je debilní zbrklá a typicky seriálová jako kdybych koukal na opulentní předražený díl Xeny.... přesně to co bylo vyzdviženo v recenzi mi naopak chybí absolutně.... už se nemusíme bát o žádnou postavu... naprosto přesně víme, kdo je hlavní hrdina... a kdo nemůže zemřít, deux ex machina jsou tak strašně přehnané a účelové, vztahy vychtěné.... strašně to šustí papírem... ať už je to zrychlením vyprávění (vztah Daeneris a Johna opravdu ale opravdu absolutně nefunguje a je jen směšný) všechny figurky se po poli pohybují jen tak jak potřebuje scénárista aby se to krkolomě dotlačilo do konce který si někdo vysnil. Všechny výtky které jsem četl a slyšel mi dávají daleko větší smysl, než vývoj děje v téhle sérii. Opravdu smutný konec mého nejoblíbenějšího seriálu. Inteligence a nevypočitatelnost šla stranou opulentnosti. Asi mě ty postavy přestaly zajímat.... všehno se děje tak zkratkovitě, že emoce nefungují a dějové nesmysly tu musí na webu vysvětlovat ultrafanoušci, aby to dávalo nějaký chatrný smysl.... to se nikdy dřív nedělo.
Děs a hrůza
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Tím myslím, že máš pravdu v tom, že je to nelogická kravina, ale prostě se to v seriálech stává často, tak bych jim tak nevyčítal, že si tím pomáhají i tady.
22087
Tím myslím, že máš pravdu v tom, že je to nelogická kravina, ale prostě se to v seriálech stává často, tak bych jim tak nevyčítal, že si tím pomáhají i tady.
DarkrayCZ
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Myslel jsem to tak, že je to seriál a tak postavy v něm dělají rozhodnutí podle scénáře seriálu, nikoliv podle logiky, protože to by většina seriálů skončila po pár epizodách. Co by asi točili, kdyby je chodci všechny zabili? Ještě jinak, tyhle věci se prostě stávají v seriálech běžně, že záporák i když hl. hrdinu může zabít, tak to z nějakého důvodu neudělá, aby mohl hl. hrdina pokračovat v ději dále. Viz. Jaime v páté epizodě, stejnej nesmysl jako teď JOn, kdybys o tom přemýšlel jako v reálném světě. Prostě je to seriál a tak je tam spousta takových těch momentů, který nedávaj smysl, ale kdyby jsme připustili, že všichni zrovna v tu dobu jsou blbý a slepí a zaneprázdnění něčím jiným nebo, že jeden z tisíce, by třeba to podchlazení přežil, tak proč ne Jon atd. Ostatní věci jako řetězy atd. jsou pro efekt a tvůrce zkrátka vůbec nenapdlo, že by to někdo mohl řešit, šlo jim jen o to, že to bude epická scéna, když budou na řetězech tahat ven mrtvolu draka.

Teorie, že vlastně chodili kolem zdi je asi stejně chytrá, jako, že v tom jezeře byly termální prameny, aby Jon neumrzl, ale Jezero zamrzlo, trošku protimluv. Samozřejmě, že Jon a jeho část výpravy šli hledat nemrtvého a Ohař, Toros a Beric zase tu Horu z vize, protože věří, že je vede Rhroll, mluví o tom celý díl. Ty dvě výpravy se vzájemně nevylučují, jen jsem psal, že po desítky nebo stovky let jezdila hlídka na průzkumy, tedy okolí zdi určitě zná a museli jít dál, kolem zdi žádní nemrtví nechodí. Byly třeba 1-2 dny cesty pryč. jako tvůrci se trochu snažili, alespoň ukázat, že se prostřídala noc se dnem. Vyrážel se setměním a bitva začínala ráno, tak třeba půl dne na to měli přeletět kontinent tam a zpět havran a draci. Cestu jí mohl popsat Gendry, vždyť to jezero bylo asi sto metrů od místa, odkud vybíhal.

Fallenmania - bez urážky, ale ty jsi přesně ten fanatik, kterej si sám něco nesmyslného vymyslí, jen aby mu to ty věci vysvětlilo, byť to nemá žádnou logiku. Takže když ti napíšu, že Daenerys mezitím našla na jihu hvězdnou bránu zakopanou ještě dávnými lidmi a použila jí, což se dozvíme až v další sezóně, ty to bez problémů přijmeš, protože ti to vše najednou do sebe zapadne a odstraní to problémy s přemýšlením.
22086
Myslel jsem to tak, že je to seriál a tak postavy v něm dělají rozhodnutí podle scénáře seriálu, nikoliv podle logiky, protože to by většina seriálů skončila po pár epizodách. Co by asi točili, kdyby je chodci všechny zabili? Ještě jinak, tyhle věci se prostě stávají v seriálech běžně, že záporák i když hl. hrdinu může zabít, tak to z nějakého důvodu neudělá, aby mohl hl. hrdina pokračovat v ději dále. Viz. Jaime v páté epizodě, stejnej nesmysl jako teď JOn, kdybys o tom přemýšlel jako v reálném světě. Prostě je to seriál a tak je tam spousta takových těch momentů, který nedávaj smysl, ale kdyby jsme připustili, že všichni zrovna v tu dobu jsou blbý a slepí a zaneprázdnění něčím jiným nebo, že jeden z tisíce, by třeba to podchlazení přežil, tak proč ne Jon atd. Ostatní věci jako řetězy atd. jsou pro efekt a tvůrce zkrátka vůbec nenapdlo, že by to někdo mohl řešit, šlo jim jen o to, že to bude epická scéna, když budou na řetězech tahat ven mrtvolu draka. Teorie, že vlastně chodili kolem zdi je asi stejně chytrá, jako, že v tom jezeře byly termální prameny, aby Jon neumrzl, ale Jezero zamrzlo, trošku protimluv. Samozřejmě, že Jon a jeho část výpravy šli hledat nemrtvého a Ohař, Toros a Beric zase tu Horu z vize, protože věří, že je vede Rhroll, mluví o tom celý díl. Ty dvě výpravy se vzájemně nevylučují, jen jsem psal, že po desítky nebo stovky let jezdila hlídka na průzkumy, tedy okolí zdi určitě zná a museli jít dál, kolem zdi žádní nemrtví nechodí. Byly třeba 1-2 dny cesty pryč. jako tvůrci se trochu snažili, alespoň ukázat, že se prostřídala noc se dnem. Vyrážel se setměním a bitva začínala ráno, tak třeba půl dne na to měli přeletět kontinent tam a zpět havran a draci. Cestu jí mohl popsat Gendry, vždyť to jezero bylo asi sto metrů od místa, odkud vybíhal. Fallenmania - bez urážky, ale ty jsi přesně ten fanatik, kterej si sám něco nesmyslného vymyslí, jen aby mu to ty věci vysvětlilo, byť to nemá žádnou logiku. Takže když ti napíšu, že Daenerys mezitím našla na jihu hvězdnou bránu zakopanou ještě dávnými lidmi a použila jí, což se dozvíme až v další sezóně, ty to bez problémů přijmeš, protože ti to vše najednou do sebe zapadne a odstraní to problémy s přemýšlením.
DarkrayCZ
0 0
reagovat

spoock

Ja viem, ale je to najrozumnejšie vysvetlenie, iné asi ani neexistuje :))
22085
Ja viem, ale je to najrozumnejšie vysvetlenie, iné asi ani neexistuje *:))*
spoock
0 0
reagovat
FallenMaia - teorie postavená hodně na "tenkém ledě"
22084
FallenMaia - teorie postavená hodně na "tenkém ledě"
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Aj na to sa dá nájsť nejaká odpoveď, napríklad to nemuselo byť klasické jazero. Možno na dne vyvierala teplá voda a tá zapríčinila že to nezamrzlo úplne. Možno to bolo nejaké termálne jazero, niečo ako tá jaskyňa kde Jon prišiel o panictvo ;)(takých bolo na severe asi viac, určite to nebol jediný teplý prameň široko ďaleko), asi aj preto tá voda zamŕzala trochu dlhšie. A preto boli asi všetci zrazu prekvapený keď tam vstúpili a z ničoho nič to puklo ;)
22083
Aj na to sa dá nájsť nejaká odpoveď, napríklad to nemuselo byť klasické jazero. Možno na dne vyvierala teplá voda a tá zapríčinila že to nezamrzlo úplne. Možno to bolo nejaké termálne jazero, niečo ako tá jaskyňa kde Jon prišiel o panictvo *;)*(takých bolo na severe asi viac, určite to nebol jediný teplý prameň široko ďaleko), asi aj preto tá voda zamŕzala trochu dlhšie. A preto boli asi všetci zrazu prekvapený keď tam vstúpili a z ničoho nič to puklo *;)*
DarkrayCZ
0 0
reagovat

WTF?

Rychlé cestování je nejmenší problém téhle epizody. A s tím ledem ne vůbec hrozná blbost že by prasknul, když byl tisíce let na severu kde jenom mrzne. A jestli někdo píše že je hnidopišství,proč NK nezabil Drogona, tak ten člověk by měl místo toho aby záchod po sobě splachl, napustit kýbl vody a tím potom ten haj*l spláchnout to je dá se říct stejný případ.
22081
Rychlé cestování je nejmenší problém téhle epizody. A s tím ledem ne vůbec hrozná blbost že by prasknul, když byl tisíce let na severu kde jenom mrzne. [spoiler]A jestli někdo píše že je hnidopišství,proč NK nezabil Drogona, tak ten člověk by měl místo toho aby záchod po sobě splachl, napustit kýbl vody a tím potom ten haj*l spláchnout[/spoiler] to je dá se říct stejný případ.
WTF?
0 0
reagovat

Nazgul

A ešte jedna vec, chodci a mráz ;)
neviem ja som si nikdy nič také nevšimol a ak sa tak aj stalo mohla to byť len náhoda. Napríklad pri Hardhome ich bolo tuším ešte viac než v tejto epizóde a tiež tam nezamŕzala voda, ani neprišiel nejaký veľký chlad.

A praskajúci ľad ;)
ak si si dobre všimol, tak ten ľad pod nimi praskol keď sa tam hrnuli všetci naraz. Ale potom už pod nimi nepukal keďže tam išli postupne, nie v takých veľkých počtoch. Veď keby sa tam nahrnuli všetci naraz tak by ich asi Jon a spol. neudržali takú dobu. A ten ľad mal na opätovné zamrznutie dosť dlhú dobu, keď sa nad tým zamyslím tak vlastne celý čas ako Gendry utekal ku Zdi, celý čas ako havran letel do Dragonstone, a celý čas ako Daenerys letela na sever (no v tomto prípade nie celý ale určite dosť), čo všetko dokopy mohol byť tak jeden deň nie? Myslím že za jeden deň voda v pohode zamrzne aby sa po nej dalo prejsť, aj to ich na to musel upozorniť Ohař. Ktovie možno ak by nehádzal tie kamene tak by tam stáli ešte do teraz :D oni asi nie sú nejak extra inteligentný (myslím tí zombíci), proste sa len hrnú vo veľkých počtoch, preto sú taký silný, niečo ako klasický zombíci.
22080
A ešte jedna vec, chodci a mráz *;)* neviem ja som si nikdy nič také nevšimol a ak sa tak aj stalo mohla to byť len náhoda. Napríklad pri Hardhome ich bolo tuším ešte viac než v tejto epizóde a tiež tam nezamŕzala voda, ani neprišiel nejaký veľký chlad. A praskajúci ľad *;)* ak si si dobre všimol, tak ten ľad pod nimi praskol keď sa tam hrnuli všetci naraz. Ale potom už pod nimi nepukal keďže tam išli postupne, nie v takých veľkých počtoch. Veď keby sa tam nahrnuli všetci naraz tak by ich asi Jon a spol. neudržali takú dobu. A ten ľad mal na opätovné zamrznutie dosť dlhú dobu, keď sa nad tým zamyslím tak vlastne celý čas ako Gendry utekal ku Zdi, celý čas ako havran letel do Dragonstone, a celý čas ako Daenerys letela na sever (no v tomto prípade nie celý ale určite dosť), čo všetko dokopy mohol byť tak jeden deň nie? Myslím že za jeden deň voda v pohode zamrzne aby sa po nej dalo prejsť, aj to ich na to musel upozorniť Ohař. Ktovie možno ak by nehádzal tie kamene tak by tam stáli ešte do teraz *:D* oni asi nie sú nejak extra inteligentný (myslím tí zombíci), proste sa len hrnú vo veľkých počtoch, preto sú taký silný, niečo ako klasický zombíci.
Nazgul
0 0
reagovat

Taylor

Tady máte vyjádření přímo od Taylora:

"We were aware that timing was getting a little hazy. We’ve got Gendry running back, ravens flying a certain distance, dragons having to fly back a certain distance…In terms of the emotional experience, [Jon and company] sort of spent one dark night on the island in terms of storytelling moments. We tried to hedge it a little bit with the eternal twilight up there north of The Wall. I think there was some effort to fudge the timeline a little bit by not declaring exactly how long we were there. I think that worked for some people, for other people it didn’t. They seemed to be very concerned about how fast a raven can fly but there’s a thing called plausible impossibilities, which is what you try to achieve, rather than impossible plausibilities. So I think we were straining plausibility a little bit, but I hope the story’s momentum carries over some of that stuff."

zdroj: io9.com
22079
Tady máte vyjádření přímo od Taylora: "We were aware that timing was getting a little hazy. We’ve got Gendry running back, ravens flying a certain distance, dragons having to fly back a certain distance…In terms of the emotional experience, [Jon and company] sort of spent one dark night on the island in terms of storytelling moments. We tried to hedge it a little bit with the eternal twilight up there north of The Wall. I think there was some effort to fudge the timeline a little bit by not declaring exactly how long we were there. I think that worked for some people, for other people it didn’t. They seemed to be very concerned about how fast a raven can fly but there’s a thing called plausible impossibilities, which is what you try to achieve, rather than impossible plausibilities. So I think we were straining plausibility a little bit, but I hope the story’s momentum carries over some of that stuff." zdroj: io9.com
Taylor
0 0
reagovat

Nazgul

Zas netreba hneď do vetkého drbať stačí len popremýšľať a potom sa niektoré tie veci čo si vypísal dajú vysvetliť. Tak napr.:
Prečo by tá hora ktorú videl Ohař vo svojej vízii musela byť hrozne ďaleko na severe? To si len ľudia hneď domyslia keďže im trvalo dosť dlho kým ju uvideli ale nemohlo to byť tak že ju proste len hľadali? Alebo ešte rozumnejšie by bolo ak by vlastne vôbec tú horu nehľadali veď tú videl len Ohař a prečo by mal Jon, Jorah a spol. (okrem Bericka a Thorosa) veriť nejakému tupcovi a jeho víziám? Podľa mňa proste len hľadali skupinku mŕtvych (pretože to bol ich hlavný zámer) a to čo videl Ohař v ohni bola vlastne budúcnosť. A tým sa dostávam k tomu že nemuseli ísť stále len na sever čo najďalej od Zdi, práveže sa mohli držať v jej blízkosti ak by vznikol nejaký problém. Aj by to bolo rozumnejšie a asi každý by to tak urobil a na tú horu náhodou narazili. Určite nešli priamo k nej a bohvie či im o tej vízii vôbec Ohař niečo povedal. Len raz ju tam spomenul aj to ho počúval len Thoros.

Ďalej si spomínal Benjena a jeho obetovanie. Nemohlo to byť tak že bol jeho kôň proste vyčerpaní na dvoch ťažkých jazdcov? Hladný, unavený (možno uháňal celú noc) a Benjen to vedel a rozhodol sa že nemá zmysel sa ďalej trápiť tak sa proste obetoval. Zas si treba uvedomiť že kôň dvoch mužov asi len tak neodnesie, tobôž nie ten Benjenov vyhladovaný (čo asi tak jedol na zamrznutom severe?) úbožiak. Plus Jon mal všetko nasiaknuté vodou ktorá mu jeho váhu ešte zdvojnásobila.

Plus je naozaj blbosť riešiť tu rýchlosť havrana a drakov. Za prvé havranov používajú v got už od prvej série a vždy sa mi zdali nejak príliš rýchli nie len v tejto časti. Takže vyťahovať to práve tu už je trošku moc, navyše mali celú noc a a asi aj dosť veľkú časť z nasledujúceho dňa aby havran priletel na Dragonstone a aby Daenerys preletela aj s drakmi na sever, čo si myslím nieje až taký problém. Skôr by som riešil to že ich vlastne tak rýchlo našla, pretože nemala odkiaľ vedieť kde presne sú, jedine ak by Gendry povedal že sú pri nejakej hore ktorá vyzerá ako hrot šípu a možno to v tej správe bolo napísané. ale to už je asi dosť pritiahnuté za vlasy :D

A riešiť že Thoros mohol zomrieť hrdinskejšie asi nemá pri got zmysel. Veď v tomto seriáli skoro polovica hlavných postáv zomrela ako najväčší chudáci. A to boli dôležitejšie ako nejaký člen bratstva.

22078
Zas netreba hneď do vetkého drbať stačí len popremýšľať a potom sa niektoré tie veci čo si vypísal dajú vysvetliť. Tak napr.: Prečo by tá hora ktorú videl Ohař vo svojej vízii musela byť hrozne ďaleko na severe? To si len ľudia hneď domyslia keďže im trvalo dosť dlho kým ju uvideli ale nemohlo to byť tak že ju proste len hľadali? Alebo ešte rozumnejšie by bolo ak by vlastne vôbec tú horu nehľadali veď tú videl len Ohař a prečo by mal Jon, Jorah a spol. (okrem Bericka a Thorosa) veriť nejakému tupcovi a jeho víziám? Podľa mňa proste len hľadali skupinku mŕtvych (pretože to bol ich hlavný zámer) a to čo videl Ohař v ohni bola vlastne budúcnosť. A tým sa dostávam k tomu že nemuseli ísť stále len na sever čo najďalej od Zdi, práveže sa mohli držať v jej blízkosti ak by vznikol nejaký problém. Aj by to bolo rozumnejšie a asi každý by to tak urobil a na tú horu náhodou narazili. Určite nešli priamo k nej a bohvie či im o tej vízii vôbec Ohař niečo povedal. Len raz ju tam spomenul aj to ho počúval len Thoros. Ďalej si spomínal Benjena a jeho obetovanie. Nemohlo to byť tak že bol jeho kôň proste vyčerpaní na dvoch ťažkých jazdcov? Hladný, unavený (možno uháňal celú noc) a Benjen to vedel a rozhodol sa že nemá zmysel sa ďalej trápiť tak sa proste obetoval. Zas si treba uvedomiť že kôň dvoch mužov asi len tak neodnesie, tobôž nie ten Benjenov vyhladovaný (čo asi tak jedol na zamrznutom severe?) úbožiak. Plus Jon mal všetko nasiaknuté vodou ktorá mu jeho váhu ešte zdvojnásobila. Plus je naozaj blbosť riešiť tu rýchlosť havrana a drakov. Za prvé havranov používajú v got už od prvej série a vždy sa mi zdali nejak príliš rýchli nie len v tejto časti. Takže vyťahovať to práve tu už je trošku moc, navyše mali celú noc a a asi aj dosť veľkú časť z nasledujúceho dňa aby havran priletel na Dragonstone a aby Daenerys preletela aj s drakmi na sever, čo si myslím nieje až taký problém. Skôr by som riešil to že ich vlastne tak rýchlo našla, pretože nemala odkiaľ vedieť kde presne sú, jedine ak by Gendry povedal že sú pri nejakej hore ktorá vyzerá ako hrot šípu a možno to v tej správe bolo napísané. ale to už je asi dosť pritiahnuté za vlasy *:D* A riešiť že Thoros mohol zomrieť hrdinskejšie asi nemá pri got zmysel. Veď v tomto seriáli skoro polovica hlavných postáv zomrela ako najväčší chudáci. A to boli dôležitejšie ako nejaký člen bratstva.
Nazgul
0 0
reagovat
Jon tam nesmyslně bojuje s pár nemrtvými, místo, aby nasedl na draka, času tam měl dost. Asi to chtěli udělat zajímavější o další zázračné přežití. Zase nebudu řešit, že vylezl z ledové vody a nezmrzl ani po několika hodinové nebo několika denní cestě na hřbetu koně, protože je to hlavní postava a tak musí být "trochu" nesmrtelný. Ale to, že se tam objevil Benjen, který snad ani nepřijel odnikud, on se prostě zhmotnil mezi stovkami nemrtvých a projel si mezi nimi, aby se pak nesmyslně obětoval, místo aby odjeli na koni oba dva, když nemrtví chodí, jen pěšky. Vzhledem k tomu, že se na něj všichni sesypali, tak zemřel prakticky okamžitě a ani žádný čas pro Jona nezískal, tak byla ta oběť jen proto, že jeho postava už není potřeba a tvůrci se jí potřebovali zbavit, jako ostatních postav, které byli dosud v seriálu, jen proto, že jsou v knize, ale tvůrci pro ně bez Martina nedokázali najít využití, tak jejich linie ukončili.

S chodci vždy v předešlých dílech přišlo před jejich příchodem velké ochlazení, dá se říct tuhý mráz, i zde je předchází sněhová vánice, ale u jezera pak nic. Jsem myslel, že jsou tam jen nemrtví, kteří čekají na příjezd jejich krále a chodců, aby se ochladilo a jezero zamrzlo rychleji, ale pak byl záběr, jak i ti tam stojí a čumí. Led kterej tam byl roky se pod armádou propadne, ale za den to zamrzne tak, že už jí to unese. Ne, že by byl Ohař genius, ale takhle blbej, aby je na to upozornil by asi nebyl nikdo. To že by všichni skončili během pár vteřin jako Benjen se taky bavit nemusíme, prostě je ten díl dost hloupě natočenej. Spousta věcí je tam jako medvěd a Benjen jen pro efekt, jinak bez významu, Toros mohl zemřít hrdinštěji v boji s nemrtvými. Když vyslali zpět Gendryho, mohli s tím nemrtvým pár dní před zbylými nemrtvými utíkat, než by je našli, to by dalo Gendrymu reálnej čas doběhnout ke zdi a Daenerys přiletět, tak málo stačilo pozměnit, aby to dávalo trochu smysl. I ta smrt Vyseriona mohla být lepší, jak tu psala Kaculka. Prostě narozdíl od minulých epizod, kde jsem ty chby nevnímal tolik, abych si je neužil, tak tady toho bylo moc.

Jinak ten leaknutej díl byl i přes HD v mnohem horší kvalitě, než originál, takže už určitě nic předem stahovat nebudu. Na poslední díl půjdu do kina, snad bude stát za to, ale vůbec bych se nedivil, kdyby vše zamotali třeba tím, že Euron si vzpomene, že vládne mořím a zjeví se v cestě té lodi s nemrtvým. :D

Jo, ještě jsem si vzpomněl, že se tu řešila odolnost NK proti plamenům. V pátém díle hned potom, co Daenerys spálí první vojáky Lannisterů, tak mnohem většími plameny projede Dothracká jízda, tak to asi nebude tak těžké tím projít :D
22077
Jon tam nesmyslně bojuje s pár nemrtvými, místo, aby nasedl na draka, času tam měl dost. Asi to chtěli udělat zajímavější o další zázračné přežití. Zase nebudu řešit, že vylezl z ledové vody a nezmrzl ani po několika hodinové nebo několika denní cestě na hřbetu koně, protože je to hlavní postava a tak musí být "trochu" nesmrtelný. Ale to, že se tam objevil Benjen, který snad ani nepřijel odnikud, on se prostě zhmotnil mezi stovkami nemrtvých a projel si mezi nimi, aby se pak nesmyslně obětoval, místo aby odjeli na koni oba dva, když nemrtví chodí, jen pěšky. Vzhledem k tomu, že se na něj všichni sesypali, tak zemřel prakticky okamžitě a ani žádný čas pro Jona nezískal, tak byla ta oběť jen proto, že jeho postava už není potřeba a tvůrci se jí potřebovali zbavit, jako ostatních postav, které byli dosud v seriálu, jen proto, že jsou v knize, ale tvůrci pro ně bez Martina nedokázali najít využití, tak jejich linie ukončili. S chodci vždy v předešlých dílech přišlo před jejich příchodem velké ochlazení, dá se říct tuhý mráz, i zde je předchází sněhová vánice, ale u jezera pak nic. Jsem myslel, že jsou tam jen nemrtví, kteří čekají na příjezd jejich krále a chodců, aby se ochladilo a jezero zamrzlo rychleji, ale pak byl záběr, jak i ti tam stojí a čumí. Led kterej tam byl roky se pod armádou propadne, ale za den to zamrzne tak, že už jí to unese. Ne, že by byl Ohař genius, ale takhle blbej, aby je na to upozornil by asi nebyl nikdo. To že by všichni skončili během pár vteřin jako Benjen se taky bavit nemusíme, prostě je ten díl dost hloupě natočenej. Spousta věcí je tam jako medvěd a Benjen jen pro efekt, jinak bez významu, Toros mohl zemřít hrdinštěji v boji s nemrtvými. Když vyslali zpět Gendryho, mohli s tím nemrtvým pár dní před zbylými nemrtvými utíkat, než by je našli, to by dalo Gendrymu reálnej čas doběhnout ke zdi a Daenerys přiletět, tak málo stačilo pozměnit, aby to dávalo trochu smysl. I ta smrt Vyseriona mohla být lepší, jak tu psala Kaculka. Prostě narozdíl od minulých epizod, kde jsem ty chby nevnímal tolik, abych si je neužil, tak tady toho bylo moc. Jinak ten leaknutej díl byl i přes HD v mnohem horší kvalitě, než originál, takže už určitě nic předem stahovat nebudu. Na poslední díl půjdu do kina, snad bude stát za to, ale vůbec bych se nedivil, kdyby vše zamotali třeba tím, že Euron si vzpomene, že vládne mořím a zjeví se v cestě té lodi s nemrtvým. :D Jo, ještě jsem si vzpomněl, že se tu řešila odolnost NK proti plamenům. V pátém díle hned potom, co Daenerys spálí první vojáky Lannisterů, tak mnohem většími plameny projede Dothracká jízda, tak to asi nebude tak těžké tím projít :D
0 0
reagovat
Tak nakonec Ironhead a darkrayCZ vypsali vesměs všechno, co mi na díle vadilo. Já teda nejsem až takovej hnidopich, abych řešil řetězy a proč zabil NK letícího Viseriona místo Drogona, byť to je samozřejmě nelogické, ale to už k seriálu patří, protože jinak by byl konec, protože stejně jako draka, mohli chodci těmi oštěpy zabít je na ostrově. Kdybych chtěl vymýšlet teorie jako fandové seriálu, tak řeknu, že si ho vybral, protože zrovna chrlil oheň a měl ho plné břicho, následkem čehož po zásahu explodoval, což mu udělalo do břicha díru, jako od vrat a proto z něj valily ty gejzíry krve, jak z hasičské hadice.

Mě spíš fakt štvala už fakt ta do očí bijící časová osa. U minulých dílů jsem styl vyprávění této série se skřípěním zubů akceptoval, co se časových přesunů týče. Ale tady už fakt jedna postava kolikrát přecestuje celej kontinent, než se druhá stihne navečeřet, když to přeženu. Pochopím, že když Jon odjíždí z Dračího kamene, tak v dalším záběru už přistává na severu, prostě si domyslím, že plul třeba týden. Ale tady šli evidentně několik dní za zdí, přes několik horských hřebenů atd., do míst, která nikdo z nich nezná jen podle Ohařovi vize. (hlídka měla okolí zdi dobře zmapované, dělali často průzkumy i několik dní cesty za zeď a Tormund to zná ještě dál). Tady byli v neznámé části, tedy daleko. A stejnou trasu pak Gendry přeběhne za 3 hodinky bez zastavení, hory, nehory, než se setmí. Havran přeletí kontinent rychlostí cestovního letadla, draci dokonce rychlostí stíhačky (však je k ní tvůrci už přirovnávali v minulém dokumentu z natáčení :D), to je už moc.
22075
Tak nakonec Ironhead a darkrayCZ vypsali vesměs všechno, co mi na díle vadilo. Já teda nejsem až takovej hnidopich, abych řešil řetězy a proč zabil NK letícího Viseriona místo Drogona, byť to je samozřejmě nelogické, ale to už k seriálu patří, protože jinak by byl konec, protože stejně jako draka, mohli chodci těmi oštěpy zabít je na ostrově. Kdybych chtěl vymýšlet teorie jako fandové seriálu, tak řeknu, že si ho vybral, protože zrovna chrlil oheň a měl ho plné břicho, následkem čehož po zásahu explodoval, což mu udělalo do břicha díru, jako od vrat a proto z něj valily ty gejzíry krve, jak z hasičské hadice. Mě spíš fakt štvala už fakt ta do očí bijící časová osa. U minulých dílů jsem styl vyprávění této série se skřípěním zubů akceptoval, co se časových přesunů týče. Ale tady už fakt jedna postava kolikrát přecestuje celej kontinent, než se druhá stihne navečeřet, když to přeženu. Pochopím, že když Jon odjíždí z Dračího kamene, tak v dalším záběru už přistává na severu, prostě si domyslím, že plul třeba týden. Ale tady šli evidentně několik dní za zdí, přes několik horských hřebenů atd., do míst, která nikdo z nich nezná jen podle Ohařovi vize. (hlídka měla okolí zdi dobře zmapované, dělali často průzkumy i několik dní cesty za zeď a Tormund to zná ještě dál). Tady byli v neznámé části, tedy daleko. A stejnou trasu pak Gendry přeběhne za 3 hodinky bez zastavení, hory, nehory, než se setmí. Havran přeletí kontinent rychlostí cestovního letadla, draci dokonce rychlostí stíhačky (však je k ní tvůrci už přirovnávali v minulém dokumentu z natáčení :D), to je už moc.
0 0
reagovat
Jako jestli si myslím, že se to stalo tak, jak sem napsala? To ne. Jestli doufám, že se aspoň nějaká nelogičnost tohohle dílu vysvětlí. Jo. Když už nic, tak NK byl na draky vyloženě připravený, to mi nikdo nevymluví. Aspoň na úroveň inteligence „sedmá série standart“, prosím, prosím.

Totiž, mě tenhle díl fakt přišle řádově horší než předešlé. Ne o trochu, ale fakt řádově. Vám ne? Mám takovou malou placku na čele z toho, jak často sem u něho mlátila hlavou do stolu.

Ale pokud by to nakonec byla pravda, tak sem to celou dobu myslela smrtelně vážně, o tom žádná. :)
22074
Jako jestli si myslím, že se to stalo tak, jak sem napsala? To ne. Jestli doufám, že se aspoň nějaká nelogičnost tohohle dílu vysvětlí. Jo. Když už nic, tak NK byl na draky vyloženě připravený, to mi nikdo nevymluví. Aspoň na úroveň inteligence „sedmá série standart“, prosím, prosím. Totiž, mě tenhle díl fakt přišle řádově horší než předešlé. Ne o trochu, ale fakt řádově. Vám ne? Mám takovou malou placku na čele z toho, jak často sem u něho mlátila hlavou do stolu. Ale pokud by to nakonec byla pravda, tak sem to celou dobu myslela smrtelně vážně, o tom žádná. :)
0 0
reagovat

M.a.t.t.

Tak napríklad to čo si napísal som bral len ako takú vtipnú trefnú poznámku na herectvo Kita Haringtona ale celú tú teóriu o tom že Lord of Light (R'hllor) vlastne kope za Night Kinga a armádu mŕtvych som nevnímal nejak ironicky, dokonca by to aj celkom zapasovalo do príbehu, pretože doteraz stále nie je jasné prečo oživil Jona a ako sme zistili ak by sa tá výprava nekonala, Night King by nikdy nevlastnil draka a tým pádom by (asi!) nikdy neprešiel cez Zeď, pretože mám taký pocit že ten drak v tom bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu :))
Ale ak to bolo celé len irónia tak nič, som za k..... ;):D
22073
Tak napríklad to čo si napísal som bral len ako takú vtipnú trefnú poznámku na herectvo Kita Haringtona ale celú tú teóriu o tom že Lord of Light (R'hllor) vlastne kope za Night Kinga a armádu mŕtvych som nevnímal nejak ironicky, dokonca by to aj celkom zapasovalo do príbehu, pretože doteraz stále nie je jasné prečo oživil Jona a ako sme zistili ak by sa tá výprava nekonala, Night King by nikdy nevlastnil draka a tým pádom by (asi!) nikdy neprešiel cez Zeď, pretože mám taký pocit že ten drak v tom bude zohrávať veľmi dôležitú úlohu *:))* Ale ak to bolo celé len irónia tak nič, som za k..... *;)**:D*
M.a.t.t.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se