Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Přijdou Simpsonovi o jednu z oblíbených postav?


ikona
Spooner
apufoxkonecsimpsonovi
Legendární animák se kvůli ostře sledované kauze nejspíš rozloučí s populárním obyvatelem Springfieldu. 

Legendární Simpsonovi jsou tu s námi už 30 sezón a za těch několik dekád už mají za sebou kvůli svým věčným rýpancům i několik skandálů. Vypadá to však, že z poslední kauzy se (nejen) kvůli aktuálnímu politickému klimatu jen tak nevykecají. Ta se týká známé postavy Apua, indického prodavače springfieldského obchodu Kwik-E-Mart. Do té doby nepříliš známý indicko-americký komik komik Hari Kondabolu ve svém dokumentu The Problem With Apu loni obvinil tvůrce seriálu z toho, že indický prodavač naplňuje všechny laciné a nebezpečné stereotypy, které mohou prý dokonce podporovat rasismus. Po jeho prohlášení se kolem tradiční postavy strhla velká mediální bouře. Zatímco mnozí si nechápavě klepali na čelo, hlas kritiků byl čím dál hlasitější a případné změně v podání charakteru se nebránil ani Apuův dabér, herec Hank Azaria. Jenže jak se zdá, tvůrci možná vše nakonec vyřeší daleko radikálnější cestou. Objevují se totiž spekulace, že jednu z nejklasičtějších postav ze seriálu nadobro vyškrtnou!

 

Tvrdí to alespoň producent Adi Shankar, jenž za změny v případě slavné postavičky bojoval. Ten totiž serveru IndieWire sdělil, že podle jeho zdrojů z tvůrčího týmu a úzkého kruhu Matta Groeninga, Homerův kamarád Springfield opravdu nadobro opustí. Mělo by to pak nastat bez velkého upozorňování, pěkně potichoučku. Když pak server IndieWire poprosil dalšího z producentů Ala Jeana o komentář, ten je odkázal pouze na nedávnou epizodu 30. série My Way or the Highway to Heaven, v níž stojí Apu v nebi vedle boha. Že by snad chtěl fanouškům naznačit Apuovu blížící se smrt? Miliony diváků po celém světě teď doufají, že k tomu nedojde. Jestli se ovšem narůstající spekulace potvrdí, nejspíš za to fanoušci tvůrce moc nepochválí. Bylo by totiž dle mého trošku smutné, kdyby seriál, jenž si řadu let nebral servítky, nakonec vyměknul natolik, že by kvůli mediálně nafouknuté kauze přišel s takto razantním řešením. Za mě tedy doufám, že bude Apu v Kwik-E-Martu prodávat i nadále. A jak se k celé kauze stavíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace