Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Historická detektivka podle Ďura Červenáka


ikona
Sam.Vimes
barbaricctjuraj cervenakkrev prvorozenychstein
ČT natočí minisérii podle historických detektivek od Juraje Červenáka. 

Juraj Červenák patří se svými sériemi o Černokněžníkovi či Kapitánu Báthorym mezi nejlepší česko-slovenské fantasy spisovatele. V posledních letech se úspěšně pustil i do žánru historických detektivek s již pětidílným cyklem o kapitánu Steinovi a notáři Barbaričovi, a právě ten se teď chystá natáčet Česká televize v koprodukci se slovenskou JOJkou. Šestidílná minisérie Krev prvorozených se bude odehrávat v Praze Rudolfa II., kde tajemný únosce vraždí prvorozené děti významných církevních hodnostářů a na tělech nechává mystické znaky, jež ukazují k Židovskému městu.

Fanoušci knižní série se teď možná diví, proč se začíná až od druhého románu. Je to dané jednak tím, že jde primárně o produkci ČT, takže se logicky sáhlo po českém případu, a jednak je historická Praha jednoduše atraktivnější. V prvním díle minisérie se tedy ve Vídni krátce shrne štiavnický případ z knihy Mrtvý na pekelném vrchu a pak už se vyrazí do Prahy. Epizody by měly mít přibližně hodinovou stopáž, režie a produkce se ujme Michal Kollár, zodpovědný třeba za Rudého kapitána, adaptaci detektivky od Dominika Dána. Scénáře jednotlivých epizod sice nepíše samotný Ďuro Červenák, ale dostává průběžné verze ke schvalování a připomínkování a řeší s tvůrci i casting. Představitele hlavních rolí zatím neznáme a k první klapce je ještě daleko, každopádně se ale jedná o náš asi nejočekávanější domácí projekt. Čekání si můžete zkrátit přečtením knižních předloh anebo si můžete od Juraje nechat doporučit nějaký kvalitní seriál v místních diskuzích, kde se vyskytuje pod nickem duro. A tady mrkněte na předběžný propagační plakát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace