Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší nové postavy roku 2018


ikona
Spooner
2018epizodypostavyserialytopzklamání
Které z nových seriálových postav nás loni nadchly nejvíc? 

Další z řady našich tradičních ročních topek jsou oblíbené nové postavy. Dobře napsané i zahrané charaktery samozřejmě pořád zůstávají jedním z hlavních pilířů každé pořádné pecky a i letos se objevilo několik nováčků, kteří se nám správným způsobem dostali pod kůži a my jsme si užívali jejich každou minutu před kamerou. Letos pak byla konkurence veliká, jelikož skvěle napsaný nových postav se objevilo opravdu moc a bitva to byla vyrovnaná. Nakonec se pak mezi nejlepší z nejlepších dostaly z velké části charaktery, které to nemají v hlavě úplně v pořádku. Kdo ví, možná to je ten hlavní důvod, proč je v redakci tak milujeme.

 

6. – 5. Villanelle (The Killing Eve)

Ona charakteristika “nemá to v hlavě úplně v pořádku“ pak dokonale vystihuje právě Villanelle, profesionální vražedkyni a antihrdinku kousku od BBC America, The Killing Eve. Villanelle totiž není jen dokonalou mašinou na zabíjení, ale hlavně totálním psychopatem, jenž to s lidmi příliš neumí. A hlavně by vás jen pár vteřin po svém kouzelném úsměvu a diblíkovském chování dokázala umlátit kladivem, nebo ubodat propiskou. Jenže díky neodolatelnému podání skvělé Jodie Comer si ji brzy zamiluje prakticky každý (a nejen) chlap, a nakonec jí možná budete fandit více než hlavní hrdince. Co na plat, že noc s touto psychopatkou bychom asi nepřežili, naší seriálovou oblíbenkyní se i přesto stala docela snadno. (Spooner)

 

6. – 5. Joe (You)

Už jsme tu měli cool incest (Hra o trůny), cool sériového vraha (Dexter), cool výrobce drog (Breaking Bad) a desítku dalších cool věcí, které v realitě zase tak cool nejsou, bylo tedy jenom otázkou času, než dostaneme i cool stalkera. Prosím, seznamte se se sympaťákem jménem Joe. Joe prodává knihy, má k nim hodně blízký vztah, koneckonců s nimi strávil více času, než by si ve svých teenagerovských letech možná přál. To plus nějaké další rodinné události z něj udělali v dospělosti citlivého, velmi pozorného a oddaného chlapíka, kterej se o vás chce jenom dobře postarat. Tak aby vám nic nechybělo - a zároveň nic nepřebývalo, např. kamarádi, milenci, a tak. Všechno musí být v perfektní rovnováze, a jenom Joe ví, co je pro vás to nejlepší. Joe je správnej. Joe to myslí dobře. Joe vás miluje a Joe je ten pravej. Že u toho nejspíš pár lidí umře? Tomu se přece říká láska! (do_Od)

 

4. Jeff Pickles (K smíchu)

Jim Carrey má možná gumový obličej, ale Jeff Pickles má natahovací srdce. Během let se do něj vešlo tolik – pojalo i řidiče, který zabil v nezaviněné autonehodě jeho syna –, až to už najednou nejde. Jeff má loutkovo-maňáskový pořad pro děti, který z něj udělal americkou ikonu. A taky hračku. A Jeff si najednou nemůže pomoct, chce mluvit k dětem o smrti jemně, ale upřímně. Jeffův otec, jenž se stará o produkční a byznysovou stránku show, bohužel asi neviděl Přátele a nezná Phoebe, a tak neví, že děti stojí o „tu paní, co zpívá pravdu“. Rozhodne se ho proto nahradit hercem v kostýmu či animací. Proč je Jeff Pickles na tomhle žebříčku? Protože se nám před očima stává nepředvídatelným. Protože dělá zavrženíhodné věci, a diváci s ním nepřestávají soucítit. Protože reaguje na zažehnanou rakovinu tak, jak reaguje. A protože když dobrák přejde do zloby, je to o to zapamatovatelnější (videohry a brusle) či vtipnější (papoušek). V té roli si neumím představit nikoho místo Carreyho, jehož usměvavá grimasa doplňuje čím dál melancholičtější obličej. Komici a klauni bývají ti nejsmutnější bytosti. Smutek jde Jeffovi z pórů, a přesto koná dobro. A proto je jednou z nejzajímavějších seriálových postav roku. (krauset)

 

3. Beth Dutton (Yellowstone)

Já tu nenávist na všechno a všechny okolo s postavou Beth (hranou naprosto exkluzivně Kelly Reilly) vlastně sdílím. Ne, neumřela mi v mládí maminka a neprošou_tal jsem se až k alkoholismu (i když…), ale když už všechny nenávidět, tak alespoň takovým cool stylem. Chcete vědět, koho konkrétně nenávidím? Tak předně redakci TVZone, která zařadila parádní seriál Yellowstone mezi největší zklámání roku. Nechápu to a jsem konsternovaný, protože se tahle epická Dynastie pro náročnější diváky zařadila mezi moje nejoblíbenější seriály vůbec a byť byl poslední díl první série slabší, tu druhou vyhlížím s intenzitou týden nekrmeného morčete. Ještě víc nenávidím Spoonera, který v soukromé konverzaci (bláhově si chudák myslel, že vám to nenapíšu) počastoval postavu Beth Duttonové nepěkným slovíčkem a já to jen tak nenechám. Kelly Reilly si vystřihla naprosto nezapomenutelnou postavu, která se zmítá mezi vášnivou láskou ke cool drsnému kovbojovi a povinností k rodině, kterou nenávidí, ale zároveň se bez ní nedokáže obejít. Pokud vás v seriálu neoslovila, tak vás... taky nenávidím. (TedGeorge)

 

2. Jack Ryan (Jack Ryan)

Postava Jacka Ryana nás letos všechny uchvátila v první televizní sérii, která přišla s vcelku okázalou produkcí z Amazonu. Jack Ryan je na první pohled „pouhým“ analytikem v CIA, kde sleduje peníze teroristů. Jakmile ovšem přijde na akci tak se dostává do popředí jeho minulost, Jack je totiž bývalý mariňák. Kombinace značné inteligence, pohotovosti a minulých zkušeností tak z Jacka Ryana dělají výbornou postavu pro sledování, čemuž samozřejmě napomáhá výborný John Krasinski. Ať už se totiž zabývá svou každodenní analytickou prací, stopuje teroristy v terénu nebo chodí na rande, nemůžete mu jinak než fandit, protože veškeré výše zmíněné atributy z něho dělají především sympatickou postavu s pevným morálním kompasem. (Diego.Dorlan)

 

1. Bullseye (Daredevil)

Tady nebylo o čem, na prvním místě se s velkým náskokem umístil Bullseye. Třetí řada komiksového Daredevila uvedla dalšího ikonického protivníka slepého právníka z Hell’s Kitchen a vzala to pěkně od základů, od jeho originu. Agent Pointdexter tady začíná jako muž se svými vnitřními démony (jak vidíme ve flashbaccích), který je ovšem v rámci svého zaměstnání a s pomocí audio nahrávek od své terapeutky schopen fungovat. Až teprve když mu FBI nekryje záda tak, jak by měla, a do ucha mu začne našeptávat Kingpin, pracně vybudované konstrukty morálky a civilizovanosti se Dexovi hroutí jako domeček z karet. Bullseye dal Daredevilovi pořádně zabrat a zazářil v každé ze svých akčních scén, jež naplno využívaly potenciál jeho schopnosti dokonalého míření ve střelbě i vrhání čehokoliv. (Sam.Vimes)

 

Čestné zmínky: David Budd (Bodyguard), John Dutton (Yellowstone), Francis Crozier (Terror), Mr. Hickey (Terror), Takeshi Kovacs (Altered Carbon), Barry (Barry)

Hlasování se účastnili redaktoři: Spooner, Sam.Vimes, Diego.Dorlan, krauset, do_Od, Duro, imf, KarelR, Krasa, Londýnská spojka a TedGeorge.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace