Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Wan chystá komiks The Swamp Thing


ikona
Sam.Vimes
bažináčcomicsdcdc universejames wankomiksswamp thing
Režisér Conjuring připravuje pro streamovací službu DC adaptaci temného fantasy komiksu. 

Vlastní streamovací službu už dnes spouští kdekdo včetně Facebooku, tak proč ne DC. Tím spíš, že u nich to skutečně dává smysl, vzhledem k dekádám komiksové historie, jež mají v archivu. Nově pojmenované DC Universe si teď do seznamu připravovaných projektů přidalo seriálovou adaptaci komiksu The Swamp Thing (Bažináč). Jde o jeden z titulů pocházejících z Vertiga, dospělejší odnože DC, kam patří i třeba Sandman, Hellblazer nebo Watchmen (ačkoliv DC nedávno mnohé z těch postav přesunula do svého mainstreamového univerza, ne že by to pro naše účely bylo podstatné). V komiksech se Bažináčem stal vědec Alec Holland při výbuchu své laboratoře, kde vyvíjel bioregenerační látku pro zalesňování. Stane se z něj mocný přírodní elementál, který se mimo jiné objevuje i v týmovce Justice League Dark. V seriálu podle synopse přijede Abby Arcane (Alecova komiksová láska) do rodného města v Louisianě, aby se tam zabývala záhadným bahenním virem. Spřátelí se s vědcem Alecem Hollandem, ten ovšem záhy „zemře“.

Produkování seriálu se ujme James Wan, zodpovědný za mnohé kvalitní horory poslední doby (Conjuring), ale také za blížícího se Aquamana. O scénáře se postarají Marc Verheiden (Ash vs. Evil Dead) a Gary Dauberman, jenž pracoval na novém Kingově To. S premiérou se počítá někdy na příští rok. Bažináč už má za sebou dvě filmové adaptace z 80. let, ale… řekněme, že je nemusíte okamžitě shánět. Spíš zkuste komiksy, třeba právě sérii od Alana Moorea, která vyšla i u nás.

Kromě Bažináče DC Universe chystá dále Titans, tedy hranou verzi týmovky Teen Titans, z níž se nedávno dostalo na veřejnost pár fotek z natáčení. A tvůrci to teď pořádně schytávají od fanoušků, kvůli kostýmům postav. Dále připravují animovaný seriál Young Justice: Outsiders a taktéž animovanou Harley Quinn. V plánu je ještě Metropolis, hraný supermanovský prequel s Lois Lane a Lexem Luthorem. Ten už měl potvrzenou objednávku na 13 epizod, teď se ale celý překopává, takže kdo ví. The Swamp Thing s Wanem každopádně zní lákavě, tak snad se to nepokazí.

---

Vytáhni v hospodě: Právě v Bažináčovi se pod scenáristickým dohledem Alana Moorea poprvé objevil John Constantine, teprve později dostal vlastní komiksovou řadu Hellblazer.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace