Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Zničí Apple své vlastní seriály?


ikona
Spooner
annistonapplejacobkinnamanwitherspoon
Jedna z největších světových značek se chystá dobýt seriálový trh. Proč se jí to možná nepovede? 

Pokud aspoň malinko sledujete zákulisí televizního světa, tak víte, že příští rok hodlá do seriálového rybníčku razantně vstoupit jeden hodně velký hráč. A to samotný Apple. Ten chce svými originálními pořady, dokumenty a zejména seriály logicky zpestřit jablíčkovým fandům svou nabídku ve své službě a rozhodně na tom nehodlá šetřit. Na výrobu svých projektů údajně za letošek hodlá utratit přes miliardu dolarů a v příštích letech se toto číslo možná ještě navýší. A navíc si tamní kravaťáci vybírají hodně zajímavá jména i náměty. V doposud nepojmenované novince o ranní show se sejde před kamerou Jennifer Anniston s Reese Witherspoon, chystá se tu epická adaptace Nadace od Isaaca Asimova, Chris Evans se objeví v právnickém thrilleru Defending Jacob, Joel Kinnaman se tu po Altered Carbon objeví v další lákavé sci-fi… a takhle bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho. Těšíte se od Applu na nejednu pecku? Tak možná zase rychle přestaňte.

 

Podle The Wall Street Journal se totiž vedení slavné společnosti usneslo na rozhodnutí, které nám hlava nebere, a jimž si minimálně nařízli větev nad velkým množstvím svých projektů. Apple se totiž rozhodl, že si musí i na seriálovém poli udržet svou nekonfliktní a vysoce prestižní značku a vytvářet pouze “family-friendly“ obsah. Co to ve zkratce znamená? Prostě žádný sex, krvavé či jinak brutální scény, žádné vulgarismy, ale také stopku kontroverzním, náboženským či politickým tématům. Zatímco Netflix, Amazon či kabelovky v čele s HBO dávají autorům potřebnou tvůrčí svobodu a nebojí se jít mnohdy až na dřeň, Apple jde zcela opačným, a v dnešní době dosti zpátečnickým, směrem. Hodlá nám prostě servírovat neurážející a evidentně dosti vykastrované kousky, v nichž si budou muset dávat tvůrci pozor opravdu na všechno. Prostě taková novodobá celoplošná stanice, jenom na netu. Nejen, že mnohé chystané novinky Applu tak najednou ztratily na zajímavosti, ale v mnoha případech se dokonce velmi zkomplikovala jejich produkce.

 

Apple totiž na producenty a showrunnery udeřil pevnou rukou a nejeden seriál se bude v produkci nejspíš předělávat. Nová verze kultovky Amazing Stories aka Neuvěřitelné příběhy přišla před pár měsíci o své showrunnery v čele s Bryanem Fullerem (Hannibal, Američtí bohové), protože kravaťákům přišly příběhy temné. Současný hlavoun světového giganta Tim Cook pak byl údajně naprosto v šoku, když viděl první epizody drsného dramatu Vital Signs od slavného rapera Dr. Dre. Cook byl vyděšen z toho, že v minisérii jsou záběry užívání kokainu, zbraní či sexu. Podle ředitele značky to bylo zkrátka moc násilné a v této podobě nevysílatelné. Což ostatně potvrzuje fakt, že původně měla mít tato minisérie, jež částečně vychází i z raperova života, v těchto dnech svou premiéru. Místo toho se odsunula na neurčito a nikdo z ní neviděl ani jednu fotku. 

 

Kuriózní problémy musel řešit dosud nepojmenovaný psychologický thriller od M. Night Shymalana, v němž se bude pár vyrovnávat se smrtí svého dítěte. Ještě před natáčením však přišel z centrály Apple bizarní požadavek. Z domova ústředního páru musely zmizet všechny krucifixy, protože se chtěla firma vyhnout možným náboženským debatám. A špatně je na tom také zmiňovaný kousek s Jennifer Anniston a Reese Witherspoon. Jeho produkce je zpožděna kvůli neshodám o tónu seriálu. Kravaťákům se nelíbí styl humoru a požadují změny ve scénáři. Což je u jednoho z dosud nejdražších seriálů této služby, kdy jedna epizoda stojí 12 milionu dolarů, malinko problém. A to jsou jen čtyři z titulů, jenž zde mají údajně problémy.

 

Zdá se tedy, že údajný nový velký hráč má problémy ještě dřív, než vlastně začal. Apple zkrátka kvůli značce a potřebným ziskům stojí tvůrcům za zády tolik, že je možná nenechá se ani uprdnout a na produkci očekávaných kousků to má velký vliv. A může to mít samozřejmě zásadní dopad také na další případné projekty. Ostatně, který sebevrah by šel natáčet do takového prostředí svůj scénář, když mu zde bude pořád někdo chodit za zadkem a nedostane ani kousek tvůrčí svobody? Reputaci v branži tak nejspíš “jablíčko“ nebude mít zrovna dobrou a je jen otázkou, jak se všemožné změny a případné přetáčky na jednotlivých projektech projeví. A jak budou diváci na jejich značně vykastrovanou zábavu nakonec reagovat. Tato strategie budí každopádně velký údiv a my se na vstup tohoto světového giganta do seriálového světa těšíme hned o něco méně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace