Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak dopadly seriály podzimu?


ikona
Vítězové a poražení letošního podzimu. 
Podzimní seriálové žně jsou v plném proudu a nastal tak nejvyšší čas začít bilancovat. Kdo zazářil a kdo naopak pohořel? Které premiéry nových seriálu příjemně překvapily a které byly spíš ztrátou času? Z toho kvanta seriálů, které momentálně běží v televizi, není jednoduché udělat nějaký žebříček, nicméně za pokus to stojí. Ale dost už bylo řečí, předkládáme vám 5 vítězů a 5 poražených tohoto podzimu.
 
Vítězové:
 
5. The Good Doctor
 
Bývalá dětská filmová hvězda Freddie Highmore přesedlala z filmového plátna na televizní obrazovky a daří se mu. Po Batesově motelu si zahrál v další pecce, The Good Doctor. O čem to je? Highmore hraje mladého a velmi šikovného chirurga Shauna Murphyho, má to však háček. Murphy trpí autismem. Musí se tak vypořádat nejen se svou náročnou prací, ale i se svou nemocí. Celé je to natočeno jako remake korejského seriálu stejného názvu. The Good Doctor láká k televizním obrazovkám v průměru 10 milionů diváku a je z něj seriálový hit.

 

 
4. Návrat Willa a Grace
 
Nejočekávanější seriálový reunion tohoto roku je z půlky za námi a panují z něj zatím veskrze pozitivní dojmy. Po dlouhých 12 letech jsou hrdinové pořád stejně ulítlí a hercům to mezi sebou stále klape – ta chemie mezi nimi je obrovská. Tento velký návrat nás navíc potěšil o dost víc než loňský podobný devadesátkový reunion, Fuller House. Velká pohodovka, která nikoho neurazí a ničím nenaštve. Pokud chcete u nějakého seriálu vypnout, pořádně si odpočinout a pobavit se, tak si pusťte Willa a Grace.

 
 
3. Riverdale
 
Chválené teenagerské drama je zpět a tentokrát je to ještě o kus lepší nez minule. Všechna čest stanici CW za to, že nechala první sezónu přes léto běžet na Netflixu. Tímto tahem Riverdale nabralo ještě více fandů a sledovanost se oproti loňsku téměř zdvojnásobila! Druhá série má zatím temnější tóny než ta předcházející a hrne se na ni chvála ze všech stran. Good job. Perlička na závěr: Věděli jste, že seriál má svou předlohu v komiksu?

 
 
2. Star Trek Discovery
 
Přiznám se, že jsem Discovery vůbec nevěřil. Pryč jsou totiž ty doby, kdy Star Trek vládl televizím. Na plátnech kin se sice této značce nadmíru daří, ale televize je poněkud jiné odvětví s odlišnými pravidly. Seriál je zasazen přibližně 10 let před úplně první sérií ze 60. let a sleduje příběhy zcela nových postav. Výsledek? Povedlo se. A už je potvrzené, že příští rok nás čeká druhá série.

 
 
1. Stranger Things
 
Jestli nám něco tento podzim udělalo nefalšovanou radost, byl to návrat Stranger Things. Po výborné první sérii panovaly poněkud nejistoty ohledně toho, zda se podaří udržet kvalitu v sérii druhé. Jak to dopadlo? Nad očekávání dobře. Parádní dobrodružná jízda v osmdesátkovém retro hávu, skvělý casting, výborný soundtrack. Můžeme snad chtít víc? Vlastně ano. Další sérii, teď hned prosím.

 
 
 
Poražení:

5. Ten days in Valley
 
Kyra Sedgwick bývala kdysi díky dramatu Closer velkou seriálovou hvězdou. Ty časy už jsou ale bohužel pryč. Její nejnovější počin o zmizení malé holčičky totiž slušně řečeno nudí. Kyra by si zasloužila něco lepšího.
 
 
4. Valor
 
Taky máte pocit, že se tento podzim na obrazovkách vyrojilo nějak moc dramat z vojenského prostředí? Kromě Valor tu máme ještě The Brave nebo třeba SEAL Team, a upřímně ani jeden z nich za moc nestojí. Nejhůře na tom však je Valor. Nejenže to schytává od kritiků ze všech stran, navíc jej nikdo nesleduje. A to už je smrtelná kombinace, smrdící rychlím zrušením celé série.

 
 
3. Walking Dead
 
Achjo. Kde jsou ty doby, kdy jsme každou epizodu Zombíků hltali téměř bez dechu a týden se zdál jako nekonečná doba při čekání na další díl? Ano, ty časy jsou dávno pryč. Počínaje 7. sérií už se z Walking Dead stává seriálový odpad, který sledujeme daleko víc jen z povinnosti, abychom věděli jak to celé dopadne, než z čiré radosti z dobře natočeného seriálu. Sice máme za sebou zatím jen 3 díly, nicméně asi nikdo z nás už nevěří tomu, že se to zlepší. Věčná škoda.

 
 
2. Marvel's Inhumans
 
Pořád platí jedno nepsané pravidlo. Seriály z marvelovského univerza prostě nesahají svým filmovým bratříčkům ani na paty. Neplatí to ale pro všechny. Třeba takový Daredevil je hodně fajn a jeho druhá série byla vyloženě výborná. A Agenti Shieldu jsou rok od roku lepší. Inhumans ale spadají bohužel do té druhé kategorie. Nelíbí se kritkům, nelíbí se divákům, není z nich nadšený vlastně nikdo. Přitom to po trailerech vypadalo tak nadějně. Ale skutek utek, Inhumans jsou prostě zklamáním na všech frontách. Druhé série se bohužel asi nedočkají. I když, nikdy neříkej nikdy.

 
 
1. Dynasty
 
Proč? Koho vůbec napadlo pokusit se oživit ze seriálového záhrobí zrovna Dynastii?  Osmdesátková oblíbená soap-opera našich babiček rozhodně nepotřebovala pokračování, ani žádný revival. Nevyšlo to před pár lety Dallasu, a rozhodně to nevyjde teď Dynastii. Důkaz? Ani jeden díl se ještě nepřehoupl přes 1. milion lidí ve sledovanosti. Budeme se sázet o to, kdy přijde zrušení?

 
A co myslíte vy, souhlasíte s námi? Dejte nám vědět v diskuzi, které seriály tento podzim potěšily vás, a které vás naopak zklamaly.
Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace