Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix zadaptuje Rushdieho román


ikona
krauset
netflixrushdie
O čem bude nový seriál Netflixu? 

Salman Rushdie je možná pro spoustu lidí „ten chlápek“, kterého se Bridget Jones zeptala, „kde jsou tady záchody“, a jehož knihy jsou podobně dobré jako „jedna ze třiceti nejlepších knih všech dob (přibližně)“, Kafkova motorka. Ohromně vlivný spisovatel tady projevil mimořádný smysl pro humor. Podobným nadhledem ovšem neoplýval ájatolláh Chomejní, když Rashdieho za jeho román Satanské verše odsoudil k trestu smrti. 

Děti půlnoci, v originále Midnight’s Children, je stěžejní Rushdieho román ve stylu magického realismu, jenž získal v roce 1981 Man Bookerovu cenu a byl oceněn coby vůbec nejlepší vítěz této ceny. Nyní se ho do seriálové podoby chystá převést Netflix. Kniha je o indickém přechodu z kolonie k nezávislosti.  Zrod moderní Indie provází život hlavního hrdiny Saleema Sinaie, který se narodil o půlnoci 15. srpna 1947, tedy v momentě indické nezávislosti. Saleemův život, zdraví i blaho jsou svázány s dějinami a úspěchy jeho země. Navíc sdílí podivné telepatické spojení s dalšími lidmi, jež se narodili o půlnoci, s takzvanými dětmi půlnoci. 

Román byl adaptován již před pěti lety režisérkou Deepou Mehtou, přičemž Rushdie napsal scénář. Spolupráci s filmaři se nebrání ani tentokrát.  Rushdie je „nadšen“ a „těší se na spolupráci s Netflixem“. Netflix doufá, že mu seriál pomůže expandovat na indický trh, kde je nějakých 300 milionů vlastníků chytrých telefonů. Společnost v duchu těchto nových ambic objednala  už v dubnu reality show o indickém kriketovém týmu Mumbai Indians. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace