Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Babylon Berlin dostane 3. sérii


ikona
krauset
babylon berlinlisa friesvolker bruch
Naváže důstojně na excelentní první dvě řady? 

Babylon Berlin, seriál, na který jsem div neskládal hymny v recenzi prvních dvou řad, bude mít třetí sérii. Německé krimi drama odehrávající se v meziválečném Berlíně a sledující postupný skluz Výmarské republiky do nacismu se opět zaměří na osudy kriminalisty Gereona Ratha (Volker Bruch) a jeho kolegyně Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries). První sérii začínal Gereon na mravnostním, ale dostal se do spleti intrik ohrožující národní bezpečnost. Tentokrát zamíří do berlínských filmových ateliérů, aby vyšetřil vraždu hvězdné herečky Betty Winter. Série se podívá na vymírání němého filmu ve třicátých letech a na krach s ním spojených producentů, herců a filmařů. Dá se předpokládat, že i ve třetí sérii se na první pohled jednoduchý případ rozvětví do temných míst. První dvě série se vyznačovaly mistrovsky budovaným napětím, naturalismem a noir atmosférou. 

 

V Německu druhý nejsledovanější seriál po Hře o trůny začne s natáčením na podzim, a to v Berlíně a v Severním Porýní-Vestfálsku. Třetí řada bude mít 10 epizod, zatímco obě předešlé měly po osmi. Vrací se trio režisérů/scenáristů: Tom Tykwer, Henk Handloegten a Achim von Borries, kteří momentálně pracují na scénáři podle druhého románu o Gereonu Rathovi od Volkera Kutschera s názvem Tichý zabiják. První román, Mokrá ryba, vyšel loni česky. Druhý má české vydání naplánované na říjen tohoto roku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace